Balkonbeglazing op maat kopen? | Overkappingadviseurs

Balkonbeglazing

Met balkonbeglazing maak je van jouw balkon een echte tuinkamer, waar je het hele jaar van het buitenleven kunt genieten. Je creeert een extra ruimte, waar je van behaaglijke binnentemperaturen geniet als buiten de weersomstandigheden even niet meezitten. Lekker uit de wind, zonder hinder van regen en kou.

Een extra voordeel is dat je met een systeem van balkonbeglazing ook op je energiekosten bespaart; als je balkonglas gesloten is, ontstaat er een extra geïsoleerde ‘laag’ waardoor je een extra buffer hebt tegen de kou en wind. Daardoor hoef je in je appartement minder te stoken. Ideaal. Maar balkonglas heeft meer voordelen.

Balkonbeglazing vermindert als de panelen gesloten zijn geluidsoverlast van bijvoorbeeld een drukke doorgaande weg of een spoorlijk aanzienlijk. Zo kun je ook in alle rust van je balkon genieten.

Volledig doorzicht

Balkonbeglazing biedt een onbelemmerd uitzicht op de omgeving, waardoor je kunt genieten van het panorama vanuit je balkon. Het transparante glas zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid en maakt het mogelijk om te profiteren van natuurlijk licht. Balkonglas creëert een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Geluidsisolatie

Balkonbeglazing kan helpen om het geluid van buitenaf te verminderen, waardoor een rustigere en meer comfortabele omgeving op het balkon wordt gecreëerd. Het kan vooral nuttig zijn als je in een drukke stad woont of in de buurt van lawaaiige straten.

Weerbestendigheid

Balkonbeglazing moet bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en kou. Het moet waterdicht zijn en bescherming bieden tegen de elementen.

Energiezuinig

Balkonbeglazing vermindert het verlies van warmte en dat is beter voor je energieverbruik. Zo houd je je balkon comfortabel, zelfs tijdens koude seizoenen.

Veiligheid

Balkonbeglazing kan ook een extra laag veiligheid bieden, vooral als het gemaakt is van gehard glas of veiligheidsglas. Dit vermindert het risico op ongelukken en beschermt tegen inbraakpogingen.

Flexibiliteit

Balkonbeglazing is flexibel in gebruik. Je kan de panelen op elk moment openen en sluiten voor de gewenste temperatuur op jouw balkon. Als je voor balkonglas met een draai-/vouwsysteem kiest, kun je glazen panelen ook helemaal openzetten.

Onderhoudsgemak

Dankzij de duurzame materialen van glas en aluminium heeft balkonglas weinig onderhoud nodig. De panelen kun je gemakkelijk reinigen en het aluminium is nagenoeg onderhoudsvrij. Je kunt vaak ook voor een serviceabonnement kiezen zodat je balkonbeglazingssysteem periodiek wordt nagekeken en zo probleemloos blijft werken.

section-dark

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Zijn glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen wel veilig genoeg?

Het glas dat gebruikt wordt voor glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen is gemaakt van gemiddeld 10mm dik gehard veiligheidsglas. Dus dat kan zeker een stootje hebben. Systemen voor op een balkon zijn zelfs bestand tegen windkracht 13. En mocht het glas breken? Dan valt het uiteen in duizenden kleine, niet scherpe, stukjes.

Kunnen mijn glazen schuifwanden op slot?

Glazen schuifwanden en glazen draai-/vouwsystemen kunnen voorzien worden van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Informeer bij je overkappingadviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een staand of hangend systeem?

Glazen schuifwanden worden vrijwel altijd als staand systeem geleverd. Met een stand systeem bedoelen we; het gewicht van de glazen schuifwand wordt gedragen door de onderrail, waardoor de constructie (dus de overkapping zelf) niet belast wordt. Draai-/systemen echter, worden bijna altijd als hangend systeem geleverd. Dat wil zeggen; de glazen panelen hangen aan de bovenrail, de onderrail zorgt er slechts alleen voor dat de glazen panelen aan de onderkant op zijn plaats blijven. Grote voordeel van een hangend systeem is dat systeem ultralicht en supersoepel 'loopt'. Nadeel van een hangend systeem is dat de constructie erop berekend moet zijn dat die het gehele pakket aan glazen panelen kan dragen.

Zijn kozijnsystemen geïsoleerd?

De kozijnsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd worden, zijn niet geïsoleerd. Geïsoleerde kozijnen worden in principe alleen in woningen of bij het bouwen van serres gebruikt.

Zijn wandsystemen ook later te plaatsen of te vervangen?

Alle wandsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd en geplaatst worden, zijn ook later te plaatsen. Bijvoorbeeld als je dit jaar alleen de overkapping plaatst en volgend jaar de vasten wanden en/of glazen schuifwanden.

Het is ook een idee om eens een keer een vaste wand te vervangen door een wand die totaal afwijkt van de overkapping zelf. Dat kan een bijzonder decoratief effect hebben en geeft je overkapping ook weer een totaal andere uitstraling.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!