De Overkappingadviseurs | Veelgebruikte opties
<h1>Opties & Accessoires</h1>

Opties & Accessoires

Opties & Accessoires
Opties & Accessoires
Opties & Accessoires
Opties & Accessoires

Opties & Accessoires

Breid je overkapping uit met handige opties

Staat je overkapping inmiddels en heb je die uitgebreid met diverse wandsystemen? Fantastisch! Maar hoe bescherm je je tegen de warmte in de zomer en hoe kun je ook langer tijdens koudere dagen en avonden blijven genieten van je overkapping? Ontdek dan andere handige opties als zonwering, verlichting en verwarming.  

col-lg-5 offset-lg-1 my-auto
  • Creëer een prettige sfeer 
  • Maatwerk mogelijk
  • Af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren
  • Uitbreiding in stappen mogelijk 
  • Naar wens uit te breiden met meer of minder opties
section-gray

De meest gekozen accessoires

Welke accessoire past het beste bij mij? Maak kennis met ons aanbod.

Verlichting-Overkappingadviseurs-Header

Verlichting

Meer sfeer en gezelligheid

Wil je meer licht en sfeer in je aluminium overkapping? Elk overkappingsmerk heeft zijn eigen type verlichting. Meestal wordt hier LED-verlichting voor gebruikt, die als spots geplaatst worden in de dakdragers of als lichtlijst rondom de overkapping. Bij een houten overkapping is dit vaak niet het geval, daar ben je meer aangewezen op je eigen creativiteit.

Lees meer over verlichting Vind jouw adviseur

Blog-zonwering-Mijn-Veranda_bovendakzonwering-header
verwarming-overkappingadviseurs-intro-1

Verwarming

Aangename warmte

Met verwarming maak je het extra behaaglijk onder je overkapping of in je tuinkamer. Een terrasheater is de meest gekozen oplossing voor meer comfort. Die kun je ophangen aan de wand, net onder het dak. Vaak kun je die bedienen met een handige afstandsbediening. Er zijn ook smaakvolle staande heaters, zoals in de vorm van een industriële lamp. Of kies voor andere vormen van verwarming, zoals een sfeervolle vuurtafel op gas of elektrisch bediend. Een pallet of houtkachel is ook een mogelijkheid die vooral in de wintermaanden veel comfort biedt en natuurlijk voor heel veel sfeer zorgt.

Lees meer over Verwarming Vind jouw adviseur

Lookbook

Laat je inspireren door ons lookbook en geniet. We laten je met trots en veel plezier een aantal van onze gerealiseerde projecten zien.

Scandinavisch
Authentiek en functioneel
Bekijk volledig project
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-1
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-2
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-3
scandinavisch-lookbook-overkappingadviseurs-4
Landelijk
In de sfeer van landelijk wonen
Bekijk volledig project
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-1
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-2
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-3
landelijk-lookbook-overkappingadviseurs-4
Naar het lookbook
section-gray

Interessant om te lezen

Blijf op de hoogte van de laatste tips & trends.

onze-adviseurs_overkappingadviseurs

Zoek jouw adviseur

Zoals je al ziet, er zijn volop opties op het gebied van overkappingen, dus er zit vast wel een type bij dat past in jouw situatie. Onze adviseurs gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden om jouw buitenplezier te vergroten. En wil je iets toevoegen om de overkapping in jouw tuin compleet te maken, bijvoorbeeld zonwering of verlichting? Ook dan helpen wij jou! Zoek daarom direct naar een adviseur bij jou in de buurt en ontdek wat wij zoal voor je kunnen betekenen.

Vind jouw adviseur

section-gray

Wij helpen je graag

Wil je meer informatie en staat jouw vraag of antwoord niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits je je aan een aantal regels houdt, zoals:

  • Binnen 4 meter van je woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
  • Binnen 4 meter van je woning mag je lager bouwen dan verder van je huis
  • Binnen 4 meter van je woning mag je niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
  • Wil je meer dan 4 meter van je huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
  • Je mag niet de gehele tuin overkappen
  • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Je hebt altijd een vergunning nodig als:

  • Je overkapping in je voortuin wilt bouwen
  • Je overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij je gemeente of het omgevingsloket, zo weet je snel of er een vergunning vereist is.

Moet je een overkapping onderheien?

In principe hoef je je overkapping niet te onderheien. Een goede fundatie volstaat. Zo'n fundatie kan bestaan uit betonnen poeren of schroefpalen. Hoe zwaar de fundatie moet zijn, is afhankelijk van de zwaarte van een overkapping en de locatie in Nederland waar de overkapping geplaatst wordt. Als je bijvoorbeeld in het Westen van Nederland woont (moeras/veengrond) heb je een zwaardere fundatie nodig dan in het oosten, midden of zuiden van Nederland (zandgrond).

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, bijvoorbeeld; een grote vrijstaande kapschuur met zware kozijnen, die geplaatst wordt op een moerasbodem. Dan is het wellicht wel beter als er onderheid wordt. Je Overkappingadviseur kan je echter hierbij zeker adviseren wat de beste oplossing is.

Wat is de beste keuze: een glazen dak of polycarbonaat dak?

Bij de aanschaf van een aluminium of houten veranda kun je vaak kiezen tussen een glazen of een polycarbonaat dak. Wat de beste keuze daarin is, is afhankelijk van je budget, wensen en voorkeuren. Hieronder vind je enkele verschillen tussen deze 2 type daken:

Polycarbonaat dak:

  • Super licht materiaal
  • Goed te bewerken
  • Buigzaam
  • Goedkoper dan glas
  • Laat minder licht door dan glas
  • Is wat luidruchtiger bij regen t.o.v. een glazen dak 

Glazen dak:

  • Volledig doorzicht
  • Zeer duurzaam, blijft na jaren nog mooi
  • Exclusievere uitstraling
  • Weinig geluid bij regen
  • Glas is erg zwaar, onderconstructie moet degelijk zijn
  • Glas is prijziger dan polycarbonaat
Kan ik een overkapping zelf monteren?

Als je handig bent, kun je in principe zelf een woning bouwen. Dus ja, je kunt een overkapping zelf plaatsen. Maar... een overkapping plaatsen is echt een vak op zich. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden zoals bijvoorbeeld de fundering, de wand waar de overkapping tegen geplaatst wordt, maatwerk ter plekke, de juiste plaatsingsvolgorde, het omgaan met glas etc. etc. Ons advies is dan ook; kies voor een overkapping inclusief montage. Alle overkappingadviseurs werken met eigen montageteams, die jarenlang ervaring hebben in het plaatsen van alle type overkappingen. Zo ben jij ervan verzekerd dat je project op de best mogelijke wijze gemonteerd wordt, waardoor je recht blijft houden op alle garanties en verzekerd bent van probleemloos genieten van je geplaatste overkapping.

Wat is er beter? Hout of aluminium?

Je kunt niet zeggen, dat het ene materiaal beter is dan het andere. Hout heeft zo zijn eigen, unieke eigenschappen en aluminium heeft dat ook. Kort gezegd heeft hout meer onderhoud nodig dan aluminium, daarbij heeft hout ook de neiging om te gaan werken en is dat bij aluminium niet aan de orde. Echter als je je houten overkapping goed onderhoudt, gaat die net zolang mee als een aluminium overkapping.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!