Maak sfeer met verlichting in de overkapping

Maak sfeer met verlichting in de overkapping


Leestijd: 4

Nu de dagen weer korter worden, is het fijn om verlichting te hebben in de overkapping. Je kunt dan ook als het buiten donker is nog heerlijk buiten zitten. Welke mogelijkheden zijn er voor verlichting in de overkapping?

Ingebouwde led-spots
De meest voorkomende verlichting in de overkapping is ingebouwde led-verlichting. De led-lampjes worden bij de bouw direct geïntegreerd in de dragers van het dak, waardoor je geen draden of stekkers ziet. De spots zijn geschakeld en bedien je met een afstandsbediening. Er zijn ook dimbare leds verkrijgbaar. Dit is een aanrader wanneer je graag wilt afwisselen tussen sfeerverlichting en fellere verlichting. Heb je onderzonwering in de overkapping? Houd er dan rekening mee dat de zonwering ervoor zorgt dat je minder lichtopbrengst hebt.

Verlichting-Overkappingadviseurs-Header

Spots aan de buitenmuur
Staat de overkapping tegen je woning aan of heeft de overkapping één of meerdere dichte wanden, dan kun je hier ook buitenverlichting aan monteren. Wandverlichting geeft veel sfeer, zeker wanneer je kiest voor een gedimde verlichting of lampen die indirect licht geven. Het is daarnaast een goede aanvulling op en een goed alternatief voor Ledverlichting in het dak.

Staande lampen
De meeste flexibiliteit heb je met een lamp op een losse staander. Deze kun je plaatsen waar je wil. Let er bij de aanleg van de overkapping wel op dat je op de juiste plek een stroompunt hebt. Lees je graag? Ga dan voor een wat fellere lamp die je bij jouw favoriete stoel of hoekje van de loungebank kunt zetten. Je kunt staande lampen ook goed toepassen als aanvulling op ingebouwde led-verlichting en spots aan de muur.

 >Lees verder onder de foto's<

Overkappingadviseurs-verlichting-1
Herfstsfeer-beelden-2364

Lichtsnoeren
Maak het extra gezellig met een lichtsnoer in de overkapping! Er zijn lichtsnoeren die je met zuignappen of plakkers aan de overkapping vast kunt maken. Kies warm-gele verlichting als je een rustige sfeer wil, kies gekleurde lampjes als je het extra feestelijk wilt maken. Je kunt ook kerstlampjes ophangen in de overkapping.

 

Kaarslicht
Het meest sfeervolle licht is natuurlijk kaarslicht! Plaats op de tafel een mooi plateau met kaarsen, zodat je het ’s avonds extra gezellig kunt maken. Met geurkaarsen voeg je nog een extra dimensie toe. Met het oog op brandveiligheid zijn led-kaarsjes een veilig alternatief.

 

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in