Lamellendak overkapping kopen? | Overkappingadviseurs

Lamellendak

Wil je totale controle over temperatuur en zonlicht onder je overkapping? Een lamellendak overkapping is dan dé oplossing voor jou. Met deze innovatieve lamellen overkapping pas je zelf de stand van de lamellen aan, zodat je zowel van schaduw als zonlicht geniet. De temperatuur reguleer je eenvoudig door de lamellen te openen en frisse lucht binnen te laten, ideaal voor het creëren van een aangename omgeving, zelfs op warme dagen.

Een lamellendak overkapping heeft niet alleen een stijlvolle en moderne uitstraling maar is ook een smaakvolle en waardevolle toevoeging aan je huis of tuin. Het is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een aluminium lamellen overkapping die zowel functioneel is als een prachtige toevoeging aan uw tuin.

Verstelbare bescherming

Met een lamellendak overkapping kun je de stand van de lamellen aanpassen, zodat je kunt genieten van zowel schaduw als zonlicht op basis van je voorkeur. Dit biedt optimale flexibiliteit en comfort.

Warmteregulatie

Om de ideale temperatuur en frisse lucht in je overkapping te realiseren kun je de lamellen zelf openen. Zo creëer je zelfs op warme dagen een aangename buitenomgeving.

Waterafvoer

Als het regent zit je droog. Een overkapping met een lamellendak heeft een geïntegreerd afvoersysteem waarmee je regenwater efficiënt wordt afgevoerd. Je blijft droog en hoeft je geen zorgen te maken over de waterafvoer.

Duurzaamheid

Lamellendak overkappingen zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium, wat zorgt voor een lange levensduur en minimale onderhoudsvereisten.

Stijlvol design

Een lamellendak overkapping voegt een moderne en luxueuze uitstraling toe aan je buitenruimte, waardoor het een elegante en aantrekkelijke toevoeging is aan je huis of tuin.

lamellendak

Wat is een Overkapping met Lamellendak?

Een overkapping met lamellendak dient als een geavanceerde en duurzame terrasoverkapping, uitgerust met onderling verbonden lamellen van stevig hout of aluminium. Deze constructie stelt je in staat om de hoeveelheid doorgelaten zonlicht en wind te reguleren, of om ze volledig te sluiten voor maximale bescherming tegen regen. Het gebruiksvriendelijke ontwerp maakt het mogelijk om met een afstandsbediening of handmatig de gewenste hoek van de lamellen aan te passen, waardoor u moeiteloos de lichtinval en ventilatie kunt controleren.

lamellendak overkapping

Van Lamellendak Overkapping naar Tuinkamer

Een lamellendak is meer dan een stijlvolle optie voor een overdekt terras; het biedt ook de mogelijkheid om een complete tuinkamer te realiseren. Door een glazen schuifwand toe te voegen, transformeer je je lamellen overkapping moeiteloos naar een beschutte ruimte waarin je het hele jaar door van je tuin kunt genieten. Het lamellendak zorgt voor optimale lichtinval en beschermt tegen diverse weersomstandigheden, terwijl de glazen schuifwand een onbelemmerd uitzicht en bescherming biedt tegen wind en zijwaartse regen. Zo combineer je het beste van beide werelden in een multifunctionele ruimte waar esthetiek en comfort samenkomen.

lamellendak dealers

Zoek jouw lamellendak adviseur

Ben je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig lamellendak? Overkappingadviseurs helpt je graag om in contact te komen met erkende dealers in jouw omgeving. Onze zorgvuldig geselecteerde partners, met uitmuntend vakmanschap en ervaring, waarborgen de allerbeste kwaliteit en service in lamellen overkappingen. Via onze website vind je eenvoudig en snel een dealer die perfect aansluit bij jouw wensen, compleet met alle relevante informatie zoals locatie, openingstijden en contactgegevens. Zo wordt het vinden van jouw ideale aluminium lamellen overkapping een naadloos proces!

