Nooit meer last van de laagstaande zon

Nooit meer last van de laagstaande zon


Accessoires

Leestijd: 2

De laagstaande zon kan soms hinderlijk zijn wanneer je in de overkapping zit. De zon schijnt onder de boven- of onderdakzonwering door, recht in je ogen. Zeker in het najaar en het vroege voorjaar heb je hier vaak mee te kampen. De oplossing: screens.

Blog-screens-header-1

Screens voor de zijwanden
De beste bescherming tegen de laagstaande zon en hinderlijke lichtschitteringen is een screen. Je kunt deze aan zowel de voor- als zijkant van de veranda plaatsen. Je laat de screens eenvoudig zakken zo ver als je wenst. Zo kun je de zon weren en tegelijkertijd ook uitzicht houden op de omgeving.

Screens zijn licht transparant, afhankelijk van het gekozen doek en kleur. Dit betekent dat je nog een beetje door de screens heen kunt kijken. Je kunt echter niet van buiten naar binnen kijken. Je hebt met een screen dus extra privacy.

De temperatuur onder controle
Een screen houdt zo’n 80% van de warmte tegen. Dat maakt een screen ook op warme zomerdagen tot een waardevolle toevoeging aan jouw overkapping. Zeker wanneer je een screen combineert met boven- of onderdakzonwering kun je de overkapping veel beter koel houden.

In de avond kun je screens juist gebruiken als isolatie. Met de screens gesloten houd je de warmte vast en weer je tocht, waardoor het ’s avonds langer behaaglijk blijft in de overkapping.

>Lees verder onder de foto's<

Blog-screens-detail01
Blog-screens-detail02

Bijkomend voordeel van screens: ze houden ook de insecten buiten en de kat van de buren kan ’s avonds niet meer stiekem op jouw loungebank komen liggen.

Welke types zijn er?
Je kunt grofweg kiezen uit een reguliere screen of een ritsscreen. Bij reguliere screens rolt de screen in een geleider verticaal naar beneden. De zijkanten zijn wel open, je hebt dus lichtinval door deze kier. Bij een ritsscreen of zipscreen is het doek verbonden aan de zijgeleiders. Hierdoor is de screen steviger, klappert het niet in de wind en heb je geen lichtinval door de kier. Deze screens worden ook wel windvaste screens genoemd.

Bediening
Screens worden doorgaans standaard geleverd met een Somfy motor. De motor bedien je met een Somfy-afstandsbediening of met de Somfy-app. Zo kun je eenvoudig meerdere screens tegelijkertijd bedienen.

 

*De foto's bij deze blog zijn van Overkappingadviseur Gervé Veranda's uit Buren.

 

Bronnen


Geschreven door: Marijke Jansen-Verhoef Fotografie: Marijke Jansen-Verhoef Met medewerking van: Gervé Veranda's


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in