Ontspannen in je tuin onder een lamellendak

Ontspannen in je tuin onder een lamellendak


Overkappingen

Leestijd: 2

De lamellendak overkapping stijgt in populariteit. Dat is niet voor niets, want een overkapping met lamellen biedt de voordelen van een vaste veranda, waarbij je het zonlicht kan doseren zoals jij dat wilt én bij warm kan ventileren. Een lamellendak overkapping kun je vrijstaand plaatsen of aan de gevel, afhankelijk van je smaak, wensen en de mogelijkheden die jouw huis en tuin je bieden.

 

Lamellendak-blog5
Een lamellendak overkapping kun je vrijstaand plaatsen

Lamellendak voor elk seizoen
Onder een overkapping met lamellen geniet je het hele jaar door, want je kan je terras heel flexibel gebruiken. In de zomer regel je de stand van de lamellen automatisch, zodat je net zoveel schaduw creëert waaraan je behoefte hebt. In het voorjaar geniet je van de eerste zonnestralen en in de winter maak je het binnen lekker behaaglijk en laat je het indirecte zonlicht toe in je woning.

 

Wat is een overkappping met lamellen?
Een lamellendak is een terrasoverkapping met aan elkaar gekoppelde lamellen. Deze lamellen in het dak zijn meestal van aluminium of hout gemaakt en kunnen draaien om de zon en wind door te laten of volledig sluiten om bij regen droog te zitten. De lamellen kun je met een afstandsbediening of handmatig aansturen en zelf de hoek bepalen waarin je lamellen wilt hebben. Zo regel je gemakkelijk de hoeveelheid binnenvallend licht en de wind. En volledig gesloten is de overkapping waterdicht, dat maakt een lamellen terrasoverkapping geschikt voor ieder weertype.

Lamellendak-blog4
Lamellendak-blog3

Lamellendak op maat
Een lamellen overkapping kun je op maat laten maken en met extra opties helemaal personaliseren. De profielen of lamellen kun je uitrusten ledverlichting voor meer sfeer en licht onder je overkapping. Verwarming, zoals met een terrasheater of luidsprekers behoren ook tot de mogelijkheden in je lamellendak.

Een lamellendak kun je inrichten zoals je wilt, bijvoorbeeld met een mooie loungset, een leuke hangstoel of een gezellige eetset. Laat je inspireren!

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!