Iedere dag Relaxation Day

Met deze tips heb je iedere dag Relaxation Day


Overkappingen

Leestijd: 4

Op dinsdag 15 augustus is het Relaxation Day! Een internationale dag die draait om tot rust komen. Maar waarom zouden we dat slechts één dag per jaar doen, als het 365 dagen per jaar kan?

Blog-accessoires-inrichtig-woontrends-2023-vertaald-mei-header
Wat is jouw ultieme relaxtip?

Hoe dan, horen we je denken. Je hebt waarschijnlijk een drukke baan, een hectisch gezinsleven, een agenda vol sociale verplichtingen… Het is dan niet eenvoudig om een dagelijks rustmoment te creëren. Of toch wel?

Met een overkapping in de tuin heb je namelijk al één van de belangrijkste ingrediënten voor een dagelijks relaxmoment in huis! Om tot rust te komen heb je namelijk een plek nodig die je rust geeft. Laat dit nu net één van de magische eigenschappen van een overkapping zijn. De ruimte is gemaakt voor vrije tijd, ontspanning, gezelligheid. Je stapt als je de overkapping in komt in zekere zin letterlijk de ontspanning in. Weg van de bank, de tv, de klusjes in huis. Tijd voor vrije tijd!

Contact met de natuur
In de overkapping sta je direct in contact met de natuur. Je kijkt uit over de tuin, ademt de buitenlucht in. De geur van vers gemaaid gras of aarde net na een flinke zomerse stortbui. Je prikkelt de zintuigen. Je zult merken dat dit helpt om te ontspannen. De kracht van de natuur!

Nu begrijpen wij dat een plek alleen niet voldoende is. Met een overkapping in de tuin kun je jezelf net zo goed verliezen in de waan van de dag. Creëer daarom een vast rustmoment voor jezelf en maak hier een routine van. Hier een paar tips!

Blog-eten-drinken-koken-bbq-glazen-schuifwanden-kamado-bbq-header
Blog-eten-drinken-koken-bbq-houten-zitbank-orsin-slider-1

Tip 1: Leg je telefoon weg
Scrollen op social media lijkt ontspannend, maar voor ons brein is dit topsport. Je rust er dus mentaal niet van uit. Wil je toch ‘bezig’ zijn tijdens je relaxmoment, kies dan een offline activiteit, zoals lezen of puzzelen.

Tip 2: Plan jouw relaxtijd
Plannen en relaxen? Die twee lijken niet samen te horen, maar toch kan het helpen. Een nieuwe routine aanleren kost even tijd. Plan het daarom in, zodat je het niet vergeet of negeert.

Tip 3: Morning coffee in de overkapping
Nog voordat iedereen in huis wakker wordt, geniet je van de eerste kop koffie of thee van de dag. Met uitzicht op de tuin, waar de natuur met jou wakker wordt. Klinkt zen toch?

Tip 4: Eten in de overkapping
Ontbijt, lunch of diner, het kan allemaal in de overkapping. Door de rustige omgeving en de contact met de natuur laad je extra op.

Tip 5: Zonnegroet
Kijk vanuit de overkapping hoe de zon achter de horizon verdwijnt. Adem in. Adem uit. Een klein meditatiemoment voor jou.

Tip 6: Hangen in de hangmat
Iedere dag op jouw favoriete tijdstip gewoon even tien minuten chillen in de hangmat of hangstoel. Boekje erbij. Drankje erbij. Muziekje aan.

  

Wat is jouw ultieme relaxtip?

 

 

 

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in