Verduurzaam jouw woning met een tuinkamer

Verduurzaam jouw woning met een tuinkamer


Overkappingen

Leestijd: 2

Wil je graag besparen op jouw energiekosten? Maak dan een tuinkamer van jouw overkapping. Zo houd je de kou makkelijker buiten.

We kennen het allemaal wel. Je zit op een koude winterdag heerlijk binnen met de verwarming aan. Totdat je partner of één van de kinderen via de achterdeur binnen komt. Een golf van koude lucht komt de woning binnen. Zonde! Met een tuinkamer heb je daar veel minder last van.

Met glazen schuifwanden in de overkapping creëer je een overgangsruimte van binnen naar buiten. Daardoor ontsnapt er minder warmte uit jouw woning én dringt er minder kou binnen.

verduurzaam-jouw-woning

Extra isolatie
Daarnaast zorgt een tuinkamer ook voor extra isolatie. De glazen schuifwanden houden de wind tegen, waardoor je op de benedenverdieping veel minder tocht in huis zult hebben. Zeker wanneer je kiest voor tochtborstels tussen de panelen zet je de wind bijna volledig buitenspel. Dat scheelt een paar graden warmteverlies op de benedenverdieping van jouw woning!

Warmte van de zon
De zon warmt een tuinkamer in een mum van tijd op. Je kunt daardoor nog tot laat in de herfst en al vanaf de eerste zonnestralen in het voorjaar in de tuinkamer zitten. Je hoeft de verwarming in huis dan niet aan te zetten; je zit immers in de tuinkamer. En je kunt de warmte uit de tuinkamer ook gebruiken in je huis. Zet de deur tussen de woning en de tuinkamer open en laat de warmte binnen stromen. Zo bespaar je ook op je energiekosten.

Dit alles maakt een tuinkamer tot een super duurzame investering waarmee je de waarde van je woning verhoogt, je energierekening verlaagt én je wooncomfort aanmerkelijk verhoogt!

Nieuwsgierig geworden? Ga naar de Overkappingadviseur bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden bij jou thuis.

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in