Het buitenleven start onder jouw overkapping

Het buitenleven start onder jouw overkapping


Overkappingen

Leestijd: 2

Zit je graag buiten? En baal je ervan als het weer tegenzit, als het regent of waait en je geen gebruik van je terras kan maken? Dan is een overkapping met glazen wanden voor jou dé oplossing. Onder een overkapping zit je op elk moment beschut en met de glazen wanden dicht zit je ook heerlijk uit de wind en helemaal droog.

 

 

OKA-blog-10-redenen-header-glazen-schuifwanden
Met een overkapping kun je op elk gewenst moment buitenzitten

Buitenzitten
Als er weinig warme en zonnige dagen, kun je met een overkapping toch buitenzitten. Onder de veranda of in je buitenverblijf is het al snel behaaglijk als je een heater aanzet of een gezellig vuurtafel hebt. Ook een houtkacheltje verspreidt aangename warmte. Als het overdag lekker zonnig is heb je dit natuurlijk allemaal niet meer nodig, maar wordt het ‘s avonds wat frisser en wil je nog lekker natafelen? Dan is een beetje warmte ideaal.

Overkapping
Een overkapping over je terras kun je aan je woning bouwen maar ook vrijstaand. Ook heb je keuze uit verschillende materialen, zoals hout of aluminium, en het type dak boven je terras kun je natuurlijk ook zelf bepalen. Voor een aluminium overkapping kun je kiezen uit glas of polycarbonaat. Met een lamellendak overkapping heb je zelf snel en eenvoudig controle over het veranderende weer. De hoeveelheid zonlicht en ventilatie bepaal je door de stand van de lamellen te veranderen, lekker makkelijk met een afstandsbediening. Een lamellenoverkapping kun je tegen de gevel van je woningplaatsen of vrijstaand in je tuin.

 

houten-overkapping-10
Glasdak-Cube-dakblog-01

Houten buitenverblijf
Hou jij meer van een landelijke of een moderne uitstraling? Hout geeft meer een landelijk gevoel, maar kan uitstekend gecombineerd worden met strakke elementen zoals glaspanelen in een steellook. Een houten buitenverblijf kun je met een platdak laten bouwen of kiezen voor een kapschuur die vrijwel altijd voorzien is van een hoge nok. Daardoor wordt er een extra ruimtelijk gevoel gecreëerd. 

Glazen wandsysteem
Om het hele jaar van jouw overkapping gebruik te kunnen maken zijn glazen wanden de oplossing. Er zijn verschillende glaswanden beschikbaar, zoals transparant of met een steellook omkadering. Ook zijn er diverse systemen, van schuivend over drie tot zelfs zeven rails of met een draai-/vouwsysteem zodat je per paneel de ruimte kunt openen. Het draai-/vouwsysteem kun je helemaal naar de zijkanten wegschuiven en dan openklappen voor nog meer ruimte en vrijheid. Glazen schuifwanden zijn de meeste gebruikte wandsystemen. Ze bestaan uit langs elkaar schuivende glazen panelen, die je eenvoudig open en dicht kunt doen.

Zo is er voor elke tuin een passende overkapping met de mogelijkheid om de overkapping af te sluiten met een glazen wandsysteem.

Overkappingadviseurs
Wil je meer weten over wat mogelijk is in jouw tuin? Of beb je al een bestaande overkapping en wil je die afdichten met glaswanden? Bezoek dan een Overkappingadviseur bij jou in de regio, laat je inspireren en maak een afspraak.

BronnenShop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in