Vaste wanden overkappingen | De Overkappingadviseurs

Vaste wanden

Met een vaste wand geef je je overkapping een andere uitstraling en realiseer je meer comfort. Je zit meer beschut en je overkapping. Je kan uit verschillende materialen kiezen zoals een houten wand voor een natuurlijke uitstraling. Voor een solide en traditionelere uitstraling kun je ook voor stenen, bakstenen of metselwerk kiezen. Liever een wand in de kleur van je overkapping? Kies dan voor aluminium of polycarbonaat.

Bescherming tegen weersinvloeden

Een vaste wand in je overkapping biedt bescherming bieden tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. Dan kun je zelfs bij ongunstig weer langer van je overkapping genieten.

Privacy

Een vaste wand biedt privacy in je tuin. Je voorkomt nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers.

Geluidsdemping

Een vaste wand vermindert omgevingsgeluiden. Je krijgt een rustigere en meer ontspannen omgeving.

Extra isolatie

Met een vaste wand kun je de isolatie van je overkapping verbeteren. Het kan helpen om de warmte binnen te houden tijdens koudere maanden en om de koelte vast te houden tijdens warme zomerdagen. Je verhoogt het comfort van je overkapping.

Houd insecten buiten

Een vaste wand helpt als barrière tegen insecten, zoals muggen en vliegen. Als je de overkapping helemaal afsluit voorkom je dat ze de overkapping binnendringen en je buitenactiviteiten verstoren.

Esthetiek

Een vaste wand in je overkapping staat mooi en verhoogt de uitstraling van je buitenruimte. Een vaste wand kan je ook als decoratief element gebruiken waardoor je overkapping meer afgewerkt is of in je tuin geïntegreerd is.

section-dark

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Zijn glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen wel veilig genoeg?

Het glas dat gebruikt wordt voor glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen is gemaakt van gemiddeld 10mm dik gehard veiligheidsglas. Dus dat kan zeker een stootje hebben. Systemen voor op een balkon zijn zelfs bestand tegen windkracht 13. En mocht het glas breken? Dan valt het uiteen in duizenden kleine, niet scherpe, stukjes.

Kunnen mijn glazen schuifwanden op slot?

Glazen schuifwanden en glazen draai-/vouwsystemen kunnen voorzien worden van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Informeer bij je overkappingadviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een staand of hangend systeem?

Glazen schuifwanden worden vrijwel altijd als staand systeem geleverd. Met een stand systeem bedoelen we; het gewicht van de glazen schuifwand wordt gedragen door de onderrail, waardoor de constructie (dus de overkapping zelf) niet belast wordt. Draai-/systemen echter, worden bijna altijd als hangend systeem geleverd. Dat wil zeggen; de glazen panelen hangen aan de bovenrail, de onderrail zorgt er slechts alleen voor dat de glazen panelen aan de onderkant op zijn plaats blijven. Grote voordeel van een hangend systeem is dat systeem ultralicht en supersoepel 'loopt'. Nadeel van een hangend systeem is dat de constructie erop berekend moet zijn dat die het gehele pakket aan glazen panelen kan dragen.

Zijn kozijnsystemen geïsoleerd?

De kozijnsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd worden, zijn niet geïsoleerd. Geïsoleerde kozijnen worden in principe alleen in woningen of bij het bouwen van serres gebruikt.

Zijn wandsystemen ook later te plaatsen of te vervangen?

Alle wandsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd en geplaatst worden, zijn ook later te plaatsen. Bijvoorbeeld als je dit jaar alleen de overkapping plaatst en volgend jaar de vasten wanden en/of glazen schuifwanden.

Het is ook een idee om eens een keer een vaste wand te vervangen door een wand die totaal afwijkt van de overkapping zelf. Dat kan een bijzonder decoratief effect hebben en geeft je overkapping ook weer een totaal andere uitstraling.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!