Wat kun je doen tegen insecten in de overkapping?

Wat kun je doen tegen insecten in de overkapping?


Accessoires

Leestijd: 2

Niets zo vervelend als wespen, muggen en andere insecten in de overkapping. Zit je ’s avonds heerlijk buiten, zoemt er een mug rond je oren of komen de wespen af op het avondeten. Welke oplossingen zijn er?

AdobeStock_453866318

Ventilator of vliegenverjagers
Insecten hebben doorgaans een hekel aan wind. Plaats daarom een ventilator in de overkapping. Dit geeft ook meteen wat verkoeling! Je kunt tevens vliegenverjagers kopen voor op tafel. Deze zijn compact en zorgen ervoor dat de vliegen het eten met rust laten.

 

Vleesetende plant
Mooi en handig: de vleesetende plant. De meest bekende soorten zijn de Dionea Miscupula, Drosera, Sarracenia en Nepenthes. Ze lokken insecten met hun geur en kleur. Ze hebben ieder hun eigen vangmethode. Zo klappen de blaadjes van de Dionea Miscupula dicht zodra er een mug of vlieg op landt.

 

Glazen schuifwanden
Heb je een tuinkamer? Houd dan de glazen schuifwanden zo veel mogelijk dicht, zodat muggen en vliegen niet binnen kunnen komen.

 

> Lees verder onder de foto's <

AdobeStock_191531640
AdobeStock_625753455

Wespen
De meest diervriendelijke manier om wespen te verjagen, is met geur. Je kunt een schaaltje met filterkoffie vullen en dit aansteken. Wespen vinden deze geur helemaal niks en blijven weg. Ze houden ook niet van lavendel, citronella, kruidnagel en ui. Je kunt bijvoorbeeld een schaaltje vullen met citroenolie, of een gehakte ui in een laagje water zetten zodat de geur goed spreidt. Kruidnagel doe je in een schaaltje met azijn.

 

Muggen
Muggen houden van stilstaand water. Zorg daarom dat er in de buurt van de overkapping (circa 30 meter) geen stilstaand water is. Check of er geen water in de dakgoten blijft staan en of er geen water in de bloembakken staat. Plaats de regenton bij voorkeur op meer dan 30 meter afstand van de overkapping. Is de regenton aangesloten op de afvoer van de overkapping? Sluit de regenton dan aan de bovenzijde af met een deksel.

Muggen houden niet van de geur van citronella, lavendel en lemon-eucalyptusolie. Plaats lavendelplanten in de overkapping, brand citronella-kaarsen of zet geurstokjes neer. Dit zal de muggen ook weren.

 

 

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: AdobeStock


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in