Tuinkamer op maat kopen? | De Overkappingadviseurs
section-gray

Tuinkamer

Een tuinkamer aan je woning of vrijstaand in jouw tuin is een oase van licht en comfort. Met een tuinkamer ben je beschut tegen alle weersomstandigheden. Een tuinkamer is veelzijdig in gebruik en kun je helemaal inrichten naar jouw eigen wensen. Een tuinkamer is een investering die zich niet alleen in comfort en plezier terugbetaalt. Je verhoogt de aantrekkelijkheid van jouw woning en geniet elke dag van een heerlijke leefruimte die je op elk moment van het buitenleven laat genieten.

Naadloze aansluiting

Een tuinkamer biedt extra leefruimte die naadloos aansluit op jouw woning en tuin. Je creëert een overgangsruimte tussen binnen en buiten, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van je tuin.

Aangename en lichte sfeer

Een tuinkamer heeft grote ramen en glazen wanden, waardoor natuurlijk licht overvloedig binnenkomt en je een prachtig uitzicht op de tuin hebt.

Beschutting

Een tuinkamer biedt beschutting tegen weersinvloeden, zoals regen, wind en felle zon. Hierdoor kun je comfortabel buiten zijn, zelfs bij minder gunstige weersomstandigheden.

Veelzijdig

Een tuinkamer kan dienen als een extra woonkamer, eetruimte, speelkamer, kantoor of hobbyruimte. Je kunt de ruimte aanpassen aan je specifieke behoeften en het hele jaar door genieten van diverse activiteiten.

Waardevolle investering

Een tuinkamer kan de waarde van de woning verhogen, als je in de toekomst besluit om je huis te verkopen.

tuinkamer-overkappingadviseurs-7949

Voordelen tuinkamer

Met een tuinkamer op maat kun je 4 seizoenen genieten van het buitenleven. Een tuinkamer is een overkapping of veranda die uitgerust is met glazen (schuif)wanden of kozijnen. Een tuinkamer is zowel in een aluminium als in een houten uitvoering te verkrijgen. Belangrijkste voordelen:

 • 4 seizoenen lang genieten van het buitenleven
 • Geeft meerwaarde aan je woning
 • Zorgt voor extra leefruimte
 • Vele luxe opties verkrijgbaar
 • Betaalbaar alternatief voor een serre

Maak een afspraak

Tuinkamer Overkappingadviseurs

Licht en ruimte met een glazen tuinkamer

Dankzij de glazen wandsystemen wordt in een glazen tuinkamer de natuurlijke lichtinval behouden. Hiermee wordt de tuinkamer een echte toevoeging aan jouw woning. Door een grote eettafel of een heerlijke loungeset te plaatsen, kun je bijna het hele jaar door genieten van deze lichte ruimte. En wordt het te warm? Dan schuif je de glazen schuifwanden eenvoudig open dankzij de soepele rails. Ieder glazen schuifpaneel is individueel te verschuiven zodat je helemaal zelf kunt bepalen hoe ver je de wanden open of dicht wilt hebben. 

Tuinkamer Overkappingadviseurs

Van veranda naar tuinkamer in 3 stappen

Stap 1: Kies de veranda die bij je past. Jouw Overkappingadviseur heeft een groot aantal typen veranda's in zijn assortiment, waarmee je dé tuinkamer van je dromen kunt realiseren. Heb je al een veranda? Ga dan direct door naar stap 2.

Stap 2: Kies je zijwanden. Jouw Overkappingadviseur heeft verschillende zijwanden in zijn aanbod, zoals glazen of aluminium zijwanden, maar ook houten zijwanden of verticale lamellen behoren tot de mogelijkheden. Bezoek de showroom bij jou in de buurt en laat je inspireren.

tuinkamer-overkappingadviseurs-2

Stap 3: Kies je voorwand (en achterkant als je een vrijstaande tuinkamer wilt realiseren): Glazen schuifwanden, vouwwanden of een complete pui met openslaande deuren. De mogelijkheden zijn echt vrijwel onbeperkt.

Stap 4: Inrichten. Zodra je tuinkamer helemaal staat, is het tijd om deze in te gaan richten. En ook hiervoor ben je bij de Overkappingadviseurs aan het goede adres. In onze shop vind je namelijk een uitgebreid assortiment aan meubels voor in de tuinkamer en bijpassende accessoires. Met de juiste inrichting maak jij van je tuinkamer een heerlijk ontspannen ruimte waar je het hele jaar door van kunt genieten.  

