Verwarming overkapping kopen? | De Overkappingadviseurs

Verwarming overkapping

Met verwarming maak je het extra behaaglijk onder je overkappin en heb je het hele jaar plezier van je buitenruimte. Een terrasheater is het meest gekozen. Die kun je ophangen aan de wand, net onder het dak. Vaak kun je die bedienen met een handige afstandsbediening. Er zijn ook staande heaters, in de vorm van een lamp.

Of kies voor andere vormen van verwarming, zoals een sfeervolle vuurtafel op gas of elektrisch. Een pallet of houkachel is ook een mogelijkheid die vooral in de wintermaanden veel comfort biedt.

Verleng je buitenseizoen

Met verwarming in je overkapping kun je het buitenseizoen verlengen en ook tijdens koudere maanden comfortabel van je buitenruimte genieten.

Verschillende modellen

Afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden in je overkapping kun je kiezen voor een staand of hangende verwarming.

Ruimte en brandstof

De verwarming voor je overkapping is aanpasbaar aan de te verwarmen ruimte. Verwarming zoals een heater, vuurtafel of een terrashaard is leverbaar met gas als brandstof of met een elektrische aansluiting.

Comfortabele temperaturen

Verwarming zorgt voor aangename temperaturen in je overkapping, zelfs op koude dagen.

Flexibiliteit

Met verwarming kun je de temperatuur naar wens aanpassen.

Bescherming van spullen

Verwarming helpt ook bij het beschermen van je meubels, planten en andere spullen in de overkapping tegen kou en vorst. Ze blijven langer in goede staat en gaan daardoor langer mee.

section-dark

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Welke heater past het beste in mijn overkapping?

In principe past elke heater in elke overkapping. Maar welke je moet kiezen is erg afhankelijk van hoe groot en hoe gesloten je overkapping is. Is je overkapping rondom open, alleen voorzien van zijwanden of kun je jouw overkapping helemaal afsluiten met bijvoorbeeld glazen schuifwanden?

Reken daarbij de vierkante meters uit van je overkapping en overleg met je Overkappingadviseur wat in jouw situatie de beste oplossing is.

Kan ik zonwering zelf monteren?

In principe is het beter om zonwering voor je overkapping door een monteur te laten plaatsen. Een onderdakzonwering is echt een hele complexe constructie en ook een 'simpele' screen behoeft technische kennis bij de plaatsing. Het plaatsen van bijvoorbeeld zonnedoeken, is wel een klusje dat je eenvoudig zelf kunt doen.

Kan ik mijn bestaande zonnescherm laten hangen als er een veranda of tuinkamer gemonteerd wordt?

Dat is zeker mogelijk, als er genoeg ruimte aan de muur is voor het plaatsen van de overkapping en als het muurprofiel van de te plaatsen overkapping niet op dezelfde plaats moet komen als waar het bestaande zonnescherm hangt. In het laatste geval moet het bestaande zonnescherm in hoogte verplaatst worden.

Verkopen jullie ook verlichting?

Bij elke overkapping leveren de Overkappingadviseurs bijpassende verlichting. Bij aluminium veranda's en tuinkamers wordt de verlichting vaak al geïntegreerd geleverd. Bij houten overkappingen en kapschuren is dat meestal niet het geval.

Past elke zonwering bij mijn overkapping?

Niet altijd, een regulier rolluik of knikarmscherm kan zomaar niet aan een overkapping bevestigd worden. Bij een houten overkapping of kapschuur gaat dat over het algemeen wat eenvoudiger, maar het is beter om dit even goed met je Overkappingadviseur te overleggen. Een screen is in principe wel geschikt om altijd te kunnen plaatsen.

Voor veranda's en tuinkamers is er speciale zonwering ontwikkeld, zoals onderdak- en bovendakzonwering, zonnedoeken en speciale onderdakplissés. Een keur aan mogelijkheden waar zeker een oplossing voor jouw situatie bij zit.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!