Het glazen wandsysteem is een belangrijk onderdeel van je overkapping

Het glazen wandsysteem is een belangrijk onderdeel van je overkapping


Wandsystemen

Leestijd: 4

Een overkapping is de perfecte ruimte om te genieten van het buitenleven terwijl je beschermd bent tegen de elementen. Een belangrijk onderdeel van je overkapping om elke dag te kunnen genieten, is een glazen wandsysteem.

Bescherming
Met glazen wanden geniet je van een onbelemmerd uitzicht op je tuin en de omgeving. In tegenstelling tot andere materialen, zoals hout of kunststof, belemmeren glazen panelen jouw uitzicht niet. Dit zorgt voor een gevoel van ruimte en laat natuurlijk licht binnen, waardoor je een verbinding met de buitenwereld behoudt, zelfs wanneer de panelen gesloten zijn. Je creëert een comfortabele en gezellige ruimte waar je kunt ontspannen en genieten, terwijl je toch beschermd bent tegen de elementen. 

Afhankelijk van je type overkapping, kun je kiezen uit verschillende soorten zoals een glazen schuifwand, een glazen draai-/vouwsysteem, een glazen wand met een industrieel steellook design.

 

 

glazen-schuifwanden-overkapping-1
Glazen wanden zijn een praktische en mooie toevoeging aan je overkapping.

Vaste wanden
Je kunt je overkapping gemakkelijk uitbreiden met vaste wanden. Vaak wordt de voorzijde van een overkapping voorzien van glazen schuifwanden en de zijkanten (en eventuele achterwand) met vaste wanden. De keuze hierin is echt eindeloos, van klassieke steenstrips tot complete kozijnsystemen.

Glazen schuifwanden
Glazen schuifwanden zijn de meest gebruikte wandsystemen. Ze bestaan uit langs elkaar schuivende glazen panelen, die je eenvoudig open en dicht kunt doen. Hierdoor heb je zelf in de hand hoe ver je de glazen schuifwand open of dicht doet.

Industrieel steellook design
Een steellook kozijn is momenteel erg populair vanwege de industriële vormgeving. Kozijnsystemen bestaan vrijwel altijd uit aluminium kozijnen met glas. Het kozijn geeft je overkapping een geheel eigentijdse uitstraling.

Glazen draai-/vouwwanden
Met een overkapping met glazen draai-/vouwwanden geniet je altijd van maximale ruimte als de panelene volledig geopend zijn. Middels een ingenieus glazen draai-/vouwsysteem heb je volledige flexibiliteit in de indeling van jouw panelen.

 

Glazen-schuifwanden-overkapping-3
glazen-schuifwanden-overkapping-oka-2

Flexibiliteit
Glazen schuifwanden bieden je de mogelijkheid om de ruimte naar wens aan te passen. Je kunt de panelen eenvoudig openen of sluiten, afhankelijk van de weersomstandigheden en je behoeften op dat moment. Op zonnige dagen kun je de panelen openen om een openluchtervaring te creëren, terwijl je ze kunt sluiten bij koudere temperaturen of regenachtig weer.

Uitstraling
Glazen wanden voegen een moderne en stijlvolle uitstraling toe aan je overkapping. Ze creëren een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waardoor een elegante en eigentijdse uitstraling ontstaat. Bovendien kunnen glazen panelen worden aangepast aan jouw specifieke smaak en de architectuur van je huis, waardoor je een unieke en gepersonaliseerde buitenruimte kunt creëren.

Vermindering van geluid
Glazen wanden verminderen ook geluidsoverlast. Ze kunnen een barrière vormen tegen omgevingsgeluid, zoals verkeer of buren, waardoor je een rustige en vredige omgeving creëert waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Wil je weten welk glazen wandsysteem het beste bij jouw wensen past? Bezoek dan één van de aangesloten specialisten van Overkappingadviseurs bij jou in de buurt.

BronnenShop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in