Balkonbeglazing op maat kopen? | Overkappingadviseurs
Balkonbeglazing Overkappingadviseurs

Balkonbeglazing

Met balkonbeglazing creëer je van je balkon een echte tuinkamer, waardoor je het gehele jaar van het buitenleven kunt genieten, maar toch de voordelen hebt van behaaglijke binnentemperaturen als de weersomstandigheden even niet mee zitten. Als extra voordeel daarbij bespaar je op je energiekosten; balkonbeglazing in gesloten toestand zorgt voor een extra geïsoleerde ‘laag’ waardoor je een extra buffer hebt tegen de koude en wind. 

Tevens beschermt balkonbeglazing, in gesloten toestand, tegen geluidsoverlast van bijvoorbeeld een drukke doorgaande weg. Zodat je ook in alle rust van je balkon kunt genieten.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Volledig doorzicht
  • Geluidwerend
  • Isolerend
  • Energiebesparend

Aankooptip

Wist je dat er voor alle typen balkons passende balkonbeglazing te verkrijgen is? Zoals beglazing op de balustrade van je balkon, verdiepingshoge beglazing, windschermen of een complete tuinkamer op je balkon. Neem bij je bezoek aan een overkappingadviseur ook foto's en maten mee, zodat de overkappingadviseur bij je in de regio meteen een passend advies kan geven. 

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Zijn glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen wel veilig genoeg?

Het glas dat gebruikt wordt voor glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen is gemaakt van gemiddeld 10mm dik gehard veiligheidsglas. Dus dat kan zeker een stootje hebben. Systemen voor op een balkon zijn zelfs bestand tegen windkracht 13. En mocht het glas breken? Dan valt het uiteen in duizenden kleine, niet scherpe, stukjes.

Kunnen mijn glazen schuifwanden op slot?

Glazen schuifwanden en glazen draai-/vouwsystemen kunnen voorzien worden van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Informeer bij je overkappingadviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een staand of hangend systeem?

Glazen schuifwanden worden vrijwel altijd als staand systeem geleverd. Met een stand systeem bedoelen we; het gewicht van de glazen schuifwand wordt gedragen door de onderrail, waardoor de constructie (dus de overkapping zelf) niet belast wordt. Draai-/systemen echter, worden bijna altijd als hangend systeem geleverd. Dat wil zeggen; de glazen panelen hangen aan de bovenrail, de onderrail zorgt er slechts alleen voor dat de glazen panelen aan de onderkant op zijn plaats blijven. Grote voordeel van een hangend systeem is dat systeem ultralicht en supersoepel 'loopt'. Nadeel van een hangend systeem is dat de constructie erop berekend moet zijn dat die het gehele pakket aan glazen panelen kan dragen.

Zijn kozijnsystemen geïsoleerd?

De kozijnsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd worden, zijn niet geïsoleerd. Geïsoleerde kozijnen worden in principe alleen in woningen of bij het bouwen van serres gebruikt.

Zijn wandsystemen ook later te plaatsen of te vervangen?

Alle wandsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd en geplaatst worden, zijn ook later te plaatsen. Bijvoorbeeld als je dit jaar alleen de overkapping plaatst en volgend jaar de vasten wanden en/of glazen schuifwanden.

Het is ook een idee om eens een keer een vaste wand te vervangen door een wand die totaal afwijkt van de overkapping zelf. Dat kan een bijzonder decoratief effect hebben en geeft je overkapping ook weer een totaal andere uitstraling.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!