Hoe haal je het maximale uit je balkon?

Hoe haal je het maximale uit je balkon?


Overkappingen

Leestijd: 2

Soms is een balkon de enige buitenruimte die je hebt. Je wilt er zo vaak mogelijk van genieten. In dat geval is balkonbeglazing een grote aanrader! We vertellen er meer over in deze blog.

glazen-schuifwanden-overkappingadviseurs-1057
Met balkonbeglazing kun je het hele jaar door van het balkon genieten.

Het woord zegt het al: balkonbeglazing is beglazing rondom je balkon. Dit is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo kun je kiezen voor beglazing op de balustrade van je balkon, verdiepingshoge beglazing, windschermen of een complete tuinkamer. Natuurlijk kan de beglazing ook open, bijvoorbeeld via glazen schuifwanden of een draai-/vouwsysteem. Voor ieder type balkon is er een passende oplossing. 

Het hele jaar buitenleven
Met balkonbeglazing ben je beschut tegen alle weersinvloeden. Van wind en regen heb je op het balkon geen last meer. Daardoor kun je vaker gebruik maken van je balkon. Al vanaf de eerste zonnestralen in het vroege voorjaar tot in de late herfst. Met gesloten beglazing is het al heel snel behaaglijk op het balkon. Toch nog fris? Dan biedt een heater uitkomst. Bij mooi weer zet je de wanden juist open zodat je verkoeling hebt van de wind.

Lagere energiekosten
Gesloten balkonbeglazing fungeert als een isolerende laag. Zo vormt jouw balkon een extra buffer tegen kou en wind. Hierdoor hoef je binnenshuis minder bij te verwarmen. Een mooie reductie op de energienota!

Minder geluidsoverlast
Wanneer je aan een drukke weg woont, ervaar je wellicht geluidshinder door het verkeer. Dit kun je sterk reduceren met balkonbeglazing. Als je deze volledig sluit, dempt dit de straatgeluiden fors. Zo kun je in alle rust van de zon genieten!

Lees verder onder de foto's.

Ruimte-op-balkon-DSC_1033-HDR-c
Ruimte-op-balkon-DSC_4774-c

Altijd gezellig
Vind je het ’s winters ongezellig met zo’n leeg balkon? Ook dan is balkonbeglazing de oplossing. Je meubels zijn dankzij de beglazing beschermd tegen alle weersinvloeden. Je hoeft je spullen dus ’s winters niet meer naar de berging te brengen. Je kunt vanaf nu het hele jaar door genieten van een mooi balkon!

Mogelijkheden
Er is voor ieder type balkon passende balkonbeglazing te verkrijgen. De Overkappingadviseur in jouw regio vertelt je graag meer over de vele opties. Neem foto’s en maten mee, zodat de adviseur direct een passend advies kan geven!

 

 

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in