Glazen schuifwanden of aluminium kozijnen, waar moet je op letten?

Glazen schuifwanden of aluminium kozijnen, waar moet je op letten?


Leestijd: 3 min.

Wil jij je veranda of overkapping uitbreiden met glazen schuifwanden of aluminium kozijnen? Maar waar moet je dan op letten?

Glazen schuifwanden zijn populair, want ze bieden een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimtes. Natuurlijk licht en frisse lucht kunnen gemakkelijk naar binnen stromen. Bij het kiezen van glazen schuifwanden zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, zoals het type glas, de rails en het kozijnmateriaal. Er zijn verschillende soorten, modellen en merken. We vertellen je er graag meer over.

 

Blog-techniek-glazen-schuifwanden-header-1
Glazen schuifwanden

Frameloze glazen schuifwanden.
Frameloze glazen schuifwanden geven je overkapping een minimalistische en moderne uitstraling. Ze hebben geen zichtbare verticale frames tussen de glaspanelen, waardoor je onbelemmerd uitzicht hebt. Schuifwanden bedien je, om de panelen veilig en soepel te laten schuiven, over een railsysteem dat opstaat of in de vloer is weggewerkt. In de onderrails vind je een geïntegreerde waterafvoer, zodat het water niet in de rails blijft staan. 

Aluminium omlijste glazen schuifwanden.
Aluminium omlijste glazen schuifwanden zijn voorzien van dunne aluminium profielen rondom de glaspanelen. Vaak zijn de schuifwanden in een steellookkleur gemonteerd. De profielen zorgen voor extra stabiliteit en vaak zijn de profielen in een gewenst patroon aan te passen dat aansluit bij de woning of overkapping. Aluminium frames zijn duurzaam, lichtgewicht en beschikbaar in verschillende kleuren.

Slanke profielen.
Aluminium heeft van nature een hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor slanke kozijnprofielen mogelijk zijn. Dit betekent dat er meer glasoppervlak kan worden gebruikt, wat resulteert in een grotere hoeveelheid natuurlijk lichtinval en een panoramisch uitzicht.

Glazen wanden met een draai-/vouwsysteem.
Bij een draai-/vouwsystemen kun je de glazen panelen volledig in één hoek te parkeren en wegdraaien. Zo behoud je volledig doorzicht op de tuin en een maximale doorloopruimte. Deze glaswanden zijn zowel hangend als staand leverbaar. Een hangend systeem loopt altijd soepeler, maar als de overkapping hier niet op berekend is, is een staand systeem zeker ook een optie.

Blog-techniek-glazen-schuifwanden-steellook-metalura-detail
Blog-techniek-glazen-draai-vouw-systeem-metalura-detail

Bovenhangende rails.
Bovenhangende railsystemen zijn ontworpen om het gewicht van de glazen panelen te dragen via een rail die aan het plafond is bevestigd. Dit type railsysteem zorgt voor een vloeiende en geluidsarme werking van de schuifwanden. Het biedt ook flexibiliteit bij het ontwerpen van de vloer, omdat er geen rails op de grond nodig zijn.

Onderrails.
Onderrails worden op de vloer geïnstalleerd en bieden een solide basis voor de glazen schuifwanden. Deze railsystemen zijn verkrijgbaar in verschillende profielen, zoals een vlakke rail of een verzonken rail, afhankelijk van de gewenste esthetiek en functionaliteit. Onderrails kunnen de stabiliteit van de schuifwanden verbeteren en zorgen voor een soepele beweging.

Duurzaamheid.
Aluminium kozijnen of schuifpuien zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en temperatuurschommelingen. Ze roesten niet en zijn bestand tegen vervorming, waardoor ze een langere levensduur hebben dan bijvoorbeeld houten kozijnen.

Onderhoudsgemak.
Aluminium kozijnen vereisen weinig onderhoud. Ze kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met milde zeep en water.

Kortom, glazen schuifwanden bieden een esthetische en functionele oplossing om binnen- en buitenruimtes naadloos met elkaar te verbinden. Bij het kiezen van glazen schuifwanden is het belangrijk om aandacht te besteden aan technische aspecten, zoals het type glas, de railsystemen en het kozijnmateriaal. Aluminium kozijnen of schuifpuien hebben duidelijke voordelen, zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en slanke profielen

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in