Glazen Draai vouwsysteem kopen? | De Overkappingadviseurs

Glazen draai-/vouwsysteem

Een glazen draai-/vouwsysteem in een overkapping of op je balkon biedt extra flexibiliteit. Je kunt de ruimte aanpassen aan je behoeften en een naadloze overgang tussen binnen en buiten creëren. Dankzij een ingenieus glazen draai-/vouwsysteem heb je volledige flexibiliteit over de indeling van jouw panelen. Je kunt de panelen allemaal naar de zijkant plaatsen en openklappen voor een volledige opening.

100% flexibiliteit

Het draai-/vouwsysteem bestaat uit verschuifbare panelen die je geopend, gesloten of in verschillende posities kan plaatsen. De mate van opening kun je zo helemaal aanpassen aan je behoeften. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om slechts een deel van je tuinkamer of balkon te openen voor ventilatie, helemaal open of het geheel af te sluiten voor extra bescherming.

Maatwerk

Een glazen draai-/vouwsysteem is maatwerk en kun je helemaal aanpassen aan je specifieke behoeften en voorkeuren, zoals de vorm en het formaat van je balkon of tuinkamer.

Uitbreidbaar met handige opties

Een draai-/vouwsysteem kun je altijd uitbreiden met handige opties, zoals met tochtstrips tegen wind.

Verschillende glasdiktes mogelijk

Afhankelijk van je wensen en de plaats waar je een glazen draai-/vouwsysteem gaat plaatsen, kun je kiezen uit verschillende glasdiktes.

Alle RAL-kleuren

De profielen van een draai-/vouwsysteem zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Dan kun je het glazen draai-/vouwsysteem helemaal afstemmen op de kleuren van de woning of de overkapping.

Ideaal voor balkons

Een glazen draai-/vouwsysteem op je balkon geeft je flexibiliteit, bescherming, geluidsisolatie en veiligheid op je balkon. Een glazen draai-/vouwsysteem zorgt voor een panoramisch uitzicht en is mooi om te zien. Met balkonglas kun je op elk moment van je balkon gebruik maken.

section-dark

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Zijn glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen wel veilig genoeg?

Het glas dat gebruikt wordt voor glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen is gemaakt van gemiddeld 10mm dik gehard veiligheidsglas. Dus dat kan zeker een stootje hebben. Systemen voor op een balkon zijn zelfs bestand tegen windkracht 13. En mocht het glas breken? Dan valt het uiteen in duizenden kleine, niet scherpe, stukjes.

Kunnen mijn glazen schuifwanden op slot?

Glazen schuifwanden en glazen draai-/vouwsystemen kunnen voorzien worden van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Informeer bij je overkappingadviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een staand of hangend systeem?

Glazen schuifwanden worden vrijwel altijd als staand systeem geleverd. Met een stand systeem bedoelen we; het gewicht van de glazen schuifwand wordt gedragen door de onderrail, waardoor de constructie (dus de overkapping zelf) niet belast wordt. Draai-/systemen echter, worden bijna altijd als hangend systeem geleverd. Dat wil zeggen; de glazen panelen hangen aan de bovenrail, de onderrail zorgt er slechts alleen voor dat de glazen panelen aan de onderkant op zijn plaats blijven. Grote voordeel van een hangend systeem is dat systeem ultralicht en supersoepel 'loopt'. Nadeel van een hangend systeem is dat de constructie erop berekend moet zijn dat die het gehele pakket aan glazen panelen kan dragen.

Zijn kozijnsystemen geïsoleerd?

De kozijnsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd worden, zijn niet geïsoleerd. Geïsoleerde kozijnen worden in principe alleen in woningen of bij het bouwen van serres gebruikt.

Zijn wandsystemen ook later te plaatsen of te vervangen?

Alle wandsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd en geplaatst worden, zijn ook later te plaatsen. Bijvoorbeeld als je dit jaar alleen de overkapping plaatst en volgend jaar de vasten wanden en/of glazen schuifwanden.

Het is ook een idee om eens een keer een vaste wand te vervangen door een wand die totaal afwijkt van de overkapping zelf. Dat kan een bijzonder decoratief effect hebben en geeft je overkapping ook weer een totaal andere uitstraling.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!