Dé wintertrends voor in jouw tuinkamer

Dé wintertrends voor in jouw tuinkamer


Interieur styling

Leestijd: 2 min.

Ook qua tempraturen is het najaar nu echt begonnen en begint over krap 2 maanden alweer de winter. De tijd dus om jouw tuinkamer om te toveren tot een knusse en comfortabele ruimte waar je nog steeds optimaal het buitenleven kunt beleven.

Net zoals de rest van het jaar brengt ook het winterseizoen nieuwe trends met zich mee die je kunnen inspireren om jouw tuinkamer weer even een andere uitstraling te geven. De winter 2023 brengt natuurlijke elementen, warme kleuren en slimme technologie met zich mee. Meer weten over wat dat betekent voor jouw tuinkamer? Lees dan snel verder.

Blog-inspiratie-wintertrends-header-1

Natuurlijke materialen en texturen

Een van de belangrijkste trends van deze winter is het gebruik van natuurlijke materialen en texturen. Hout, steen en wol zijn enkele van de meest populaire keuzes. Dit kun je creëren door houten meubelen, stenen accenten en wollen kussens en dekens aan je tuinkamer toe te voegen.

Deze elementen zorgen voor een extra connectie met de natuur en brengen een landelijke sfeer in je ruimte.

Warme kleurencombinaties

Deze winter zie je voornamelijk warme kleuren terugkomen. Denk aan diepe roodtinten, donkergroen en chique bruintinten. Je kunt ervoor kiezen om deze kleuren terug te laten komen op je muren of in je meubelen. Maar ze zijn ook perfect te verwerken in je accessoires, kussens, dekens of een d.m.v. een mooi vloerkleed. Meteen lekker warm aan je voeten!

Slimme verlichting en technologie

Verlichting en andere technologie is eigenlijk niet meer weg te denken in ons interieur. Zowel binnen- als buiten spelen slimme thermostaten en de juiste verlichting een grote rol om de tempratuur en sfeer in jouw tuinkamer naar de gewenste situatie aan te passen. Zeker tijdens de winter waar de dagen korter en kouder zijn is de juiste verlichting en temperatuur een ongelofelijk belangrijk onderdeel van jouw buitenruimte.

Lees hier ook onze blog over verschillende manieren om jouw tuinkamer te verwarmen.

Blog-inspiratie-wintertrends-detail-01
Blog-inspiratie-wintertrends-detail-02

Planten en bloemen voor het winterseizoen

Breng buiten naar binnen met wintervaste planten en bloemen die wel tegen een stootje kunnen. Denk aan poinsettia's, kerstrozen en winterjasmijn. Deze planten en bloemen kunnen ook bij koude temperaturen prima overleven in een tuinkamer en geven een extra natuurlijke sfeer aan je buitenruimte.

Comfortabele zitmeubelen en warme dekens

Om optimaal van je tuinkamer te kunnen genieten tijdens de winter kun je het beste investeren in comfortabele zitplaatsen en tal van dekens. Grote, zachte fauteuils en banken nodigen uit tot lange, ontspannen avonden. Stapels dekens en kussens nodigen uit om jezelf in warmte en comfort te wikkelen.

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in