Dit zijn de lievelingsplanten van onze styliste!

Dit zijn de lievelingsplanten van onze styliste!


Leestijd: 3 min.

Hoi! Leuk dat je onze blogs leest. Ik ben Iris en ik ben één van de stylistes van de Overkappingadviseurs. Al van jongs af aan heb ik een passie voor interieur en styling. Door de jaren heen heb ik hier steeds meer kennis en stijl in ontwikkeld, onder andere op de Stylingsacademie Artemis in Amsterdam. Via de Overkappingadviseurs deel ik dit graag met jullie door o.a. eens in de zoveel tijd een blog te schrijven. Met deze keer als onderwerp één van mijn grootste hobby’s: Planten.

Lievelingsplanten-AdobeStock_474049350-c
Chanellig, de Calathea Fusion White

Kunstplanten vs. levende planten

Afgelopen zomer heb ik ongeveer 2 weken lang met grote en kleine kunstplanten lopen slepen om de inrichting van verschillende tuinkamers en overkappingen te stijlen. De manier waarop we na 1 week met de kunstplanten omgingen was de reden waarom we voor kunstplanten hebben gekozen in de fotoshoots voor de Overkappingadviseurs. Absoluut niks mis mee maar mijn voorkeur, en die van vele andere, ligt nog altijd bij echte levende en groeiende planten.

Sinds een jaartje heb ik een kleine passie voor kamerplanten ontwikkeld, de mensen om mij heen zouden het ‘uit de hand gelopen’ noemen maar ik vind het nog prima onder controle. Het is een perfecte manier om je interieur net even wat extra’s te geven of helemaal om te gooien. Wat je daarin natuurlijk niet moet vergeten is wanneer je de planten gaat verplaatsen ze daar niet altijd helemaal goed op gaan. Mijn planten variëren van heel erg groot (mijn Strelitzia Stacy) naar heel erg klein (mijn Calathea Orbifolia Baby T) tot aan stekjes. En ja, ik geef ze ook namen maar dat is vooral omdat de plantnamen zelf vaak erg lastig zijn.

De potten waar de planten instaan pas ik deels aan op de rest van mijn interieur en deels op wat er bij de plant past, net zoals de plek waar de plant komt te staan. In het begin is dat een beetje zoeken maar na verloop van tijd leer je, je planten steeds meer kennen. 

Lievelingsplanten-AdobeStock_461443452-c
Lievelingsplanten-AdobeStock_343605415-c

Favoriete planten

Het is moeilijk om te kiezen wat mijn favoriete planten zijn. Dit komt doordat ik soms heel erg graag een plant aan mijn assortiment wil toevoegen maar wanneer ik ze dan eindelijk heb, ze heel erg tegenvallen in onderhoud. En soms koop je een plant waarvan je niet goed weet waarom je deze precies koopt maar vallen ze eenmaal thuis perfect op z’n plek.

 Daarom kies ik op dit moment voor deze top 3, oké top 5:

  1. Strelitzia, Stacy
  2. Calathea Fusion White, Chanellig
  3. Tradescantia, Purple Peach
  4. Parthenocissus, Druifje
  5. Herman, Alocasia Zebrina

Kamerplanten in jouw buitenruimte

Helaas zijn niet alle buitenruimtes geschikt voor kamerplanten en zijn kunstplanten zeker een goede oplossing. Gelukkig worden kunstplanten ook steeds populairder en zijn ze tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden.

 Tip: Zet de plant in een mooie opvallende pot, voor dat je het weet wil je nooit meer echte planten! 

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in