Vakantie in eigen overkapping

Vakantie in eigen overkapping


Overkappingen

Leestijd: 4

Ben je vrij maar ga je niet op reis? Geen nood! Met deze tips maak je van jouw overkapping een vakantiebestemming! Voor een weekendje, of voor de hele zomer. Gewoon, omdat het kan!

zomer_DSC_0628

Lekker buiten eten

Vakantie… dat is buiten leven, buiten eten. Lange avonden aan tafel onder de veranda of onder de luifel. Dus hop de keuken uit en naar buiten! Daag jezelf uit en bereid tijdens de vakantie in eigen huis zoveel mogelijk gerechten op de barbecue en eet iedere avond buiten! Tip: tortillapizza van de barbecue.

Tent in de tuin

Maak van je tuin een camping! Laat de kinderen een tent bouwen met lakens en stokken of zet ‘de echte tent’ op. Bij mooi weer kun je lekker buiten slapen. Is het twijfelachtig weer? Dan kun je natuurlijk ook gewoon in de tuinkamer slapen!

Voorpret

Vakantie en voorpret: ze horen bij elkaar. Ook voor een staycation kun je jezelf trakteren op voorpret. Maak met het hele gezin een lijstje met wat jullie graag willen doen tijdens de vakantie in eigen tuin. Alles mag, als het maar anders is dan normaal. Vergeet ook niet om met de ogen van een toerist naar je eigen omgeving te kijken. Het zal je verbazen hoeveel leuke activiteiten er dichtbij huis zijn! Huur bijvoorbeeld een bootje of ga naar dat ene museum om de hoek waar je nog nooit bent geweest.

Geen werk

Wanneer je thuis blijft, is het verleidelijk: even tussendoor iets voor het werk doen, of even stofzuigen of de was doen. Niet doen! Eigen huis en tuin zijn deze week een welness-resort.

Creëer je eigen zwemparadijs

Een zwembad laten graven gaat misschien wat ver, maar gelukkig zijn er legio andere mogelijkheden om een zwemparadijs aan huis te creëren. Bijvoorbeeld met een opblaaszwembad. Zet er  bij, parasol, drankje en een goed boek op een krukje ernaast. Vakantie toch? 

Strandstoel_Madeiro_20220513_MAV_4814_B2
Hangstoel-Triade_blog-juni_02

Smullen van buitenlandse gerechten

Kook iedere avond een gerecht uit een vakantieland waar je al eens bent geweest. Italiaanse pizza, een Black Angus burger USA stijl, Mexicaanse taco’s of Spaanse paella, tapas en sangria. Sluit je ogen… proef… en je bent er! Vergeet natuurlijk ook de lekkere tussendoortjes niet: Italiaans schepijs, vers zomerfruit van de markt. Op en top vakantie! 

Goed leesvoer

We hadden het al over een goed boek naast je loungestoel. Een berg nieuwe tijdschriften en een mooi boek zijn onmisbare ingrediënten voor een staycation. Zo kun je even zonder schermpjes onthaasten, alsof je in een tropisch oord aan het zwembad ligt.

Tover je tuin om tot klein Mexico

Wil je nog wat extra vakantiegevoel creëren? Geef dan je tuin een kleine metamorfose. Breng de overkapping bijvoorbeeld in Mexicaanse sferen met nieuwe kussens en planten in potten. Vergeet ook de hangmat niet! Geen bomen in de tuin? Dan biedt een hangmat op een standaard uitkomst. Lampionnen in de bomen, kleden op de grond en je hebt een super gezellige vakantieplek gemaakt van je achtertuin.

 

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput & Marijke Verhoef Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in