Tips voor het inrichten van een kleinere tuinkamer

Tips voor het inrichten van een kleinere tuinkamer


Leestijd: 2 min.

Een kleine tuinkamer kan soms een uitdaging zijn om in te richten. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen en slimme keuzes die je kunt maken om de ruimte groter en ruimer te laten ogen. In deze blog delen we enkele handige tips om je te helpen bij het inrichten van je kleine tuinkamer, waaronder het gebruik van lichte kleuren, een veelzijdige loungeset en een ronde tafel.

Blog-accessoires-inrichting-ronde-tafel-emer-whitewash-header-1
Vergroot je ruimte met lichte kleuren en een ronde tafel

Kies voor lichte kleuren.
Een van de meest effectieve manieren om een kleine ruimte groter te laten lijken, is het gebruik van lichte kleuren op de muren, vloeren en meubels. Wit, crème, lichtgrijs of pasteltinten creëren een gevoel van ruimte en laten het natuurlijke licht beter reflecteren. Vermijd donkere kleuren die de ruimte optisch verkleinen 

Maak gebruik van natuurlijk licht.
Maximaliseer de hoeveelheid natuurlijk licht in je tuinkamer door screens en andere zonwering te kiezen die gemakkelijk kunnen worden geopend en lichte kleuren hebben.

Kies voor een ronde tafel.
In plaats van een rechthoekige tafel te gebruiken, kan een ronde tafel een slimme keuze zijn voor een kleine tuinkamer. Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag en maakt het mogelijk om meer stoelen rondom te plaatsen zonder dat het claustrofobisch aanvoelt. Bovendien creëert een ronde vorm een gevoel van harmonie en zachtheid.

Blog-accessoires-inrichting-moodboard-detail
Blog-accessoires-inrichting-inrichting-tuinmani-loungeset-malika-detail

Met behulp van lichte kleuren en slimme meubelkeuzes kun je een kleine tuinkamer op een slimme en stijlvolle manier inrichten. Door te kiezen voor lichte kleuren op de muren en meubels en door gebruik te maken van een ronde tafel kun je de ruimte groter en ruimer laten ogen. Vergeet niet om te spelen met de indeling en het gebruik van natuurlijk licht om het beste uit je kleinere tuinkamer te halen.

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever Fotografie: Koen Vandenput - Marijke Verhoef Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in