Vaste wanden overkappingen | De Overkappingadviseurs

Vaste wanden

Breid je overkapping uit

Ben je op zoek naar een overkapping of een tuinkamer? Of heb je al een overkapping en wil je die uitbreiden met vaste wanden of zijwanden?

Met een vaste wand realiseer je meer comfort in je overkapping en kun je zelf ook de uitstraling bepalen. Met een dichte zijwand en achterwand bij een vrijstaande overkapping zit je meer beschut. 

Meer weten? Bezoek een adviseur en maak een afspraak of vraag direct een offerte aan. 

Bescherming tegen weersinvloeden

Een vaste wand in je overkapping biedt bescherming bieden tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. Dan kun je zelfs bij ongunstig weer langer van je overkapping genieten.

Privacy

Een vaste wand biedt privacy in je tuin. Je voorkomt nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers.

Geluidsdemping

Een vaste wand vermindert omgevingsgeluiden. Je krijgt een rustigere en meer ontspannen omgeving.

Extra isolatie

Met een vaste wand kun je de isolatie van je overkapping verbeteren. Het kan helpen om de warmte binnen te houden tijdens koudere maanden en om de koelte vast te houden tijdens warme zomerdagen. Je verhoogt het comfort van je overkapping.

Houd insecten buiten

Een vaste wand helpt als barrière tegen insecten, zoals muggen en vliegen. Als je de overkapping helemaal afsluit voorkom je dat ze de overkapping binnendringen en je buitenactiviteiten verstoren.

Esthetiek

Een vaste wand in je overkapping staat mooi en verhoogt de uitstraling van je buitenruimte. Een vaste wand kan je ook als decoratief element gebruiken waardoor je overkapping meer afgewerkt is of in je tuin geïntegreerd is.

section-gray
Vastklein02

Zijwanden voor meer comfort

Veelzijdige keuze

Voor jouw overkapping is er een breed aanbod zijwanden  en achterwanden beschikbaar. Zo kan jij jouw buitenruimte beter afschermen tegen weersinvloeden en heb je minder hinder van regen en wind.

Breed aanbod
Je hebt keuze uit verschillende materialen, zoals een houten wand voor een natuurlijke uitstraling. Voor een meer traditionelere uitstraling kun je ook voor andere materialen kiezen zoals stenen, bakstenen of metselwerk. Liever een wand in de kleur en stijl van je overkapping? Kies dan voor aluminium of polycarbonaat.

Van deskundig advies, tot de technische berekening en het inmeten tot aan de montage, jouw adviseur bij jou in de buurt ontzorgt je volledig bij de aanschaf van jouw zijwanden.

Vraag een offerte aan

section-gray
Vastklein01

Overkappingen en tuinkamers met stijl

Laat je inspireren door de talloze mogelijkheden die een overkapping of tuinkamer biedt. Van klassieke tot moderne ontwerpen, en van warm hout tot strak aluminium. Maak het geheel compleet met comfortabele meubels en stijlvolle accessoires. Creëer een oase van rust en gezelligheid in je eigen buitenruimte, waar je kunt genieten van het beste van beide werelden: de frisse buitenlucht en het comfort van een sfeervol ingerichte ruimte. Transformeer je buitenleven met een overkapping die past bij jouw stijl en wensen.

houten-overkapping-10
Lamellendak-blog3
aluminium-overkapping-overkappingadviseurs-22
houten-overkapping-overkappingadviseurs-5
20220513_MAV_3661_B

Lookbook

Laat je inspireren door ons lookbook en geniet. We laten je met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Landelijk
In de sfeer van landelijk wonen
Bekijk volledig project
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-1
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-2
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-3
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-4
Scandinavisch
Authentiek en functioneel
Bekijk volledig project
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-1
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-2
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-3
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-4
Naar het lookbook
eye-solid

Oriënteren

Je bent op zoek naar jouw perfecte buitenruimte

code-branch-solid

Laat je adviseren

Advies op maat en inmeten door 1 van de dichtbij zijnde adviseurs

ranking-star-solid

Topkwaliteit

Al onze adviseurs werken met de beste merken en worden in Europa geproduceerd

toolbox-solid

Montage

Montage door de eigen montageteams

couch-solid

Inrichting

Ook aan de inrichting hebben we gedacht met onze eigen tuinkamermeubellijn

hand-holding-dollar-solid

Garantiefonds

Uw aankoop en eventuele aanbetaling is gewaarborgd door ons eigen garantiefonds

section-gray

Interessant om te lezen

Blijf op de hoogte van de laatste tips & trends.

onze-adviseurs_overkappingadviseurs

Zoek jouw adviseur

Zoals je al ziet, er zijn volop opties op het gebied van overkappingen, dus er zit vast wel een type bij dat past in jouw situatie. Onze adviseurs gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden om jouw buitenplezier te vergroten. En wil je iets toevoegen om de overkapping in jouw tuin compleet te maken, bijvoorbeeld zonwering of verlichting? Ook dan helpen wij jou! Zoek daarom direct naar een adviseur bij jou in de buurt en ontdek wat wij zoal voor je kunnen betekenen.

Vind jouw adviseur

section-gray

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Zijn glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen wel veilig genoeg?

Het glas dat gebruikt wordt voor glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen is gemaakt van gemiddeld 10mm dik gehard veiligheidsglas. Dus dat kan zeker een stootje hebben. Systemen voor op een balkon zijn zelfs bestand tegen windkracht 13. En mocht het glas breken? Dan valt het uiteen in duizenden kleine, niet scherpe, stukjes.

Kunnen mijn glazen schuifwanden op slot?

Glazen schuifwanden en glazen draai-/vouwsystemen kunnen voorzien worden van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Informeer bij je overkappingadviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een staand of hangend systeem?

Glazen schuifwanden worden vrijwel altijd als staand systeem geleverd. Met een stand systeem bedoelen we; het gewicht van de glazen schuifwand wordt gedragen door de onderrail, waardoor de constructie (dus de overkapping zelf) niet belast wordt. Draai-/systemen echter, worden bijna altijd als hangend systeem geleverd. Dat wil zeggen; de glazen panelen hangen aan de bovenrail, de onderrail zorgt er slechts alleen voor dat de glazen panelen aan de onderkant op zijn plaats blijven. Grote voordeel van een hangend systeem is dat systeem ultralicht en supersoepel 'loopt'. Nadeel van een hangend systeem is dat de constructie erop berekend moet zijn dat die het gehele pakket aan glazen panelen kan dragen.

Zijn kozijnsystemen geïsoleerd?

De kozijnsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd worden, zijn niet geïsoleerd. Geïsoleerde kozijnen worden in principe alleen in woningen of bij het bouwen van serres gebruikt.

Zijn wandsystemen ook later te plaatsen of te vervangen?

Alle wandsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd en geplaatst worden, zijn ook later te plaatsen. Bijvoorbeeld als je dit jaar alleen de overkapping plaatst en volgend jaar de vasten wanden en/of glazen schuifwanden.

Het is ook een idee om eens een keer een vaste wand te vervangen door een wand die totaal afwijkt van de overkapping zelf. Dat kan een bijzonder decoratief effect hebben en geeft je overkapping ook weer een totaal andere uitstraling.