Aluminium Overkapping kopen? | Overkappingadviseurs
section-gray

Aluminium overkapping

Duurzaam in onderhoud

Een aluminium overkapping is de perfecte oplossing als je het hele jaar door van je buitenruimte wilt genieten. Een aluminium overkapping is duurzaam in gebruik en vraagt weinig onderhoud. Het materiaal is weerbestendig, licht van gewicht en toch sterk, waardoor een grote overspanning mogelijk is. Een aluminium overkapping heeft een strak en eigentijds uiterlijk en kan je naar je eigen smaak aanpassen.

Duurzaamheid

Aluminium overkappingen zijn zeer duurzaam en bestand tegen corrosie, roest en verkleuring, waardoor ze lang meegaan en weinig onderhoud vergen.

Weerbestendig

Aluminium is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind, sneeuw en uv-straling. Een aluminium overkapping biedt daarom bescherming tegen de elementen gedurende het hele jaar.

Lichtgewicht en sterk

Aluminium is een lichtgewicht materiaal, maar tegelijkertijd zeer sterk. Hierdoor kun je met een aluminium overkapping, afhankelijk van het model, voor een grote overspanning kiezen.

Mooi design

Aluminium overkappingen zijn in verschillende modellen leverbaar. Ze hebben vaak een strak en eigentijds design dat goed past bij verschillende typen huizen. Vaak is maatwerk mogelijk om jouw overkapping af te stemmen op jouw individuele smaak en voorkeuren.

Aluminium overkapping Overkappingadviseurs

Genieten met een aluminium overkapping in je tuin 

Met een aluminium terrasoverkapping aan huis creëer je meer leefruimte binnen en kun je tegelijkertijd langer van het buitenleven genieten, ook wanneer het weer minder is. Thuis is de plek waar je helemaal tot rust kunt komen en volledig jezelf kunt zijn. Zo ook onder je aluminium overkapping, die jou de mogelijkheid biedt om de hele dag door van jouw tuin te genieten, alleen of met vrienden. De aluminium terrasoverkapping kan ook als vrijstaande overkapping geplaatst worden.

Van deskundig advies, tot de technische berekening en het inmeten tot aan de montage, de Overkappingadviseurs ontzorgen je volledig bij de aanschaf van een aluminium overkapping.

Maak een afspraak

Aluminium overkapping Overkappingadviseurs

Onderhoudsvrij en milieuvriendelijk

De meeste overkappingen of veranda’s zijn gemaakt van aluminium. Dat is niet zo verwonderlijk, aluminium is namelijk een onderhoudsvrij, milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. Daarnaast heeft aluminium een moderne en daarmee een robuuste en stevige uitstraling. Je hoeft dus vrijwel geen aandacht aan het onderhoud te besteden en hebt er jarenlang plezier van! Dit zijn dan ook belangrijke redenen waarom mensen de voorkeur geven aan een aluminium ten opzichte van een houten overkapping.

 

 

Aluminium overkapping Overkappingadviseurs

De voordelen van een aluminium overkapping 

Een overkapping van aluminium in je tuin heeft naast het onderhoudsvrije karakter nog diverse andere voordelen. De belangrijkste zijn de volgende:

 • Milieuvriendelijk en recyclebaar
 • Zeer sterk en goed bewerkbaar materiaal
 • Trekt niet krom
 • Goede isolerende werking
 • Roest, brand- en uv-bestendig en daarmee weersbestendig
 • Lange levensduur en daardoor een duurzame keuze en kleine ecologische voetafdruk
Aluminium overkapping Overkappingadviseurs

De mogelijkheden zijn eindeloos

De aluminium overkappingen die verkrijgbaar zijn bij onze aanbieders, zijn helemaal naar wens samen te stellen. Zo zijn er verschillende standaardmaten te verkrijgen, maar is een aluminium overkapping op maat ook mogelijk. Hierdoor passen de afmetingen altijd perfect bij jouw tuin en woning. Daarnaast is er een ruim aanbod aan verschillende stijlen (zoals modern of klassiek), kleuren en opties. Zo is het ook mogelijk om jouw aluminium overkapping met glas tegen een voordelige prijs nog comfortabeler te maken en uit te breiden tot een echte tuinkamer met een van onze voor- en zijwanden of een glazen schuifwand.