 

section-gray

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een aanbouw aan uw huis die uitkijkt op uw tuin en ontworpen is om het hele jaar door te gebruiken. Het is een overdekte ruimte die is voorzien van een glas of polycarbonaat dak en glazen schuifwanden om veel natuurlijk licht binnen te laten. Tuinkamers zijn ontworpen om de natuur naar binnen te brengen en bieden het perfecte buitenverblijf voor elk seizoen.

Waarom een tuinkamer laten bouwen?

Er zijn tal van redenen waarom u een tuinkamer zou willen laten bouwen. Allereerst biedt een tuinkamer een extra leefruimte die kan worden gebruikt als speelkamer, kantoorruimte of extra slaapkamer. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur zonder last te hebben van insecten of slecht weer.

Een tuinkamer kan ook waarde toevoegen aan uw huis en de verkoopwaarde ervan verhogen. Het is een stijlvolle en praktische toevoeging die de esthetiek van uw huis verbetert en een geweldige plek biedt om te ontspannen en te genieten van uw tuin.

Uit welke materialen kan ik mijn tuinkamer samenstellen?

Er zijn verschillende materialen waaruit u kunt kiezen bij het bouwen van een tuinkamer.

Glas

Glas is het meest populaire materiaal voor tuinkamers vanwege de transparantie en de mogelijkheid om veel natuurlijk licht binnen te laten. Het is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, maar kan duurder zijn dan andere materialen.

Polycarbonaat

Polycarbonaat is een lichtgewicht en betaalbaar alternatief voor glas. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren en biedt een goede isolatie.

Hout

Hout is een populaire keuze voor de constructie van een tuinkamer vanwege de natuurlijke uitstraling. Het is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen en biedt goede isolatie. Het nadeel van hout is dat het onderhoud nodig heeft en gevoelig is voor weersinvloeden.

Aluminium

Aluminium is een lichtgewicht en duurzaam materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en biedt goede isolatie.

Wat kost een tuinkamer?

De kosten van een tuinkamer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen materiaal, de grootte en de complexiteit van het ontwerp. Het is belangrijk om een budget te bepalen voordat u begint met de bouw van jouw ideale tuinkamer.

Glas vs. Polycarbonaat

Glas is over het algemeen duurder dan polycarbonaat, maar biedt ook meer voordelen op het gebied van duurzaamheid en isolatie. Polycarbonaat is echter een goedkoper alternatief dat ook goede isolatie biedt.

 

Hoe onderhoud ik mijn tuinkamer?

Een tuinkamer vereist regelmatig onderhoud om in goede staat te blijven.

Schoonmaken

Maak de glazen wanden en dak regelmatig schoon om vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel.

Onderhoud van het materiaal

Het onderhoud van het materiaal van uw tuinkamer is afhankelijk van het gekozen materiaal. Hout moet bijvoorbeeld om de paar jaar worden geverfd of gebeitst om te voorkomen dat het gaat rotten.

Bescherming tegen weersinvloeden

Bescherm uw tuinkamer tegen weersinvloeden, zoals harde wind en zware sneeuwval, om schade aan de constructie te voorkomen.

Wordt mijn tuinkamer op maat gemaakt?

Tuinkamers worden altijd op maat gemaakt. Hierdoor kun je een tuinkamer creëren die past bij de stijl van jouw huis en buitenruimte. Door de specialisten van de overkappingadviseurs wordt er veel aandacht besteedt aan het inmeten en de montage, waardoor er altijd een oplossing op maat is.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn tuinkamer?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om een tuinkamer te (laten) plaatsen. Mits je je aan een aantal regels houdt, zoals:

 • Binnen 4 meter van je woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van je woning mag je lager bouwen dan verder van je huis
 • Binnen 4 meter van je woning mag je niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
 • Wil je meer dan 4 meter van je huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • Je mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Je hebt altijd een vergunning nodig als:

 • Je overkapping in je voortuin wilt bouwen
 • Je overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij je gemeente of het omgevingsloket, zo weet je snel of er een vergunning vereist is.

Wanden en accessoires

De mogelijkheden om je overkapping uit te breiden zijn eindeloos. Van glazen schuifwanden tot en met de inrichting met sfeervolle meubelen. Laat je inspireren!

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!