Glazen schuifwanden met een goede fundering voor jarenlang plezier

Glazen schuifwanden met een goede fundering zorgen voor jarenlang plezier


Overkappingen

Leestijd: 2

Wil je aankomend voorjaar lekker beschut buiten kunnen zitten in je overkapping of buitenverblijf? Met glazen schuifwanden kun jij je ruimte helemaal water- en winddicht afsluiten. Ook kun je je ruimte inrichten met de meubels en accessoires die jij wilt omdat het nu niet meer in kan regenen en je zo alles lekker drooghoudt. 

Blog-techniek-fundering-schuifwanden-2023-februari-header
De glazen schuifwanden kun helemaal openzetten wanneer jij dat wilt

Een lichte ruimte
Met glazen schuifwanden maak je van jouw overkapping een fijne tuinkamer. De glazen schuifwanden houden jouw ruimte nog steeds heel licht en je zicht op je tuin wordt niet belemmerd. Kortom, glaswanden hebben heel veel voordelen.

Aandachtspunten
Als je voor glazen schuifwanden kiest zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten, zoals een goede fundering voor jarenlang plezier. Overkappingadviseurs vertelt je meer over waar je op moet letten.

Blog-techniek-fundering-schuifwanden-2023-februari-detail-01
Blog-techniek-fundering-schuifwanden-2023-februari-detail-02

Een goede fundering
Een systeem van glazen wanden bestaat uit meerdere schuifbare panelen. Dankzij handige deurmeenemers kun je in één beweging alle panelen over de rail kan openen of sluiten. Het maakt niet uit wat voor type overkapping je hebt. Glazen schuifwanden van onze adviseurs zijn te plaatsen onder ieder type overkapping. Het is wel belangrijk dat je een goede fundering hebt, alleen dan heb je lang plezier van je glazen schuifwanden. Overkappingadviseurs vertelt je er graag meer over.

Funderingsbalk
Een goede fundering zorgt ervoor dat jouw schuifwanden in iedere situatie zo blijven staan dat je ze goed kunt openen en sluiten. Ze moeten waterpas staan en mogen niet verzakken of verdraaien. Je wilt niet dat glazen schuifwanden kieren en dan gaan lekken. Een zeer solide fundering bestaat uit betonpoeren en een betonband. Welke poeren, schroeven of palen je het beste kan gebruiken hangt af van de ondergrond. Schroeffundering gaat verzakking tegen en daartussen komt de betonband, een funderingsbalk. Die wordt lager gelegd, zodat de rails van de schuifwanden in je overkapping nog steeds een minimale hoogte behouden. In sommige gevallen ligt er al een betonvloer onder je overkapping. Dan is het soms mogelijk om daarop de rails te monteren van de schuifwanden.

Laat je van te voren altijd goed adviseren, zodat jij onbezorgd kunt genieten van je glazen schuifwanden.

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in