Geniet de hele zomer van jouw tuinkamer

Geniet de hele zomer van jouw tuinkamer


Interieur styling

Leestijd: 3 min.

Het is momenteel een beetje lastig voor te stellen maar de zomer is in volle gang en wat is er nu fijner dan ontspannen in jouw comfortabele tuinkamer? Een tuinkamer is de ideale plek om te genieten van het buitenleven, maar tijdens de warme zomerse temperaturen kan het er soms behoorlijk heet worden. Geen zorgen, met deze handige tips houd je jouw tuinkamer zo aangenaam mogelijk tijdens de zomerhitte!

Blog-toepassing-loungeset-malika-tafel-Emer-whitewash-stoel-Reba-header-1
Ontdek hier hoe je optimaal geniet van je tuinkamer, zelfs tijdens de heetste dagen van het jaar!

Zonwering
Installeer goede zonwering om direct zonlicht te blokkeren. Denk aan screens, onder- of bovendakzonwering, zonneschermen, luifels, of bamboe rolgordijnen. Hiermee creëer je niet alleen schaduw, maar je voorkomt ook dat de tuinkamer te veel opwarmt door de stralende zon.

Ontdek hier wat de Overkappingadviseurs voor jouw zonwering kunnen betekenen.

Ventilatie
Zorg voor voldoende ventilatie in de tuinkamer. Plaats ventilatoren strategisch, zodat de lucht goed kan circuleren. Een plafondventilator is ook een uitstekende optie om de luchtcirculatie te verbeteren en verkoeling te bieden op warme dagen.

Natuurlijke begroeiing
Beplanting rondom de tuinkamer kan helpen om de temperatuur te verlagen. Kies voor klimplanten, zoals druivenranken of blauweregen, die schaduw bieden en de zon tegenhouden. Daarnaast dragen groene planten bij aan een prettige sfeer en verbeteren ze de luchtkwaliteit.

Waterpret
Overweeg de installatie van een fontein of waterelement. Het geluid van stromend water werkt rustgevend en heeft een verkoelend effect op de omgeving. Daarnaast kun je tijdens echt warme dagen je voeten in een voetenbadje met koelwater laten bungelen voor instant verfrissing. Een klein opzetbadje is natuurlijk ook een goede optie!

Blog-toepassing-loungeset-malika-detail
Blog-toepassing-planten-tuinkamer-Mada-detail

Kies voor lichte kleuren
Vermijd donkere kleuren voor de bekleding en meubels in de tuinkamer. Donkere tinten absorberen namelijk warmte, terwijl lichte kleuren het weerkaatsen. Kies voor frisse, lichte kleuren die de warmte afweren en de ruimte een zomerse uitstraling geven. 

Bescherming tegen insecten
Zorg voor horren bij de ramen en deuren van de tuinkamer. Zo houd je vervelende insecten buiten en kun je ongestoord genieten van de frisse lucht zonder last te hebben van muggen en vliegen.

Slimme indeling
Denk na over de indeling van de tuinkamer. Plaats de zitplekken niet direct in de felle zon, maar juist in de schaduw van een boom of parasol. Zo kun je comfortabel ontspannen zonder direct in de hitte te zitten.

Met deze tips creëer je een aangename oase in jouw tuinkamer tijdens de warme zomermaanden. Zo kun je optimaal genieten van het buitenleven zonder oververhit te raken. Proost op een heerlijke zomer vol ontspanning en verfrissing in je eigen tuinkamer!

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in