De perfecte tafelaankleding voor een geslaagde barbecue in jouw tuinkamer

De perfecte tafelaankleding voor een geslaagde barbecue in jouw tuinkamer


Overkappingen

Leestijd: 3 min.

Een gezellige barbecue in je tuinkamer of onder een sfeervolle overkapping is een fantastische manier om van het buitenleven te genieten zonder je zorgen te maken over onvoorspelbaar weer. Naast het bereiden van heerlijk eten en het uitnodigen van vrienden en familie, speelt de aankleding van de tafel een cruciale rol bij het creëren van de juiste sfeer.

We geven je graag een aantal tips om de tafel perfect aan te kleden voor een onvergetelijke barbecue-ervaring.

Blog-eten-drinken-koken-bbq-tuinkamer-antraciet-header-1
De tips voor jouw perfecte barbecue

Thematische tafelkleden en servetten: Kies voor een thema dat past bij de gelegenheid en het seizoen, maar een thema wat past bij jullie smaak. Ga voor heldere kleuren en vrolijke patronen voor een zomerse sfeer. Maak het geheel af met bijpassende servetten.

Natuurlijke elementen: Profiteer van de buitenomgeving door natuurlijke elementen toe te voegen aan de tafel. Denk aan kleine boeketjes wilde bloemen in potjes, bladeren als decoratie of zelfs houten onderzetters.

Sfeerverlichting: Hang sfeervolle verlichting op, zoals lichtsnoeren, lantaarns of kaarsen in glazen potten. Deze zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer, vooral wanneer de avond valt.

Blog-eten-drinken-koken-bbq-tafel-emer-whitewash-detail
Blog-eten-drinken-koken-bbq-tuinkamer-lamellen-dak-kamado-detail

Praktisch en stijlvol servies: Kies voor praktisch servies dat ook stijlvol is. Ga voor duurzame borden, bestek en drinkglazen die bij de algehele sfeer passen. Dit voegt een vleugje elegantie toe aan je barbecue. Maar het blijft natuurlijk ook een barbecue, waar het niet allemaal perfect en netjes hoeft te blijven.

Creatieve tafelversiering: Laat je creativiteit de vrije loop en kies voor unieke tafelversieringen die de aandacht trekken. Denk aan het gebruik van kleine potten met geurige kruiden als tafeldecoratie, zoals basilicum, rozemarijn of munt. Deze dienen niet alleen als decor, maar kunnen ook worden gebruikt om gerechten op smaak te brengen tijdens de barbecue. Het geeft je tafel een frisse uitstraling en voegt een heerlijke geur toe aan de setting.

Comfortabele zitplaatsen: Zorg voor voldoende comfortabele zitplaatsen voor al je gasten. Kies voor kussens en kussentjes die bij de sfeer passen en leg eventueel wat plaids klaar voor als het af begint te koelen.

Buffetopstelling: Overweeg een buffetopstelling waar gasten hun eigen borden kunnen samenstellen. Plaats tafels dicht bij het barbecuegebied met alle benodigde gerechten, sauzen en toppings.

Ruimte voor gesprekken: Schik de tafel zo dat er genoeg ruimte is voor levendige gesprekken. Vermijd overvolle decoraties die het zicht blokkeren en de interactie belemmeren.

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in