Overkappingadviseurs |Welk type dakbedekking past in mijn overkapping?

Welk type dakbedekking past in mijn overkapping?


Overkappingen

Leestijd: 3

Elke dag buiten zitten, genieten van lekker veel daglicht in je overkapping. Van welke type dak in je overkapping heb jij dan het meeste plezier? Wordt het niet te warm onder de overkapping of houd ik te weinig licht over in mijn woonkamer? Deze vragen krijgen onze Overkappingadviseurs regelmatig. Daarom zetten we voor jou een aantal voordelen op rij en tippen je een aantal dingen waar je op moet letten.

Glasdak-Cube-dakblog-01
'Haal buiten bij je binnen met een terrasoverkapping'

Buitenleven
Haal jij buiten bij je binnen met een terrasoverkapping? Met een aanbouw aan je woning vervaagt de grens tussen jouw tuin, terras en de aansluitende woonkamer of keuken. Je loopt sneller naar je terras en je bent langer en vaker buiten. Een terrasoverkapping heeft veel voordelen. Maar als je een terrasoverkapping aan je woning bouwt, denk je ook na over het dak. Komt je overkapping op het zuiden of juist het noorden? Wil je veel licht of juist liever wat minder, kies je voor glas of voor polycarbonaat? Wil je zonwering om de zon te doseren als dat nodig is? Er zijn veel mogelijkheden.

Polycarbonaat dak
Bij de aanschaf van een aluminium of houten terrasoverkapping heb je meestal de keuze tussen een glazen of een polycarbonaat dak. Wat de beste keuze is, hangt af van je budget, wensen en voorkeuren.

Een polycarbonaat dak is super licht materiaal dat goed te bewerken is en buigzaam is. Ook ligt de prijs een stuk lager dan voor veiligheidsglas. Polycarbonaat laat wel minder licht door dan glas. Bij een polycarbonaat dak kun je altijd voor zonwering kiezen. Polycarbonaat is ten opzichte van een glazen dak bij regen of hagel wel wat luidruchtiger.

Dak van glas
Bij een dak van veiligheidsglas houd je volledig doorzicht, maar zonwering aan de bovenzijde of onderzijde is dan wel aan te bevelen als de zon schijnt. Veiligheidsglas is zeer duurzaam en blijft na jarenlang gebruik nog altijd mooi. Een glazen dak geeft ook een meer exclusieve uitstraling. De kosten voor glas liggen hoger dan voor polycarbonaat en glas is zwaar, waardoor de onderconstructie wel degelijk moet zijn. Glas geeft bij regen en hagel wel minder geluid dan bij polycarbonaat.

Glasdak-Metalura-dakblog-01
Glasdak-Cube-dakblog-2

 

Lamellendak
Naast een overkapping met een glazen of een polycarbonaat dak kun je ook voor een overkapping met een lamellendak kiezen. Met dit type dak bepaal je zelf de lichtinval of schaduw onder je overkapping. De kantelbare lamellen kun je zo afsluiten dat het dak waterdicht is. En wordt het in de zomer te warm? Dan draai je de lamellen gedeeltelijk of helemaal open, waardoor het heerlijk doorwaait onder je overkapping. Zo kun je ook de hoeveelheid licht filteren en doseren zoals jij dat wilt.

Pergola overkapping
Een pergola is ideaal voor op je terras. Je bepaalt zelf of je helemaal onder het pergoladak wilt zitten, gedeeltelijk of volledig in de buitenruimte. Het doek, bijvoorbeeld als harmonicascherm, is in verschillende kleuren en dessins beschikbaar. Je kunt zelfs voor een volant aan de voorkant kiezen. Het doek beschermt tegen zon en regen en is windbestendig. De kleur van het doek bepaalt mede de lichtinval en je kunt voor handbediend of elektrisch kiezen.

Goed advies
Wil je meer weten over welke dakkeuze voor jouw overkapping aan je woning de beste keuze is? Bezoek dan een van onze Overkappingadviseurs bij jou in de buurt.

 

Bronnen



Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in