Verlichting Overkapping kopen? | De Overkappingadviseurs
Verlichting overkapping Overkappingadviseurs

Verlichting overkapping

Elk overkappingsmerk heeft zijn eigen type verlichting. Meestal wordt hier LED-verlichting voor gebruikt, die als spots geplaatst worden in de dakdragers of als lichtlijst rondom de overkapping. Bij een houten overkapping is dit vaak niet het geval, daar ben je meer aangewezen op je eigen creativiteit.

Belangrijkste eigenschappen:

  • LED-verlichting is vaak met afstandsbediening en in verschillende kleuren verkrijgbaar
  • Met LED-verlichting geen last van hogere energierekening
  • Zorgt voor extra sfeer onder de overkapping

Aankooptip

Kies je voor onderdakzonwering in je overkapping? In de praktijk wordt die 's avonds ook vaak gebruikt als extra 'isolatie' tegen de koude. Als dat gebeurt heb je weinig aan je LED-spots in de dakdragers. Vraag daarom bij de aankoop van een onderdakzonwering of die ook uit te rusten is met verlichting. Vaak is dat een extra optie, maar wel een heel bruikbare optie.  

 

   

 

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Verkopen jullie ook verlichting?

Bij elke overkapping leveren de Overkappingadviseurs bijpassende verlichting. Bij aluminium veranda's en tuinkamers wordt de verlichting vaak al geïntegreerd geleverd. Bij houten overkappingen en kapschuren is dat meestal niet het geval.

Past elke zonwering bij mijn overkapping?

Niet altijd, een regulier rolluik of knikarmscherm kan zomaar niet aan een overkapping bevestigd worden. Bij een houten overkapping of kapschuur gaat dat over het algemeen wat eenvoudiger, maar het is beter om dit even goed met je Overkappingadviseur te overleggen. Een screen is in principe wel geschikt om altijd te kunnen plaatsen.

Voor veranda's en tuinkamers is er speciale zonwering ontwikkeld, zoals onderdak- en bovendakzonwering, zonnedoeken en speciale onderdakplissés. Een keur aan mogelijkheden waar zeker een oplossing voor jouw situatie bij zit.

Kan ik zonwering zelf monteren?

In principe is het beter om zonwering voor je overkapping door een monteur te laten plaatsen. Een onderdakzonwering is echt een hele complexe constructie en ook een 'simpele' screen behoeft technische kennis bij de plaatsing. Het plaatsen van bijvoorbeeld zonnedoeken, is wel een klusje dat je eenvoudig zelf kunt doen.

Kan ik mijn bestaande zonnescherm laten hangen als er een veranda of tuinkamer gemonteerd wordt?

Dat is zeker mogelijk, als er genoeg ruimte aan de muur is voor het plaatsen van de overkapping en als het muurprofiel van de te plaatsen overkapping niet op dezelfde plaats moet komen als waar het bestaande zonnescherm hangt. In het laatste geval moet het bestaande zonnescherm in hoogte verplaatst worden.

Welke heater past het beste in mijn overkapping?

In principe past elke heater in elke overkapping. Maar welke je moet kiezen is erg afhankelijk van hoe groot en hoe gesloten je overkapping is. Is je overkapping rondom open, alleen voorzien van zijwanden of kun je jouw overkapping helemaal afsluiten met bijvoorbeeld glazen schuifwanden?

Reken daarbij de vierkante meters uit van je overkapping en overleg met je Overkappingadviseur wat in jouw situatie de beste oplossing is.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!