VIND EEN DEALER IN JOUW REGIO!

section-gray

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits je je aan een aantal regels houdt, zoals:

 • Binnen 4 meter van je woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van je woning mag je lager bouwen dan verder van je huis
 • Binnen 4 meter van je woning mag je niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
 • Wil je meer dan 4 meter van je huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • Je mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Je hebt altijd een vergunning nodig als:

 • Je overkapping in je voortuin wilt bouwen
 • Je overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij je gemeente of het omgevingsloket, zo weet je snel of er een vergunning vereist is.

Moet je een overkapping onderheien?

In principe hoef je je overkapping niet te onderheien. Een goede fundatie volstaat. Zo'n fundatie kan bestaan uit betonnen poeren of schroefpalen. Hoe zwaar de fundatie moet zijn, is afhankelijk van de zwaarte van een overkapping en de locatie in Nederland waar de overkapping geplaatst wordt. Als je bijvoorbeeld in het Westen van Nederland woont (moeras/veengrond) heb je een zwaardere fundatie nodig dan in het oosten, midden of zuiden van Nederland (zandgrond).

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, bijvoorbeeld; een grote vrijstaande kapschuur met zware kozijnen, die geplaatst wordt op een moerasbodem. Dan is het wellicht wel beter als er onderheid wordt. Je Overkappingadviseur kan je echter hierbij zeker adviseren wat de beste oplossing is.

Wat is de beste keuze: een glazen dak of polycarbonaat dak?

Bij de aanschaf van een aluminium of houten veranda kun je vaak kiezen tussen een glazen of een polycarbonaat dak. Wat de beste keuze daarin is, is afhankelijk van je budget, wensen en voorkeuren. Hieronder vind je enkele verschillen tussen deze 2 type daken:

Polycarbonaat dak:

 • Super licht materiaal
 • Goed te bewerken
 • Buigzaam
 • Goedkoper dan glas
 • Laat minder licht door dan glas
 • Is wat luidruchtiger bij regen t.o.v. een glazen dak 

Glazen dak:

 • Volledig doorzicht
 • Zeer duurzaam, blijft na jaren nog mooi
 • Exclusievere uitstraling
 • Weinig geluid bij regen
 • Glas is erg zwaar, onderconstructie moet degelijk zijn
 • Glas is prijziger dan polycarbonaat
Kan ik een overkapping zelf monteren?

Als je handig bent, kun je in principe zelf een woning bouwen. Dus ja, je kunt een overkapping zelf plaatsen. Maar... een overkapping plaatsen is echt een vak op zich. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden zoals bijvoorbeeld de fundering, de wand waar de overkapping tegen geplaatst wordt, maatwerk ter plekke, de juiste plaatsingsvolgorde, het omgaan met glas etc. etc. Ons advies is dan ook; kies voor een overkapping inclusief montage. Alle overkappingadviseurs werken met eigen montageteams, die jarenlang ervaring hebben in het plaatsen van alle type overkappingen. Zo ben jij ervan verzekerd dat je project op de best mogelijke wijze gemonteerd wordt, waardoor je recht blijft houden op alle garanties en verzekerd bent van probleemloos genieten van je geplaatste overkapping.

Wat is er beter? Hout of aluminium?

Je kunt niet zeggen, dat het ene materiaal beter is dan het andere. Hout heeft zo zijn eigen, unieke eigenschappen en aluminium heeft dat ook. Kort gezegd heeft hout meer onderhoud nodig dan aluminium, daarbij heeft hout ook de neiging om te gaan werken en is dat bij aluminium niet aan de orde. Echter als je je houten overkapping goed onderhoudt, gaat die net zolang mee als een aluminium overkapping.

Wanden en accessoires

De mogelijkheden om je overkapping uit te breiden zijn eindeloos. Van glazen schuifwanden tot en met de inrichting met sfeervolle meubelen. Laat je inspireren!

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!