De perfecte toevoeging aan jouw tuinkamer voor het najaar: Vloerkleden!

De perfecte toevoeging aan jouw tuinkamer voor het najaar: Vloerkleden!


Leestijd: 3 min.

Met de komst van het najaar verplaatsen we steeds vaker naar binnen. De tuinkamer is daarbij een heerlijke ruimte om te verblijven. Maar hoe maak je deze ruimte nog comfortabeler en gezelliger voor de herfst- en wintermaanden? Het antwoord is simpel: vloerkleden! In deze blog delen we graag de voordelen van vloerkleden in de tuinkamer, geven we tips over vorm, kleur en kwaliteit en waarschuwen we voor eventuele ‘valkuilen’. Ook geven we extra inspiratie tips.

Blog-accessoires-inrichting-vloerkleed-ariane-headerl
Maak van jouw tuinkamer een heerlijk, comfortabele plek

De voordelen

Warmte en comfort: Vloerkleden voegen warmte en comfort toe aan elke ruimte. In de tuinkamer betekent dit dat je geen koude voeten meer hebt als je op blote voeten óf sokken loopt.
Sfeer: Een vloerkleed kan de sfeer in de tuinkamer enorm verbeteren. Kies warme herfstkleuren om een gezellige, uitnodigende sfeer te creëren.
Akoestiek: Vloerkleden helpen ook de akoestiek te verbeteren, waardoor geluiden niet weerkaatsen en de ruimte stiller en rustiger wordt.

 

Handig om op te letten

Vorm: De vorm van het vloerkleed moet passen bij de indeling van de tuinkamer. Rechthoekige kleden werken goed onder grotere meubels, terwijl ronde kleden een mooi contrast kunnen vormen met hoekige meubels.
Kleur: Kies warme, herfstachtige kleuren zoals rood, oranje, bruin en donkergroen om de herfstsfeer te benadrukken. Je kunt ook overwegen om de kleuren van het kleed af te stemmen op de accentkleuren in de kamer.
Kwaliteit: Investeer in een kwaliteitsvloerkleed dat bestand is tegen slijtage en gemakkelijk te reinigen is. Natuurlijke materialen zoals wol en katoen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Ontdek ook de Outdoor vloerkleden van OrangeVie! Deze vloerkleden hebben aan beide zijdes een design waardoor jij kunt kiezen welk design het beste bij jouw inrichting past. Daarnaast zijn de vloerkleden schoon te maken met een hogedrukreiniger.

Blog-accessoires-inrichting-vloerkleed-portofino-detail
Blog-accessoires-inrichting-vloerkleed-ponza-detail

Niet zo handig

Een te klein vloerkleed: Een te klein kleed kan de ruimte er rommelig uit laten zien. Zorg ervoor dat het kleed groot genoeg is om alle meubels op te laten rusten, of op zijn minst de voorpoten van de meubels.
Een te dik vloerkleed: In een tuinkamer wil je misschien niet te veel hoogpolig tapijt hebben, omdat dit vuil en vocht kan vasthouden. Kies voor een praktisch kleed dat gemakkelijk te reinigen is.

 

Extra inspiratie

Natuurlijke elementen: Combineer je vloerkleed met natuurlijke elementen zoals houten meubels en planten om een rustgevende sfeer te creëren.
Kussens en dekens: Leg kussens en dekens op de meubelen om extra comfort toe te voegen.
Verlichting: Voeg sfeervolle verlichting toe aan de tuinkamer met tafellampen of kaarsen om een warme sfeer te creëeren.

Kort samengevat, vloerkleden zijn de ideale toevoeging aan je tuinkamer voor het najaar. Ze brengen warmte, comfort en sfeer, en met de juiste keuzes in vorm, kleur en kwaliteit, kun je van je tuinkamer een gezellige en comfortabele plek maken om te genieten van de herfst en winter.

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in