Wat is het verschil tussen een serre en een tuinkamer?

Wat is het verschil tussen een serre en een tuinkamer?


Overkappingen

Leestijd: 2

Je wilt misschien meer ruimte thuis en meer licht in huis? Dan is een uitbouw aan je woning heel aantrekkelijk. Kies je voor een aanbouw of heb je liever een terrasoverkapping aan je woning om vaker van je terras gebruik te maken? Wil je veel licht en kies je voor een tuinkamer of een geïsoleerde serre? Wil je een ruimte die openblijft of wil je de ruimte ook af kunnen sluiten? Er zijn heel veel mogelijkheden met elk een verschillend prijskaartje.

 

OKA-tuinkamer2
Meer licht en meer ruimte in huis met een tuinkamer of serre.

Tuinkamer
Met een overkapping kun je elke dag gebruik maken van je terras, maar de ruimte is aan de zijkanten en voorkant open. Een terrasoverkapping die je met glazen schuifwanden of aluminium kozijnen af kan sluiten heet een tuinkamer. Een tuinkamer die je aan je woning plaatst is niet geïsoleerd. Een volledige doorbraak naar de woning wordt dan ook niet geadviseerd. Een tuinkamer kun je op de dagen dat het wat frisser is bijverwarmen met een mooie vuurtafel of een terrasheater.

Glazen wanden
Een tuinkamer is meestal een aluminium constructie met een dak van glas of polycarbonaat. Natuurlijk kun je ook een tuinkamer van hout aan je woning bouwen met een dak van andere materialen. De meeste mensen kiezen voor glazen wanden, omdat daarmee volledig doorzicht naar buiten toe behouden blijft.

OKA-tuinkamer3
Campagnebeeld-OKA-juni-05

Geïsoleerde serre
Een serre is net als een tuinkamer rondom gesloten, maar kent een hoog niveau van isolatie. Vaak gaat dit ook gepaard met een ingrijpende verbouwing en liggen de kosten van een serre vaak hoger dan bij een tuinkamer. Er moet vaak ook een extra fundering worden aangelegd.

Uitbreiden
Heb je al een terrasoverkapping in je tuin staan? Dan kun je die altijd uitbreiden tot een tuinkamer met glazen schuifwanden, aan de zijkant en voorkant.

Advies
Twijfel je tussen een tuinkamer of een serre? Zet dan al je wensen en eisen op een rijtje en de voor- en nadelen erachter. Of bezoek een van de Overkappingadviseurs bij jou in de buurt.

Bronnen



Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in