Verlichting Overkapping kopen? | De Overkappingadviseurs

Verlichting overkapping

Wil je meer licht en sfeer creëren in je aluminium overkapping? Elk overkappingsmerk heeft zijn eigen type verlichting. Meestal wordt hier LED-verlichting voor gebruikt, die als spots geplaatst worden in de dakdragers of als lichtlijst rondom de overkapping. Kies de juiste verlichting voor jouw gewenste ambiance, of je nu een strakke moderne look wilt of een rustieke sfeer. Met een breed scala aan opties vind je gemakkelijk de perfecte verlichtingsoplossing die bij jouw stijl en behoeften past.

In het geval van een houten overkapping is de situatie vaak anders. Hier ben je meer aangewezen op je eigen creativiteit als het gaat om het verlichten van de ruimte. Maar juist deze vrijheid biedt een unieke kans om een persoonlijke touch toe te voegen aan je buitenleven. Of het nu gaat om het ophangen van decoratieve lantaarns, het plaatsen van sfeervolle kaarsen, of het integreren van subtiele LED-strips langs de houten balken, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Ontdek verschillende mogelijkheden om jouw overkapping te verlichten en creëer een buitenruimte waar je kunt ontspannen, entertainen en genieten van lange (zomer) avonden in stijl.

Op afstand te bedienen

LED-verlichting is vaak met een afstandsbediening te bedienen en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Duurzaam

LED-verlichting is duurzaam in gebruik en daardoor bespaar je op je energierekening.

Sfeer en gezelligheid

Met verlichting zorg je voor extra sfeer onder jouw overkapping. Ook kun je je overkapping dan voor meer doeleinden gebruiken.

Uitgebreide keuze

De mogelijkheden met verlichting in je overkapping zijn eindeloos. Van decoratieve lantaarns, het plaatsen van sfeervolle (elektrische) kaarsen of het integreren van subtiele LED-strips langs de dakdragers en houten balken tot LED-spots in de dakdragers, geintergreerde LED-stroken in de omlijsting. Met verlichting zijn de mogelijkheden  eindeloos. Vraag jouw specialist om advies of bezoek een showroom in de buurt voor meer inspiratie.

section-dark

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Verkopen jullie ook verlichting?

Bij elke overkapping leveren de Overkappingadviseurs bijpassende verlichting. Bij aluminium veranda's en tuinkamers wordt de verlichting vaak al geïntegreerd geleverd. Bij houten overkappingen en kapschuren is dat meestal niet het geval.

Past elke zonwering bij mijn overkapping?

Niet altijd, een regulier rolluik of knikarmscherm kan zomaar niet aan een overkapping bevestigd worden. Bij een houten overkapping of kapschuur gaat dat over het algemeen wat eenvoudiger, maar het is beter om dit even goed met je Overkappingadviseur te overleggen. Een screen is in principe wel geschikt om altijd te kunnen plaatsen.

Voor veranda's en tuinkamers is er speciale zonwering ontwikkeld, zoals onderdak- en bovendakzonwering, zonnedoeken en speciale onderdakplissés. Een keur aan mogelijkheden waar zeker een oplossing voor jouw situatie bij zit.

Kan ik zonwering zelf monteren?

In principe is het beter om zonwering voor je overkapping door een monteur te laten plaatsen. Een onderdakzonwering is echt een hele complexe constructie en ook een 'simpele' screen behoeft technische kennis bij de plaatsing. Het plaatsen van bijvoorbeeld zonnedoeken, is wel een klusje dat je eenvoudig zelf kunt doen.

Kan ik mijn bestaande zonnescherm laten hangen als er een veranda of tuinkamer gemonteerd wordt?

Dat is zeker mogelijk, als er genoeg ruimte aan de muur is voor het plaatsen van de overkapping en als het muurprofiel van de te plaatsen overkapping niet op dezelfde plaats moet komen als waar het bestaande zonnescherm hangt. In het laatste geval moet het bestaande zonnescherm in hoogte verplaatst worden.

Welke heater past het beste in mijn overkapping?

In principe past elke heater in elke overkapping. Maar welke je moet kiezen is erg afhankelijk van hoe groot en hoe gesloten je overkapping is. Is je overkapping rondom open, alleen voorzien van zijwanden of kun je jouw overkapping helemaal afsluiten met bijvoorbeeld glazen schuifwanden?

Reken daarbij de vierkante meters uit van je overkapping en overleg met je Overkappingadviseur wat in jouw situatie de beste oplossing is.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!