De Overkappingadviseurs | Glazen schuifwanden
Glazen schuifwand Overkappingadviseurs

Glazen schuifwand

De glazen schuifwanden die de Overkappingadviseurs aanbieden zijn geschikt voor elk type overkapping, van een aluminium veranda tot een houten kapschuur. Bezoek een showroom van de Overkappingadviseur bij jou in de buurt en laat je inspireren. Je kunt ook meteen een scherpe offerte aanvragen middels onderstaande link.

Dankzij het Garantiefonds en het keurmerk waar iedere Overkappingadviseur bij aangesloten is, ben je verzekerd van de beste deal die je kunt maken; topkwaliteit tegen een eerlijke kwaliteit, geleverd en geplaatst door vakkundige en ervaren montagespecialisten. 

Vraag een offerte aan

glazen-schuifwanden-overkappingadviseurs-1057

Meest gebruikt en 100% uitzicht

Glazen schuifwanden zijn de meeste gebruikte wandsystemen. Glazen schuifwanden bestaan uit langs elkaar schuivende glazen panelen, die je eenvoudig open en dicht kunt doen. Hierdoor kun jij zelf bepalen hoe ver je de glazen wand open of dicht wil hebben.

Belangrijkste eigenschappen:

 • Volledig doorzicht
 • Eenvoudig te installeren
 • Geschikt voor ieder type overkapping
 • Is een staand systeem, d.w.z. geen belasting voor de constructie
 • Betaalbaar en duurzaam

Maak een afspraak

 

glazen-schuifwanden-overkappingadviseurs-9821

Topkwaliteit gegarandeerd

De Overkappingadviseurs werken met verschillende merken, zodat je altijd de beste keuze voor jouw project kunt maken. De glazen schuifwanden die zij aanbieden zijn van de allerhoogste kwaliteit en hebben o.a. de volgende eigenschappen:

 • Lage onderrail, dus weinig of geen drempelvorming
 • Diverse afsluitmogelijkheden, zoals cilinddersloten, kastsloten etc.
 • Uitbreidbaar met handige opties zoals tochtstrips, kleurstijlen etc
 • Onder- en bovenrail in diverse kleuren verkrijgbaar
 • Soepel lopende systemen
 • Geschikt voor elk type overkapping

 

 

 

glazen schuifwand

Voordelen glazen schuifwand

 Het hebben van een overkapping met glazen schuifwanden heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt je overkapping helemaal afsluiten
 • Behoud van vrij uitzicht op je tuin
 • Ieder glazen paneel is individueel te verschuiven, zo kun je zelf bepalen hoe ver dicht of open je de glazen schuifwanden wil hebben
 • Glazen schuifwanden hebben een isolerende werking
 • Estetische afdichting van je terrasoverkapping 
 • Passen onder zowel een houten als een aluminium overkapping
glazen schuifwand

Lagere stookkosten dankzij glazen schuifwanden

De aanschaf van glazen schuifwanden zorgt niet alleen voor meer comfort onder je overkapping, maar zorgt ook voor lagere stookkosten. Een glazen schuifwand heeft namelijk een isolerende werking waardoor de warmte langer in deze ruimte blijft hangen. Daarnaast vormt de ruimte tevens een overgangsruimte waardoor er minder warmte uit de woning ontsnapt. Dit heeft als resultaat dat de verwarming minder snel aan hoeft om een aangename temperatuur te creëren, waardoor je flink op stookkunsten kunt besparen. Hierdoor is een glaswand niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. 

 

glazen schuifwand

Glazen schuifwand schoonmaken

Over het algemeen heeft een glazen schuifwand weinig onderhoud nodig, maar om topkwaliteit te behouden heeft een glazen overkapping wel af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Hiermee verleng je de levensduur van de overkapping en ziet deze er weer uit als nieuw. Lees hier meer over een glazen overkapping schoonmaken.

Vraag een offerte aan

Aankooptip

Let op je aankoop van een glazen schuifwand op de hoogte van de onderrail. Een te hoge onderrail maakt de kans op 'struikelen' groter en met een lage onderrail heb je dat probleem zeker niet. Een lage onderrail is tevens ideaal voor rolstoelen, rollators en kinderfietsen.  

 

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Zijn glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen wel veilig genoeg?

Het glas dat gebruikt wordt voor glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen is gemaakt van gemiddeld 10mm dik gehard veiligheidsglas. Dus dat kan zeker een stootje hebben. Systemen voor op een balkon zijn zelfs bestand tegen windkracht 13. En mocht het glas breken? Dan valt het uiteen in duizenden kleine, niet scherpe, stukjes.

Kunnen mijn glazen schuifwanden op slot?

Glazen schuifwanden en glazen draai-/vouwsystemen kunnen voorzien worden van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Informeer bij je overkappingadviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een staand of hangend systeem?

Glazen schuifwanden worden vrijwel altijd als staand systeem geleverd. Met een stand systeem bedoelen we; het gewicht van de glazen schuifwand wordt gedragen door de onderrail, waardoor de constructie (dus de overkapping zelf) niet belast wordt. Draai-/systemen echter, worden bijna altijd als hangend systeem geleverd. Dat wil zeggen; de glazen panelen hangen aan de bovenrail, de onderrail zorgt er slechts alleen voor dat de glazen panelen aan de onderkant op zijn plaats blijven. Grote voordeel van een hangend systeem is dat systeem ultralicht en supersoepel 'loopt'. Nadeel van een hangend systeem is dat de constructie erop berekend moet zijn dat die het gehele pakket aan glazen panelen kan dragen.

Zijn kozijnsystemen geïsoleerd?

De kozijnsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd worden, zijn niet geïsoleerd. Geïsoleerde kozijnen worden in principe alleen in woningen of bij het bouwen van serres gebruikt.

Zijn wandsystemen ook later te plaatsen of te vervangen?

Alle wandsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd en geplaatst worden, zijn ook later te plaatsen. Bijvoorbeeld als je dit jaar alleen de overkapping plaatst en volgend jaar de vasten wanden en/of glazen schuifwanden.

Het is ook een idee om eens een keer een vaste wand te vervangen door een wand die totaal afwijkt van de overkapping zelf. Dat kan een bijzonder decoratief effect hebben en geeft je overkapping ook weer een totaal andere uitstraling.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!