Midsummernight Delight

Midsummernight Delight


Overkappingen

Leestijd: 2 min.

De langste dag van het jaar breekt bijna aan en de betoverende sfeer van Midsummernight brengt een vleugje Scandinavië naar je tuin en overkapping.

Onder de overkapping heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik, van de keuken tot de eettafel en de BBQ. Ook kun je ervoor kiezen om heerlijk te relaxen in je loungeset.

Blog-eten-drinken-koken-bbq-glazen-schuifwanden-kamado-bbq-header
Midsummernight Kamado barbecue

Midsummernight
Bereid je voor op een culinair avontuur waarbij eten, drinken, koken en BBQ'en samensmelten met de charmante tradities uit het noorden. Laat je inspireren en geniet van een unieke Midsummernight ervaring vol smakelijke gerechten en heerlijke drankjes. Nodig vrienden en familie uit en maak er een feestelijk moment van!

Een uitnodigende sfeer
Geef je tuin en overkapping een Scandinavische flair door middel van eenvoudige en gezellige decoraties. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout en linnen, plaats zachte kussens en dekens op je loungemeubilair en zorg voor warme verlichting. Creëer een intieme en uitnodigende sfeer waarin je gasten zich meteen thuis voelen.

Blog-eten-drinken-koken-bbq-aquavit-detail
Blog-eten-drinken-koken-bbq-steel-art-schuifwanden-metalura-detail

Traditionele Scandinavische drankjes
Verwelkom je gasten met verfrissende Scandinavische drankjes. Serveer ijskoude aquavit, een traditionele sterke drank met kruidige ondertonen, of geniet van een glas koud gefermenteerde Zweedse bessensap. Proost op de magie van Midsummernight en proef de unieke smaken van het noorden. 

Smørrebrød en Scandinavische lekkernijen
Dompel je onder in de Scandinavisch keuken, zoals met smørrebrød, dat zijn open sandwiches belegd met verschillende smakelijke ingrediënten. Beleg (rogge)brood met gerookte zalm, romige haring, verse garnalen en verse groenten. Serveer ook traditionele bijgerechten zoals ingemaakte komkommers, gemarineerde rode bietjes en Scandinavische kaas. Geniet van de verrukkelijke combinaties van smaken en texturen.

Scandinavisch grillen
Voeg een Scandinavisch tintje toe aan je BBQ-menu. Gril smaakvolle vis zoals forel of zalm, gemarineerd in dille en citroen. Voeg aan je vleesgerechten een vleugje Zweedse kruiden toe, zoals koriander en venkelzaad. Serveer bij je gerechten geroosterde aardappelen met verse kruiden en gegrilde groenten.

Zoete Scandinavische verleidingen
Sluit je diner af met traditionele kanelbullar (kaneelbroodjes), frisse aardbeientaart met vanillecrème of luchtige Scandinavische wafels met verse bessen en slagroom. Laat je gasten genieten van de zoete smaak van Scandinavië.

Kortom, met de juiste verlichting, decoraties, heerlijke lekkernijen en comfortabele meubels creëer je onder je overkapping een intieme en gezellige sfeer. Een knusse omgeving waarin jouw gasten zich welkom voelen en waarin je de Scandinavische magie van Midsummernight kunt ervaren. Veel plezier!

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in