Maak van je balkon of terras een sfeervolle buitenruimte

Hoe maak je jouw balkon of terras persoonlijk?


Interieur styling

Leestijd: 2

Heb je een balkon of een kleine tuin? Dan is je hoeveelheid beschikbare ruimte voor een terrasje vaak beperkt. Maar een kleine ruimte heeft zo ook zijn voordelen, denk aan minimaal onderhoud voor maximaal ontspan-genot. En met persoonlijke accessoires maak jij jouw vierkante meters heel persoonlijk, sfeervol en gezellig.

Sfeervol-balkon- OKA4
Met persoonlijke accessoires maak je jouw terras heel persoonlijk, sfeervol en gezellig.

Je eigen terrasje
Heb je een balkon of terras waar je graag ontbijt of met een kopje koffie en een boek of de krant wilt lezen? Kies dan voor een leuke bistroset of een kleine tafel met twee stoelen. Zit jij graag buiten, lekker ontspannen en onderuit? Dan past een kleine loungeset beter bij je wensen. Om je bistroset of loungset persoonlijk te maken, kies je voor leuke en comfortabele kussens in de kleuren die bij jouw smaak en wensen passen. Heerlijke fleecedekentjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Liever geen meubels maar grote kussen? Gebruik dan een hoek op je balkon of je terras als steun om je kussens tegenaan te plaatsen. Leg voor meer comfort een buitenkleed onder je kussens, dat isoleert en is ook heerlijk zacht aan je blote voeten.

Sfeervolle verlichting
Nu het alweer eerder donker wordt, speelt verlichting in je overkapping een belangrijke rol om het sfeervol te maken. Kaarsen, echte of met ledverlichting zorgen voor sfeer op tafel. Een mooi lichtsnoer geeft je terras meteen de ambiance van een tuinfeestje. Wandverlichting zorgt voor gedoseerd licht en een hanglamp voor direct licht. Zo kun je afwisselen.

Sfeervol-balkon- OKA2
Sfeervol-balkon- OKA3

Kies voor hoogte
Ga ook de hoogte in. Saaie muren maak je gezellig door er leuke accessoires op te hangen. Kies voor één mooie grote of meerdere kleine spiegels. Of bevestig je verlichting aan de muur, zoals met leuke wandlampen. Er zijn ook leuke metalen panelen met botanische afbeeldingen te vinden of figuren van hout. Een vlinderhotel staat heel decoratief of hang voederdistributeurs voor de vogels op. Natuurlijk kun je zelf ook je creativiteit stimuleren en zelf accessoires maken voor aan de muur van hout.

Kruidentuintje
Heb je een saaie regenpijp? Dan zijn er plantenbakken beschikbaar die om de pijp passen. Vul ze met leuke plantjes of kies voor heerlijke kruiden. Als ze in de loop van de tijd gaan groeien is jouw regenpijp uit beeld. Groen staat veel gezelliger en je hebt meteen je eigen kruidentuin die de hoogte in gaat. Ook andere planten kun je stapelen, zoals met plantenbakken in verschillende hoogtes, of hang ze aan de muur en het plafond.

Privacy
Wil je wat meer privacy op je balkon of terras? Mak dan gebruik van dividers, kies voor hoge en smalle plantenbakken die je kunt vullen met aarde en hoge planten. Zo creëer je een natuurlijke afscherming en heb je meteen meer groen, zonder dat de planten veel ruimte opsnoepen. Wil je nog meer privacy? Scherm je balkon of terras dan af met bamboe of een (balkon)scherm.

Zo maak je met deze ideeën van je balkon of terras zowel een functionele als een sfeervolle buitenruimte!

 

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in