Aluminium overkapping Overkappingadviseurs

Uitbreidingsmogelijkheden

Alle aanbieders die aangesloten zijn bij de Overkappingadviseurs, bieden de volgende uitbreidingsmogelijkheden en opties:

 • Een aluminium overkapping met zonwering
 • Glazen (wand)systemen
 • Verschillende verandadaken zoals glas of polycarbonaat
 • Verwarming en verlichting
 • Inrichting van je overkapping met ons eigen interieurmerk OrangeVie

Maak een afspraak

section-gray

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Wat is een aluminium overkapping?

Een aluminium overkapping is een soort overkapping die bestaat uit een frame van aluminium en een dakbedekking van glas, polycarbonaat of aluminium platen. Het is een geweldige manier om beschutting te bieden tegen de elementen terwijl je toch buiten kunt zijn en van je buitenruimte kunt genieten.

Wat zijn de voordelen van een aluminium overkapping?

Een aluminium overkapping biedt bescherming tegen de elementen, verlengt de levensduur van tuinmeubilair, verhoogt de waarde van je woning, is duurzaam, lichtgewicht, onderhoudsvriendelijk, heeft een modern en stijlvol ontwerp en is milieuvriendelijk.

Wat is het beste materiaal voor het dak van een aluminium overkapping?

Het beste materiaal voor het dak van een aluminium overkapping is gehard glas of polycarbonaat. Dit zijn hoogwaardige materialen die lang meegaan en goed bestand zijn tegen de elementen.

Kan een aluminium overkapping op maat worden gemaakt?

Aluminium overkappingen worden altijd op maat gemaakt. Hierdoor kun je een overkapping creëren die past bij de stijl van jouw huis en buitenruimte. Door de specialisten van de overkappingadviseurs wordt er veel aandacht besteedt aan het inmeten en de montage, waardoor er altijd een oplossing op maat is.

Is een aluminium overkapping gemakkelijk te monteren?

Een aluminium overkapping kan het beste worden gemonteerd door een professionele overkappingadviseur monteur. Zij zijn aangesloten bij de Stichting Garantie Fonds Overkappingsbranche en voeren een gezamenlijk keurmerk. Hierdoor kun je rekenen op een zestal belangrijke zekerheden, zoals het beste advies op maat, aankoopzekerheid en vakkundige montage. Zo heeft u de zekerheid van een veilige en stevige overkapping die jarenlang meegaat. Ons advies is daarom om te kiezen voor een overkapping inclusief montage.

 

Kan een aluminium overkapping in verschillende kleuren worden geleverd?

Aluminium overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder wit, grijs en zwart. Neem contact op met een dealer in de buurt om te zien welke opties er beschikbaar zijn.

Hoe onderhoud ik mijn aluminium overkapping?

Het is belangrijk om je aluminium overkapping regelmatig schoon te maken om vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd schuurmiddelen en agressieve chemicaliën die de afwerking van de overkapping kunnen beschadigen. Een goed onderhouden aluminium overkapping kan tientallen jaren meegaan.

Kan ik mijn aluminium overkapping uitbreiden?

Jazeker, alle overkappingadviseurs dealers bieden uitbreidingsopties aan voor aluminium overkappingen. Dit kan bijvoorbeeld een zijwand, een glazen schuifwand, zonwering, heater of verlichting zijn. Neem contact op met een overkappingadviseur dealer in de buurt om te zien welke opties er beschikbaar zijn voor jouw specifieke overkapping.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn aluminium overkapping?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om een aluminium overkapping te (laten) plaatsen. Mits je je aan een aantal regels houdt, zoals:

 • Binnen 4 meter van je woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van je woning mag je lager bouwen dan verder van je huis
 • Binnen 4 meter van je woning mag je niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
 • Wil je meer dan 4 meter van je huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • Je mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Je hebt altijd een vergunning nodig als:

 • Je overkapping in je voortuin wilt bouwen
 • Je overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij je gemeente of het omgevingsloket, zo weet je snel of er een vergunning vereist is.

Wanden en accessoires

De mogelijkheden om je aluminium overkapping uit te breiden zijn eindeloos. Van glazen schuifwanden tot en met de inrichting met sfeervolle meubelen. Laat je inspireren!

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!