De Overkappingadviseurs | Contact
<h1>Contact</h1>

Contact

Contact opnemen

Vul vrijblijvend ons contactformulier in

Wij denken graag met je mee om je leefruimte te vergroten of meer te genieten van de beschikbare buitenruimte. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Versturen
section-gray

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits je je aan een aantal regels houdt, zoals:

  • Binnen 4 meter van je woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
  • Binnen 4 meter van je woning mag je lager bouwen dan verder van je huis
  • Binnen 4 meter van je woning mag je niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
  • Wil je meer dan 4 meter van je huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
  • Je mag niet de gehele tuin overkappen
  • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Je hebt altijd een vergunning nodig als:

  • Je overkapping in je voortuin wilt bouwen
  • Je overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij je gemeente of het omgevingsloket, zo weet je snel of er een vergunning vereist is.

Garantie op jouw producten

Op alle producten van de Overkappingadviseurs heb je recht op fabrieksgarantie. Om er zeker van te zijn dat deze garantieafspraken worden nagekomen, schaf je jouw overkapping aan bij een van de specialisten van de Overkappingadviseurs. Voor jou is het van belang dat afspraken over garanties zijn vastgelegd. Kies je voor de buitenlevenproducten van de Overkappingadviseurs, dan krijg je naast de allerbeste kwaliteit, ook de wettelijk vastgestelde garantietermijnen.

Aankoopzekerheid

De Overkappingadviseurs bieden jou zekerheid op je aankoop, we vinden het belangrijk dat je betalingen veilig kunnen plaatsvinden. Het keurmerk van de Overkappingadviseurs biedt je daarom garanties, zoals een aanbetaling die gedekt is, de zekerheid dat jouw betaling in goede handen is en je leverancier aan zijn verplichtingen zal voldoen.

Moet je een overkapping onderheien?

In principe hoef je je overkapping niet te onderheien. Een goede fundatie volstaat. Zo'n fundatie kan bestaan uit betonnen poeren of schroefpalen. Hoe zwaar de fundatie moet zijn, is afhankelijk van de zwaarte van een overkapping en de locatie in Nederland waar de overkapping geplaatst wordt. Als je bijvoorbeeld in het Westen van Nederland woont (moeras/veengrond) heb je een zwaardere fundatie nodig dan in het oosten, midden of zuiden van Nederland (zandgrond).

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, bijvoorbeeld; een grote vrijstaande kapschuur met zware kozijnen, die geplaatst wordt op een moerasbodem. Dan is het wellicht wel beter als er onderheid wordt. Je Overkappingadviseur kan je echter hierbij zeker adviseren wat de beste oplossing is.