Glazen schuifwand voor uw Overkapping | De Overkappingadviseurs
section-gray

Glazen schuifwand

Een glazen schuifwand in jouw overkapping is niet alleen mooi, maar heeft ook verschillende voordelen. Een glasschuifwand beschermt je tegen de weersinvloeden, laat natuurlijk licht binnen en je behoudt het uitzicht op je omgeving. Een glazen schuifwand isoleert geluid en houdt de warmte vast. Door de toevoeging van een glazen wand kun je het hele jaar door van jouw overkapping genieten, wat de weersomstandigheden ook zijn.

Makkelijk te bedienen

Een glazen schuifwand is eenvoudig te bedienen over een spoor van meerder rails.

Bescherming tegen weersinvloeden

Een glazen schuifwand biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en kou. Zo kun je het hele jaar door van je overkapping genieten, ongeacht het seizoen.

Natuurlijke lichtinval

Glazen schuifwanden laten veel natuurlijk licht binnen in jouw overkapping. Zo ontstaat er een heldere, lichte ruimte en heb je het gevoel dat je buiten bent, zelfs als je binnen zit.

Uitzicht op de omgeving

Met transparante glazen schuifwanden geniet je van het uitzicht op je tuin of omgeving.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Met een glazen schuifwand pas je de mate van opening en sluiting aan op je behoeften. Je kunt de wanden volledig openen om een open ruimte te creëren of gedeeltelijk sluiten voor bescherming tegen wind of regen.

Geluidsisolatie

Glazen schuifwanden kunnen helpen om geluid van buitenaf te verminderen.

Esthetische waarde

Een glazen schuifwand zorgt voor een luxe en stijlvolle uitstraling van je overkapping.

glazen-schuifwanden-overkappingadviseurs-1057

Met een glazen schuifwand geniet jij van 100% uitzicht

Glazen schuifwanden zijn de meeste gebruikte wandsystemen. Ze bestaan uit langs elkaar schuivende glazen panelen, die je eenvoudig open en dicht kunt doen. Hierdoor heb jij helemaal zelf in de hand hoe ver je de glazen schuifwand open of dicht doet.

Belangrijkste eigenschappen van glazen schuifwanden:

 • Volledig doorzicht
 • Eenvoudig te installeren
 • Geschikt voor ieder type overkapping
 • Is een staand systeem, d.w.z. geen belasting voor de constructie
 • Betaalbaar en duurzaam

Maak een afspraak

glazen-schuifwanden-overkappingadviseurs-9821

Topkwaliteit gegarandeerd

De Overkappingadviseurs werken met verschillende merken, zodat je altijd de beste keuze voor jouw project kunt maken. De glazen schuifwanden die wij aanbieden zijn van de allerhoogste kwaliteit en hebben onder andere de volgende eigenschappen:

 • Lage onderrail, dus weinig of geen drempelvorming
 • Diverse afsluitmogelijkheden, zoals cilinddersloten, kastsloten, etc.
 • Uitbreidbaar met handige opties zoals tochtstrips, kleurstijlen, etc
 • Onder- en bovenrail in diverse kleuren verkrijgbaar
 • Soepel lopende systemen
 • Geschikt voor elk type overkapping
glazen schuifwand

De voordelen van een schuifwand van glas

Er zijn volop redenen om voor glazen schuifwanden aan je overkapping te kiezen. Deze wanden hebben namelijk verschillende voordelen:

 • Je kunt je overkapping helemaal afsluiten
 • Behoud van vrij uitzicht op je tuin
 • Ieder glazen paneel is individueel te verschuiven, zo kun je zelf bepalen hoe ver dicht of open je de wanden wil hebben
 • Glazen schuifwanden hebben een isolerende werking
 • Estetische afdichting van je terrasoverkapping 
 • Passen onder zowel een houten overkapping als een aluminium overkapping
glazen schuifwand

Lagere stookkosten dankzij onze schuifwanden

De aanschaf van glazen schuifwanden zorgt niet alleen voor meer comfort onder je overkapping, maar ook voor lagere stookkosten. Een glazen schuifwand heeft namelijk een isolerende werking, waardoor de warmte langer in deze ruimte blijft hangen. Daarnaast vormt de ruimte tevens een overgangsruimte die zorgt dat er minder warmte uit de woning ontsnapt. Dit heeft als resultaat dat de verwarming minder snel aan hoeft om een aangename temperatuur te creëren, waardoor je flink op stookkunsten kunt besparen. Hierdoor is een glaswand niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. 

glazen schuifwand

Hoe maak je je schuifwand schoon?

Over het algemeen heeft een glazen schuifwand weinig onderhoud nodig, maar om topkwaliteit te behouden heeft een glazen overkapping wel af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Hiermee verleng je de levensduur van de overkapping en ziet deze er weer uit als nieuw. Lees hier meer over een glazen overkapping schoonmaken.

Vraag een offerte aan

section-dark

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Zijn glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen wel veilig genoeg?

Het glas dat gebruikt wordt voor glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen is gemaakt van gemiddeld 10mm dik gehard veiligheidsglas. Dus dat kan zeker een stootje hebben. Systemen voor op een balkon zijn zelfs bestand tegen windkracht 13. En mocht het glas breken? Dan valt het uiteen in duizenden kleine, niet scherpe, stukjes.

Kunnen mijn glazen schuifwanden op slot?

Glazen schuifwanden en glazen draai-/vouwsystemen kunnen voorzien worden van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Informeer bij je overkappingadviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een staand of hangend systeem?

Glazen schuifwanden worden vrijwel altijd als staand systeem geleverd. Met een stand systeem bedoelen we; het gewicht van de glazen schuifwand wordt gedragen door de onderrail, waardoor de constructie (dus de overkapping zelf) niet belast wordt. Draai-/systemen echter, worden bijna altijd als hangend systeem geleverd. Dat wil zeggen; de glazen panelen hangen aan de bovenrail, de onderrail zorgt er slechts alleen voor dat de glazen panelen aan de onderkant op zijn plaats blijven. Grote voordeel van een hangend systeem is dat systeem ultralicht en supersoepel 'loopt'. Nadeel van een hangend systeem is dat de constructie erop berekend moet zijn dat die het gehele pakket aan glazen panelen kan dragen.

Zijn kozijnsystemen geïsoleerd?

De kozijnsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd worden, zijn niet geïsoleerd. Geïsoleerde kozijnen worden in principe alleen in woningen of bij het bouwen van serres gebruikt.

Zijn wandsystemen ook later te plaatsen of te vervangen?

Alle wandsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd en geplaatst worden, zijn ook later te plaatsen. Bijvoorbeeld als je dit jaar alleen de overkapping plaatst en volgend jaar de vasten wanden en/of glazen schuifwanden.

Het is ook een idee om eens een keer een vaste wand te vervangen door een wand die totaal afwijkt van de overkapping zelf. Dat kan een bijzonder decoratief effect hebben en geeft je overkapping ook weer een totaal andere uitstraling.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!