Zonwering overkapping kopen? | De Overkappingadviseurs
zonwering-overkappingadviseurs-header-2

Zonwering overkapping

Zonwering voor je overkapping aan huis is een belangrijke optie. Ook op warme dagen wil je kunnen genieten van je overkapping en dan kan het vaak heel warm worden, pal in de zon op het zuiden. Het voordeel van een polycarbonaat dak is dat het nog een beetje zonwerend is, maar onder een glazen dak heb je geen enkele bescherming; dan is een goede zonwering cruciaal.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Geschikt voor elk type overkapping
  • Verkrijgbaar in vele typen zoals: onderdakzonwering, bovendakzonwering, screens, zonnedoeken, onderdakplissés etc
  • Aanpasbaar bij elke kleur en stijl

Aankooptip

Bij aankoop van zonwering heb je meestal keuze uit vele doeksoorten. Kies voor een kleur of dessin dat goed combineert bij de inrichting van je overkapping. Vraag aan je overkappingadviseur of je even een kleurstaaltje mee naar huis mag nemen, zodat je de best passende keuze kunt maken.    

 

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Past elke zonwering bij mijn overkapping?

Niet altijd, een regulier rolluik of knikarmscherm kan zomaar niet aan een overkapping bevestigd worden. Bij een houten overkapping of kapschuur gaat dat over het algemeen wat eenvoudiger, maar het is beter om dit even goed met je Overkappingadviseur te overleggen. Een screen is in principe wel geschikt om altijd te kunnen plaatsen.

Voor veranda's en tuinkamers is er speciale zonwering ontwikkeld, zoals onderdak- en bovendakzonwering, zonnedoeken en speciale onderdakplissés. Een keur aan mogelijkheden waar zeker een oplossing voor jouw situatie bij zit.

Welke heater past het beste in mijn overkapping?

In principe past elke heater in elke overkapping. Maar welke je moet kiezen is erg afhankelijk van hoe groot en hoe gesloten je overkapping is. Is je overkapping rondom open, alleen voorzien van zijwanden of kun je jouw overkapping helemaal afsluiten met bijvoorbeeld glazen schuifwanden?

Reken daarbij de vierkante meters uit van je overkapping en overleg met je Overkappingadviseur wat in jouw situatie de beste oplossing is.

Verkopen jullie ook verlichting?

Bij elke overkapping leveren de Overkappingadviseurs bijpassende verlichting. Bij aluminium veranda's en tuinkamers wordt de verlichting vaak al geïntegreerd geleverd. Bij houten overkappingen en kapschuren is dat meestal niet het geval.

Kan ik zonwering zelf monteren?

In principe is het beter om zonwering voor je overkapping door een monteur te laten plaatsen. Een onderdakzonwering is echt een hele complexe constructie en ook een 'simpele' screen behoeft technische kennis bij de plaatsing. Het plaatsen van bijvoorbeeld zonnedoeken, is wel een klusje dat je eenvoudig zelf kunt doen.

Kan ik mijn bestaande zonnescherm laten hangen als er een veranda of tuinkamer gemonteerd wordt?

Dat is zeker mogelijk, als er genoeg ruimte aan de muur is voor het plaatsen van de overkapping en als het muurprofiel van de te plaatsen overkapping niet op dezelfde plaats moet komen als waar het bestaande zonnescherm hangt. In het laatste geval moet het bestaande zonnescherm in hoogte verplaatst worden.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!