Hoe richt ik mijn tuinkamer in? Stijlvolle, leuke en inspirerende tips!

Hoe richt ik mijn tuinkamer in? Stijlvolle, leuke en inspirerende tips!


Leestijd: 2 min.

Een tuinkamer is een waardevolle uitbreiding van je leefruimte, een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de natuur. Of je nu een overdekt terras hebt, een serre, of een speciale buitenruimte, het inrichten ervan verdient zorg en aandacht. Hier zijn enkele tips om je tuinkamer optimaal te benutten.

Blog-inspiratie-antraciet-tuinkamer-header-1
Stijlvol buitenleven: Inspiratie en tips voor jouw tuinkamer inrichting.

Groen en bloemen: Breng de natuur naar binnen. Plaats mooie potplanten, hangende manden met kleurrijke bloemen en kies voor grote groene kamerplanten. Ze verfrissen de lucht en creëren een gezellige sfeer.

Comfortabele zitplekken: Investeer in comfortabele meubels. Denk aan zachte kussens, weerbestendige stoelen en loungesets. Creëer een gezellige hoek met zachte dekens voor de koudere avonden.

Verlichting: Juiste verlichting kan wonderen doen. Kies voor sfeerverlichting met warme kleuren. Hang sfeervolle lantaarns op, plaats enkele kaarsen of gebruik buitenlampen met dimmers voor een perfecte ambiance.

Functionele inrichting: Overweeg het doel van de ruimte. Wil je een leesplek, een plek om te werken, of gewoon een ruimte om te ontspannen? Stem je meubels en decoratie af op dit doel. 

Kleurenschema: Kies een kleurenpalet dat past bij de buitenomgeving. Natuurlijke tinten zoals groen, bruin en beige zorgen voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Blog-inspiratie-loungeset-malika-detail
Blog-inspiratie-loungeset-tamlyn-detail

Privacy: Als je tuinkamer niet volledig afgeschermd is, overweeg dan privacy-oplossingen zoals bamboe schermen, gordijnen of een decoratieve haag.

Persoonlijke touch: Voeg persoonlijke elementen toe, zoals kunstwerken, foto's en decoratieve items. Maak de ruimte eigen en uniek.

Functionele accessoires: Plaats functionele accessoires zoals een tafel voor drankjes en snacks, een buitenkleed, en opbergmogelijkheden voor tijdschriften of boeken.

Duurzaamheid: Kies voor duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Denk aan weerbestendige stoffen en robuuste meubels.

Seizoenen: Pas je inrichting aan op de seizoenen. Voeg in de zomer levendige kleuren toe, en in de herfst warme dekens en kussens.

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in