Verwarming overkapping kopen? | De Overkappingadviseurs
Verwarming overkapping Overkappingadviseurs

Verwarming overkapping

Met verwarming wordt het extra behaaglijk onder je overkapping. In de meeste gevallen wordt er voor een terrasheater gekozen die je ophangt tegen een wand, net onder het dak. Vaak kun je die bedienen met een handige afstandsbediening. Maar denk ook eens aan andere vormen van verwarming, zoals een vuurtafel (op gas of elektrisch) of een staande heater in de vorm van een lamp.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Staand of hangend beschikbaar
  • In vele vormen en kwaliteiten
  • Aanpasbaar op de te verwarmen ruimte
  • Leverbaar met gas als brandstof of middels een elektrische aansluiting

Aankooptip

Als je bijvoorbeeld kiest voor een terrasheater die je op kunt hangen, heb je vaak de keuze uit verschillende 'stralingstypes'. Je kent zeker het type terrasheater wel dat zo'n warm oranje licht uitstraalt en voor directe stralingswarmte zorgt. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor meer indirectere verwarming, waardoor je overkapping met glazen schuifwanden op een ietwat andere wijze opwarmt. Laat je hierin goed adviseren door een overkappingadviseur bij je in de buurt.    

 

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

Welke heater past het beste in mijn overkapping?

In principe past elke heater in elke overkapping. Maar welke je moet kiezen is erg afhankelijk van hoe groot en hoe gesloten je overkapping is. Is je overkapping rondom open, alleen voorzien van zijwanden of kun je jouw overkapping helemaal afsluiten met bijvoorbeeld glazen schuifwanden?

Reken daarbij de vierkante meters uit van je overkapping en overleg met je Overkappingadviseur wat in jouw situatie de beste oplossing is.

Kan ik zonwering zelf monteren?

In principe is het beter om zonwering voor je overkapping door een monteur te laten plaatsen. Een onderdakzonwering is echt een hele complexe constructie en ook een 'simpele' screen behoeft technische kennis bij de plaatsing. Het plaatsen van bijvoorbeeld zonnedoeken, is wel een klusje dat je eenvoudig zelf kunt doen.

Kan ik mijn bestaande zonnescherm laten hangen als er een veranda of tuinkamer gemonteerd wordt?

Dat is zeker mogelijk, als er genoeg ruimte aan de muur is voor het plaatsen van de overkapping en als het muurprofiel van de te plaatsen overkapping niet op dezelfde plaats moet komen als waar het bestaande zonnescherm hangt. In het laatste geval moet het bestaande zonnescherm in hoogte verplaatst worden.

Verkopen jullie ook verlichting?

Bij elke overkapping leveren de Overkappingadviseurs bijpassende verlichting. Bij aluminium veranda's en tuinkamers wordt de verlichting vaak al geïntegreerd geleverd. Bij houten overkappingen en kapschuren is dat meestal niet het geval.

Past elke zonwering bij mijn overkapping?

Niet altijd, een regulier rolluik of knikarmscherm kan zomaar niet aan een overkapping bevestigd worden. Bij een houten overkapping of kapschuur gaat dat over het algemeen wat eenvoudiger, maar het is beter om dit even goed met je Overkappingadviseur te overleggen. Een screen is in principe wel geschikt om altijd te kunnen plaatsen.

Voor veranda's en tuinkamers is er speciale zonwering ontwikkeld, zoals onderdak- en bovendakzonwering, zonnedoeken en speciale onderdakplissés. Een keur aan mogelijkheden waar zeker een oplossing voor jouw situatie bij zit.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!