Dé kleur van 2023

Dé kleur van 2023


Leestijd: 2 min.

Kalm, stabiel en vrolijk, dit zijn de woorden die de kleur lavendel het beste omschrijven. Na een lange tijd van veel onrust en spanning in de wereld zijn we voor 2023 op zoek naar meer rust, evenwicht en positiviteit in ons leven én in ons interieur, zoals in je favoriete buitenruimte. 

Blog-trend-lavendel-januari-header

Ondanks dat lavendel de kleur is van 2023, is deze kleur niet helemaal nieuw in de interieurwereld en zal deze voorlopig ook nog wel in beeld blijven. Lavendel heeft een grote invloed op de sfeer van je interieur in je woning, tuinkamer of overkapping. Het heeft door de kalmerende uitstraling een groot effect op je emoties en irriteert niet. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat lavendel het creatieve deel in je hersenen stimuleert. Direct in huis halen dus, deze kleur! 

Maar hoe kun je lavendel toepassen en combineren?
We zien de kleur vooral terugkomen in combinatie met wit, pasteltinten, warme tinten (terra en okergeel bijvoorbeeld) en andere aardse kleuren. Doordat lavendel voornamelijk uit blauwe pigmenten bestaat heeft de kleur een wat koele uitstraling. Door dit te combineren met warme kleuren krijg je een contrast, wat jouw buitenruimte net wat meer pit geeft. Daarnaast kun je lavendel ook combineren met bruin, wit en pasteltinten om de ruimte groter te laten lijken. Iets wat je zeker wilt als jouw buitenruimte wat kleiner is.

Wil je echt een statement maken? Combineer lavendel dan met geel, kobaltblauw of fuchsia. Zo loop je met jouw buitenruimte helemaal mee in de trends van 2023.

Blog-trend-lavendel-januari-detailfoto-01
Blog-trend-lavendel-januari-detailfoto-02

Vind je het net iets te heftig om je muur te schilderen of een volledig lavendelkleurig vloerkleed aan te schaffen, maar wil je toch graag deze kleur terug laten komen? Kies er dan voor om een paar subtiele lavendelkleurige accessoires, zoals een kaars, vaas of sierkussentjes aan je buitenruimte toe te voegen. Net zo leuk en verfrissend!

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in