Genieten van je eigen buitenkeuken

Genieten van je eigen buitenkeuken


Leestijd: 3 min

Droom jij ook van een keuken in je tuin? Een plek waar je in de winter lekker kan grillen en in de zomer de hele avond geniet van een gezellige barbecue? Een buitenkeuken is gemakkelijker te realiseren dan je denkt

Droom-jij-van-keuken-DSC07874-c
Met jouw eigen buitenkeuken kun je in de winter én de zomer lekker grillen.

Een tuin met buitenkeuken

De tuin is voor steeds meer mensen een verlengstuk van de woonkamer. Beschik jij buiten ook graag over meer comfort? De afgelopen jaren is ook de keuken mee naar buiten verhuisd. Eerst alleen de barbecue en nu zie je ook meer en meer buitenkeukens die van alle gemakken voorzien zijn. Want met een buitenkeuken kun je vrijwel alle kookactiviteiten uitvoeren die je normaliter in huis uitvoert.

 

Vele soorten buitenkeukens

Afhankelijk van je beschikbare budget en je wensen kun je jouw buitenkeuken zo uitgebreid en luxe maken zoals je wilt. Van een eenvoudige gasbarbecue tot een echt keukenblok, met stromend water, spoelbak en een koelkast. Met een complete buitenkeuken kun je grillen, koken, bakken en wokken of zelfs gebruiken als pizzaoven. Wil je in de winter ook buiten koken? Hou dan extra rekening met bescherming tegen de weersinvloeden en kies voor apparatuur die ook goed warm kan worden.

 

Hoe maak je een buitenkeuken waar je het hele jaar plezier van hebt?

Realiseer een comfortabele plek in je tuin waar je aangenaam kunt zitten en koken. Een overkapping biedt de ideale beschutting voor je buitenkeuken. Dan sta je altijd lekker droog en ben je in plaats van binnen in je keuken, lekker buiten bezig. Met een overkapping kun je jouw buitenkeuken of luxe barbecue ook beter beschermen tegen regen en vorst.

 

Is een buitenkeuken iets voor jou?

Twijfel je of een buitenkeuken wel echt iets voor jou is? Sta dan even stil bij hoe vaak je buiten wilt gaan koken. Hoe vaak maak jij gebruik van je barbecue? Doe je dit regelmatig en wil je hierin groeien? Uitdagendere recepten maken of vaker mensen uitnodigen voor een barbecue bij jou thuis? Dan is een buitenkeuken echt wel iets voor jou. Je hebt dan natuurlijk keuze uit een groot exemplaar met veel mogelijkheden, maar er zijn ook kleine buitenkeukens die je ook op je terras kunt plaatsen of zelfs op je balkon.

 

Welke buitenkeuken kies je?

Wil je een vaste of een verplaatsbare buitenkeuken? En wil je koken op gas, houtskool of elektrisch? Welke buitenkeuken het best passend is hangt van verschillende factoren af. Voor hoeveel mensen wil je koken. Kies je voor een overdekte buitenkeuken en hoe vaak wil je buiten koken? Wil je extra functies en accessoires?

 

Verplaatsbare of vaste buitenkeuken

De meest gekozen buitenkeuken is een grote gasbarbecue op wielen, waardoor je hem gemakkelijk naar een ander deel van de tuin verplaatst of beschutting biedt onder je overkapping. Heb je extra zijtafels? Dan kun je jouw gerechten daar voorbereiden of benodigdheden uitstallen. In de opbergruimte kun je een gasfles en andere accessoires opbergen.

Droom-jij-van-keuken-IMG_6862-c-1
Droom-jij-van-keuken-IMG_6953-c-2

Inbouw barbecue
Wil je zelf een buitenkeuken bouwen? Dan kun je voor een inbouwbarbecue kiezen op gas. Kun je op een special tafelblad of keukenblad plaatsen of in je keuken buiten verzinken. Let goed op de afmetingen van de barbecue, zodat deze in je ontwerp past.

Aanvullingen op je buitenkeuken

Er zijn verschillende soorten accessoires voor je buitenkeuken waarmee je nog meer uit jouw buitenkeuken haalt. Zo bereid je vlees aan het spit met een rotisserie of houd je de kerntemperatuur van jouw gerecht in de gaten met een vleesthermometer. Wil je bijvoorbeeld een pizza bereiden? Met een pizzasteen zorg je ervoor dat je pizza op de roosters blijft liggen. Basisbescherming tegen de weersinvloeden bied je met een afdekhoes. Met een beschermhoes kun je jouw buitenkeuken buiten of in de overkapping laten staan.

Wil je meer weten over de voordelen van een buitenkeuken en een overkapping? Bij de specialisten van Overkappingadviseurs kun je altijd terecht voor goed advies.

 

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Tido Mureddu Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in