Balkonbeglazing op maat kopen? | Overkappingadviseurs

Balkonbeglazing

Met balkonbeglazing maak je van jouw balkon een echte tuinkamer, waardoor je het gehele jaar van het buitenleven kunt genieten. Daarnaast heb je de voordelen van behaaglijke binnentemperaturen als de weersomstandigheden even niet meezitten. Als extra voordeel bespaar je met een systeem van balkonbeglazing op je energiekosten; als je balkonglas gesloten is, ontstaat er een extra geïsoleerde ‘laag’ waardoor je een extra buffer hebt tegen de kou en wind. 

Balkonbeglazing vermindert geluidsoverlast van bijvoorbeeld een drukke doorgaande weg als de panelen gesloten zijn. Zo kun je ook in alle rust van je balkon genieten.

Volledig doorzicht

Balkonbeglazing biedt een onbelemmerd uitzicht op de omgeving, waardoor je kunt genieten van het panorama vanuit je balkon. Het transparante glas zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid en maakt het mogelijk om te profiteren van natuurlijk licht. Balkonglas creëert een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Geluidsisolatie

Balkonbeglazing kan helpen om het geluid van buitenaf te verminderen, waardoor een rustigere en meer comfortabele omgeving op het balkon wordt gecreëerd. Het kan vooral nuttig zijn als je in een drukke stad woont of in de buurt van lawaaiige straten.

Weerbestendigheid

Balkonbeglazing moet bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en kou. Het moet waterdicht zijn en bescherming bieden tegen de elementen.

Energiezuinig

Balkonbeglazing vermindert het verlies van warmte en dat is beter voor je energieverbruik. Zo houd je je balkon comfortabel, zelfs tijdens koude seizoenen.

Veiligheid

Balkonbeglazing kan ook een extra laag veiligheid bieden, vooral als het gemaakt is van gehard glas of veiligheidsglas. Dit vermindert het risico op ongelukken en beschermt tegen inbraakpogingen.

Flexibiliteit

Balkonbeglazing is flexibel in gebruik. Je kan de panelen op elk moment openen en sluiten voor de gewenste temperatuur. Als je voor een draai-/vouwsysteem kiest, kun je glazen panelen ook helemaal openzetten.

Onderhoudsgemak

Balkonbeglazing is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

section-gray
Ruimte-op-balkon-DSC_1057-HDR-c

Energie besparen met balkonglas

Balkonglas is een duurzame keuze

Balkonglas helpt bij het isoleren van je woning, want het glas houdt de koude lucht buiten en de warmte binnen, wat resulteert in lagere energiekosten. Door balkonglas op je balkon te plaatsen verminder je tocht, vooral als jouw balkon open is aan de zijkanten.

Extra plezier
Daardoor blijft het in je appartement ook aangenamer op temperatuur. Met balkonglas kun je je balkon het hele jaar door gebruiken, zelfs bij koudere temperaturen. Zo vergroot je de bruikbare ruimte van je woning en staat de zon even op het balkonglas, dan is het er met de panelen al snel heel aangenaam. Wordt het te warm? Dan zet je eenvoudig de glazen panelen een stukje open. 

Dankzij balkonglas kun je jouw meubelen het hele jaar op je balkon laten staan, en op elk gewenst moment van je balkon gebruikmaken!

section-gray
Ruimte-op-balkon-DSC_1033-HDR

Overkappingen en tuinkamers met stijl

Laat je inspireren door de talloze mogelijkheden die een overkapping of tuinkamer biedt. Van klassieke tot moderne ontwerpen, en van warm hout tot strak aluminium. Maak het geheel compleet met comfortabele meubels en stijlvolle accessoires. Creëer een oase van rust en gezelligheid in je eigen buitenruimte, waar je kunt genieten van het beste van beide werelden: de frisse buitenlucht en het comfort van een sfeervol ingerichte ruimte. Transformeer je buitenleven met een overkapping die past bij jouw stijl en wensen.

