Zonwering overkapping kopen? | De Overkappingadviseurs

Zonwering overkapping

Wil je op elk moment van je tuinkamer of terrasoverkapping gebruik kunnen maken? Dan is zonwering in je overkapping aan huis een grote meerwaarde. Juist op zonnige, zomerse dagen wil je kunnen genieten van je overkapping en dan kan het vaak heel warm worden. Zeker als je een overkapping hebt, pal in de zon op het zuiden. Een polycarbonaat dak heeft als voordeel dat het nog een beetje zonwerend is, maar onder een glazen dak heb je geen enkele bescherming; dan is een goede zonwering cruciaal.

Er zijn verschillende soorten zonwering beschikbaar voor je terrasoverkapping of tuinkamer. Wat het best passend is, is afhankelijk van je wensen en je te besteden budget. Laat je inspireren en ontdek hoe jij het comfortabel maakt in jouw overkapping.

 

Temperatuurregulatie

Zonwering voorkomt dat de directe zonnestralen je overkapping bereiken, waardoor de temperatuur aanzienlijk wordt verlaagd. Je geniet van een koelere en aangenamere omgeving, zelfs op hete zomerdagen.

Bescherming tegen uv-straling

Zonwering blokkeert schadelijke uv-stralen, waardoor je beschermd blijft tegen de negatieve effecten van langdurige blootstelling aan de zon, zoals verbranding en huidbeschadiging.

Comfortabel buitenleven

Met zonwering kun je optimaal genieten van je buitenruimte, ongeacht het weertype. Zonwering biedt schaduw en creëert een aangename sfeer waarin je kunt ontspannen, eten, werken of tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Bescherming

Door de directe zonnestralen te blokkeren, helpt zonwering ook bij het beschermen van je meubels, vloeren en andere elementen in de overkapping tegen verkleuring, veroudering en schade door langdurige blootstelling aan de zon.

section-dark

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Past elke zonwering bij mijn overkapping?

Niet altijd, een regulier rolluik of knikarmscherm kan zomaar niet aan een overkapping bevestigd worden. Bij een houten overkapping of kapschuur gaat dat over het algemeen wat eenvoudiger, maar het is beter om dit even goed met je Overkappingadviseur te overleggen. Een screen is in principe wel geschikt om altijd te kunnen plaatsen.

Voor veranda's en tuinkamers is er speciale zonwering ontwikkeld, zoals onderdak- en bovendakzonwering, zonnedoeken en speciale onderdakplissés. Een keur aan mogelijkheden waar zeker een oplossing voor jouw situatie bij zit.

Welke heater past het beste in mijn overkapping?

In principe past elke heater in elke overkapping. Maar welke je moet kiezen is erg afhankelijk van hoe groot en hoe gesloten je overkapping is. Is je overkapping rondom open, alleen voorzien van zijwanden of kun je jouw overkapping helemaal afsluiten met bijvoorbeeld glazen schuifwanden?

Reken daarbij de vierkante meters uit van je overkapping en overleg met je Overkappingadviseur wat in jouw situatie de beste oplossing is.

Verkopen jullie ook verlichting?

Bij elke overkapping leveren de Overkappingadviseurs bijpassende verlichting. Bij aluminium veranda's en tuinkamers wordt de verlichting vaak al geïntegreerd geleverd. Bij houten overkappingen en kapschuren is dat meestal niet het geval.

Kan ik zonwering zelf monteren?

In principe is het beter om zonwering voor je overkapping door een monteur te laten plaatsen. Een onderdakzonwering is echt een hele complexe constructie en ook een 'simpele' screen behoeft technische kennis bij de plaatsing. Het plaatsen van bijvoorbeeld zonnedoeken, is wel een klusje dat je eenvoudig zelf kunt doen.

Kan ik mijn bestaande zonnescherm laten hangen als er een veranda of tuinkamer gemonteerd wordt?

Dat is zeker mogelijk, als er genoeg ruimte aan de muur is voor het plaatsen van de overkapping en als het muurprofiel van de te plaatsen overkapping niet op dezelfde plaats moet komen als waar het bestaande zonnescherm hangt. In het laatste geval moet het bestaande zonnescherm in hoogte verplaatst worden.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!