Steellook kozijn kopen? | De Overkappingadviseurs

Steellook kozijn

Steellook kozijnen combineren de uitstraling van stalen kozijnen met aluminium en glas. De elegante profielen, strakke lijnen en duurzame materialen geven je overkapping een industriële charme. Steellook kozijnen zijn onderhoudsarm en er is voor elk type overkapping een oplossing.

Steellook kozijnen heb je als schuifpui, vaste wanden of vaste wanden uitgebreid met inloopdeuren en/of draai-/kiepramen. Kozijnsystemen passen in zowel aluminium als houten overkappingen en beschermen optimaal tegen alle weersinvloeden. Wist je dat steellook kozijnen ook in verschillende kleuren leverbaar zijn? Ze zijn gebaseerd op een staand systeem, dus geen extra belasting voor jouw constructie.

Eigentijdse uitstraling

Steellook kozijnen hebben een elegante en moderne uitstraling die voor een stijlvolle zorgt in je overkapping. Steellook kozijnen worden vaak gemaakt van aluminium of kunststof, waardoor ze een slanker en lichter ontwerp hebben.

Duurzaamheid

Aluminium steellook kozijnen kennen nagenoeg geen onderhoud, ze zijn bestand tegen corrosie en roest en zijn geschikt voor verschillende weersomstandigheden. Het schoonmaken van steellook kozijnen kan eenvoudig zijn met milde zeep en water.

Flexibiliteit

Steellook kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en configuraties, zodat je ze kunt aanpassen aan de stijl en lay-out van je overkapping en je woning. Je kunt ze combineren met met verschillende soorten of diktes van glas, zoals enkel glas, isolatieglas of veiligheidsglas, afhankelijk van je behoeften op het gebied van geluidsisolatie, thermische isolatie of veiligheid.

Roedeverdeling

Afhankelijk van uw wensen en het te besteden budget kunt u kiezen voor vaste steelllook kozijnen of glazen schuifwanden in steellook waarbij u de roedeverdeling zelf kunt kiezen. De mogelijkheden zijn divers. laat u inspireren door een specialist of bezoek een showroom bij u in de buurt.

section-dark

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Zijn glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen wel veilig genoeg?

Het glas dat gebruikt wordt voor glazen schuifwanden of draai-/vouwsystemen is gemaakt van gemiddeld 10mm dik gehard veiligheidsglas. Dus dat kan zeker een stootje hebben. Systemen voor op een balkon zijn zelfs bestand tegen windkracht 13. En mocht het glas breken? Dan valt het uiteen in duizenden kleine, niet scherpe, stukjes.

Kunnen mijn glazen schuifwanden op slot?

Glazen schuifwanden en glazen draai-/vouwsystemen kunnen voorzien worden van diverse sloten, van een eenvoudige afsluiting onderin een schuifwand, tot fraai in de deur verwerkt cilindersloten. Informeer bij je overkappingadviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een staand of hangend systeem?

Glazen schuifwanden worden vrijwel altijd als staand systeem geleverd. Met een stand systeem bedoelen we; het gewicht van de glazen schuifwand wordt gedragen door de onderrail, waardoor de constructie (dus de overkapping zelf) niet belast wordt. Draai-/systemen echter, worden bijna altijd als hangend systeem geleverd. Dat wil zeggen; de glazen panelen hangen aan de bovenrail, de onderrail zorgt er slechts alleen voor dat de glazen panelen aan de onderkant op zijn plaats blijven. Grote voordeel van een hangend systeem is dat systeem ultralicht en supersoepel 'loopt'. Nadeel van een hangend systeem is dat de constructie erop berekend moet zijn dat die het gehele pakket aan glazen panelen kan dragen.

Zijn kozijnsystemen geïsoleerd?

De kozijnsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd worden, zijn niet geïsoleerd. Geïsoleerde kozijnen worden in principe alleen in woningen of bij het bouwen van serres gebruikt.

Zijn wandsystemen ook later te plaatsen of te vervangen?

Alle wandsystemen die door de Overkappingadviseurs geleverd en geplaatst worden, zijn ook later te plaatsen. Bijvoorbeeld als je dit jaar alleen de overkapping plaatst en volgend jaar de vasten wanden en/of glazen schuifwanden.

Het is ook een idee om eens een keer een vaste wand te vervangen door een wand die totaal afwijkt van de overkapping zelf. Dat kan een bijzonder decoratief effect hebben en geeft je overkapping ook weer een totaal andere uitstraling.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!