Tuinkamer op maat kopen? | De Overkappingadviseurs
Tuinkamer Overkappingadviseurs

Tuinkamer

De Overkappingadviseur bij jou in de regio is 100% gespecialiseerd in het bouwen van tuinkamers. Hij weet welke veranda daarvoor het beste geschikt is en welke voor- en zijwanden het meest gebruikt worden. Elke Overkappingadviseur is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van het buitenleven.

Daarbij is elke Overkappingadviseur aangesloten bij de GFOB (Stichting Garantie Fonds Overkappingsbranche) en voeren ze gezamenlijk een keurmerk. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop, lange garantietermijnen en het beste advies. Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan en laat u inspireren door de mogelijkheden.

Vraag een offerte aan

tuinkamer-overkappingadviseurs-7949

4 seizoenen buitengenieten

Met een tuinkamer op maat kun je 4 seizoenen genieten van het buitenleven. Een tuinkamer is een overkapping of veranda die uitgerust is met glazen (schuif)wanden of kozijnen. Een tuinkamer is zowel in een aluminium als in een houten uitvoering te verkrijgen.

Belangrijke eigenschappen:

 • 4 seizoenen lang genieten van het buitenleven
 • Geeft meerwaarde aan je woning
 • Zorgt voor extra leefruimte
 • Vele luxe opties verkrijgbaar
 • Betaalbaar alternatief voor een serre

Maak een afspraak

 

Tuinkamer Overkappingadviseurs

Licht en ruimte met een glazen tuinkamer

Dankzij de glazen wanden wordt in een glazen tuinkamer de natuurlijke lichtinval behouden. Hiermee wordt de tuinkamer een echte toevoeging aan uw woning. Door een grote eettafel of een heerlijke loungeset te plaatsen, kun je bijna het hele jaar door genieten van deze lichte ruimte. En wordt het te warm? Dan schuif je de glazen schuifwanden eenvoudig open dnakzij de soepele rails. Ieder glazen schuifpaneel is individueel te verschuiven zodat je helemaal zelf kunt bepalen hoe ver je de wanden open of dicht wilt hebben. 

Tuinkamer Overkappingadviseurs

Van veranda naar tuinkamer in 3 stappen

Stap 1: Kies de veranda die bij je past. Jouw Overkappingadviseur heeft een groot aantal typen veranda's in zijn assortiment, waarmee je dé tuinkamer van je dromen kunt realiseren. Heb je al een veranda? Ga dan direct door naar stap 2.

Stap 2: Kies je zijwanden. Jouw Overkappingadviseur heeft verschillende zijwanden in zijn aanbod zoals bijvoorbeeld glazen of aluminium zijwanden, maar ook houten zijwanden of verticale lamellen behoren tot de mogelijkheden. Kom naar de showroom en laat je inspireren.

tuinkamer-overkappingadviseurs-2

Stap 3: Kies je voorwand (en achterkant als je een vrijstaande tuinkamer wilt realiseren): Glazen schuifwanden, vouwwanden of een complete pui met openslaande deuren. De mogelijkheden zijn echt vrijwel onbeperkt.

Stap 4: Inrichten. Zodra je tuinkamer helemaal staat, is het tijd om deze in te gaan richten. En ook hiervoor ben je bij de Overkappingadviseurs aan het goede adres. In onze shop vind je namelijk een uitgebreid assortiment aan meubels voor in de tuinkamer en bijpassende accessoires. Met de juiste inrichting maak jij van je tuinkamer een heerlijk ontspannen ruimte waar je het hele jaar door van kunt genieten.  

 

Aankooptip

Let op: een tuinkamer is geen serre. Een serre heeft compleet andere isolatiewaarden dan een tuinkamer, o.a. door zijn geïsoleerde profielen en kozijnen. Een tuinkamer is niet geïsoleerd, maar wel afgesloten en beschermt je tegen regen en wind.

 

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits je je aan een aantal regels houdt, zoals:

 • Binnen 4 meter van je woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van je woning mag je lager bouwen dan verder van je huis
 • Binnen 4 meter van je woning mag je niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
 • Wil je meer dan 4 meter van je huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • Je mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Je hebt altijd een vergunning nodig als:

 • Je overkapping in je voortuin wilt bouwen
 • Je overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij je gemeente of het omgevingsloket, zo weet je snel of er een vergunning vereist is.

Moet je een overkapping onderheien?

In principe hoef je je overkapping niet te onderheien. Een goede fundatie volstaat. Zo'n fundatie kan bestaan uit betonnen poeren of schroefpalen. Hoe zwaar de fundatie moet zijn, is afhankelijk van de zwaarte van een overkapping en de locatie in Nederland waar de overkapping geplaatst wordt. Als je bijvoorbeeld in het Westen van Nederland woont (moeras/veengrond) heb je een zwaardere fundatie nodig dan in het oosten, midden of zuiden van Nederland (zandgrond).

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, bijvoorbeeld; een grote vrijstaande kapschuur met zware kozijnen, die geplaatst wordt op een moerasbodem. Dan is het wellicht wel beter als er onderheid wordt. Je Overkappingadviseur kan je echter hierbij zeker adviseren wat de beste oplossing is.

Wat is de beste keuze: een glazen dak of polycarbonaat dak?

Bij de aanschaf van een aluminium of houten veranda kun je vaak kiezen tussen een glazen of een polycarbonaat dak. Wat de beste keuze daarin is, is afhankelijk van je budget, wensen en voorkeuren. Hieronder vind je enkele verschillen tussen deze 2 type daken:

Polycarbonaat dak:

 • Super licht materiaal
 • Goed te bewerken
 • Buigzaam
 • Goedkoper dan glas
 • Laat minder licht door dan glas
 • Is wat luidruchtiger bij regen t.o.v. een glazen dak 

Glazen dak:

 • Volledig doorzicht
 • Zeer duurzaam, blijft na jaren nog mooi
 • Exclusievere uitstraling
 • Weinig geluid bij regen
 • Glas is erg zwaar, onderconstructie moet degelijk zijn
 • Glas is prijziger dan polycarbonaat
Kan ik een overkapping zelf monteren?

Als je handig bent, kun je in principe zelf een woning bouwen. Dus ja, je kunt een overkapping zelf plaatsen. Maar... een overkapping plaatsen is echt een vak op zich. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden zoals bijvoorbeeld de fundering, de wand waar de overkapping tegen geplaatst wordt, maatwerk ter plekke, de juiste plaatsingsvolgorde, het omgaan met glas etc. etc. Ons advies is dan ook; kies voor een overkapping inclusief montage. Alle overkappingadviseurs werken met eigen montageteams, die jarenlang ervaring hebben in het plaatsen van alle type overkappingen. Zo ben jij ervan verzekerd dat je project op de best mogelijke wijze gemonteerd wordt, waardoor je recht blijft houden op alle garanties en verzekerd bent van probleemloos genieten van je geplaatste overkapping.

Wat is er beter? Hout of aluminium?

Je kunt niet zeggen, dat het ene materiaal beter is dan het andere. Hout heeft zo zijn eigen, unieke eigenschappen en aluminium heeft dat ook. Kort gezegd heeft hout meer onderhoud nodig dan aluminium, daarbij heeft hout ook de neiging om te gaan werken en is dat bij aluminium niet aan de orde. Echter als je je houten overkapping goed onderhoudt, gaat die net zolang mee als een aluminium overkapping.

Wanden en accessoires

De mogelijkheden om je overkapping uit te breiden zijn eindeloos. Van glazen schuifwanden tot en met de inrichting met sfeervolle meubelen. Laat je inspireren!

Interessant om te lezen

Bekijk alles

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!