Met deze tips haal jij alles uit een klein balkon

Met deze tips haal jij alles uit een klein balkon


Interieur styling

Leestijd: 3

Met een klein balkon kun je meer dan je denkt. Zelfs met weinig ruimte kun je al volop genieten van jouw eigen zomerterras, waar je kunt lunchen, borrelen, loungen of misschien wel tuinieren.

In dit blog geeft Overkappingadviseurs jou een aantal handige stylingtips hoe je van een klein balkon, toch een oase van ruimte kan maken door de juiste meubelen, kleuren en indeling te combineren. Laat je inspireren. Met deze tips haal jij deze zomer alles uit jouw kleine balkon.

 

Overkappingadviseurs-Balkon1
Met een klein balkon kun je meer dan je denkt.

Neem je balkon onder de loep
Wil jij ook elke dag gebruik kunnen maken van je balkon. Vind je jouw balkon te klein? Is het niet naar je zin omdat je niet zo goed weet wat je met de ruimte aan moet? Oogt jouw balkon rommelig? Kijk dan eens grondig naar de indeling van je balkon en de meubels die je er nu hebt staan.

Schoonmaak
Voor een restyle is het fijn werken als alles fris is. Begin eerst met een grote schoonmaak. Haal alle bladeren, stof en spinnenwebben weg op je balkon. Veeg alles schoon, was je ramen en reinig je vloer. Neem dan je meubels onder de loep en maak ze schoon.

Meubels
Voor een klein balkon zijn meubels in lichte kleuren een absolute must. Donkere meubels ogen groter en verkleinen juist jouw ruimte, terwijl meubels in lichte en natuurlijke kleuren jouw balkon vergroten. 

Overkappingadviseurs-Balkon3
Overkappingadviseurs-Balkon4

De ideale loungeset
Daarom is loungeset Oase met zijn lichte tinten de perfecte loungeset op een wat kleiner balkon. De set is namelijk multi-inzetbaar, ideaal van gewicht en helemaal naar wens in te delen. Je kunt de set groeperen zoals jij dat handig vindt. Met deze loungset kun je ervoor kiezen om twee stoelen ergens anders neer te zetten, bijvoorbeeld aan de voorkant van je appartement en de bank op je balkon, of juist andersom. Ideaal. Ook kun je deze set zo inschikken dat jouw loungeset gemakkelijker op je balkon past en je er tussendoor kunt lopen.

Een sfeervol vloerkleed
Comfort en meer sfeer op je balkon creëer je met speciale vloerkleden voor buiten. We kiezen voor outdoorkleed Ravello, want dat kun je aan twee kanten gebruiken. Wij kiezen nu voor de lichte kant van dit kleed in de maatvoering van 160 cm x 230 cm.

Balkonbeglazing
Wat dan eigenlijk nog mist is balkonbeglazing. Want met balkonglas kun je jouw accessoires gewoon het hele jaar door laten staan. Ook kun je buiten zitten op je balkon als het regent of waait, want dan zit jij beschut. Ook creëer je voor je planten een behaaglijke ruimte, waar je ze het hele jaar kun laten staan. Met planten creëer jij op je balkon een natuurlijk buitenlevengevoel. Zo haal je in de stad de natuur bij je binnen.

Rustige, natuurlijke kleuren
Kortom, wil jij meer ruimte op je balkon? Zeker als je een wat kleiner balkon hebt? Kies dan voor het gebruik van rustige, natuurlijke en lichte kleuren. Dan oogt je balkon direct groter. Bij het vloerkleed hebben we daarom ook voor de lichte kant gekozen voor een ruimtelijker effect. Wil je graag planten of kruiden op je balkon? Werk dan in de hoogte voor een groen effect of hang planten op.

Veel plezier deze zomer op jouw balkon

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever Met medewerking van: Ruth Vermeulen


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in