houten-overkapping-10
Lamellendak-blog3
aluminium-overkapping-overkappingadviseurs-22
houten-overkapping-overkappingadviseurs-5
20220513_MAV_3661_B

Lookbook

Laat je inspireren door ons lookbook en geniet. We laten je met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Landelijk
In de sfeer van landelijk wonen
Bekijk volledig project
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-1
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-2
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-3
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-4
Scandinavisch
Authentiek en functioneel
Bekijk volledig project
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-1
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-2
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-3
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-4
Naar het lookbook
eye-solid

Oriënteren

Je bent op zoek naar jouw perfecte buitenruimte

code-branch-solid

Laat je adviseren

Advies op maat en inmeten door 1 van de dichtbij zijnde adviseurs

ranking-star-solid

Topkwaliteit

Al onze adviseurs werken met de beste merken en worden in Europa geproduceerd

toolbox-solid

Montage

Montage door de eigen montageteams

couch-solid

Inrichting

Ook aan de inrichting hebben we gedacht met onze eigen tuinkamermeubellijn

hand-holding-dollar-solid

Garantiefonds

Uw aankoop en eventuele aanbetaling is gewaarborgd door ons eigen garantiefonds

section-gray

Interessant om te lezen

Blijf op de hoogte van de laatste tips & trends.

onze-adviseurs_overkappingadviseurs

Zoek jouw adviseur

Zoals je al ziet, er zijn volop opties op het gebied van overkappingen, dus er zit vast wel een type bij dat past in jouw situatie. Onze adviseurs gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden om jouw buitenplezier te vergroten. En wil je iets toevoegen om de overkapping in jouw tuin compleet te maken, bijvoorbeeld zonwering of verlichting? Ook dan helpen wij jou! Zoek daarom direct naar een adviseur bij jou in de buurt en ontdek wat wij zoal voor je kunnen betekenen.

Vind jouw adviseur

section-gray

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Zijn glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen wel veilig genoeg?

Het glas dat gebruikt wordt voor glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen is gemaakt van gemiddeld 10mm dik gehard veiligheidsglas. Dus dat kan zeker een stootje hebben. Systemen voor op een balkon zijn zelfs bestand tegen windkracht 13. En mocht het glas breken? Dan valt het uiteen in duizenden kleine, niet scherpe, stukjes.

Kunnen mijn glazen schuifwanden op slot?

Glazen schuifwanden en glazen draai-/vouwsystemen kunnen voorzien worden van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Informeer bij je overkappingadviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een staand of hangend systeem?

Glazen schuifwanden worden vrijwel altijd als staand systeem geleverd. Met een stand systeem bedoelen we; het gewicht van de glazen schuifwand wordt gedragen door de onderrail, waardoor de constructie (dus de overkapping zelf) niet belast wordt. Draai-/systemen echter, worden bijna altijd als hangend systeem geleverd. Dat wil zeggen; de glazen panelen hangen aan de bovenrail, de onderrail zorgt er slechts alleen voor dat de glazen panelen aan de onderkant op zijn plaats blijven. Grote voordeel van een hangend systeem is dat systeem ultralicht en supersoepel 'loopt'. Nadeel van een hangend systeem is dat de constructie erop berekend moet zijn dat die het gehele pakket aan glazen panelen kan dragen.

Zijn kozijnsystemen geïsoleerd?

De kozijnsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd worden, zijn niet geïsoleerd. Geïsoleerde kozijnen worden in principe alleen in woningen of bij het bouwen van serres gebruikt.

Zijn wandsystemen ook later te plaatsen of te vervangen?

Alle wandsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd en geplaatst worden, zijn ook later te plaatsen. Bijvoorbeeld als je dit jaar alleen de overkapping plaatst en volgend jaar de vasten wanden en/of glazen schuifwanden.

Het is ook een idee om eens een keer een vaste wand te vervangen door een wand die totaal afwijkt van de overkapping zelf. Dat kan een bijzonder decoratief effect hebben en geeft je overkapping ook weer een totaal andere uitstraling.