Ultieme flexibiliteit met een lamellendak

Ultieme flexibiliteit met een lamellendak


Overkappingen

Leestijd: 2

Een lamellendak lijkt vooral ideaal in de zomer, maar ook ’s winters is een overkapping met een lamellendak prettig.

Lamellendak-blog5
Geniet in stijl met een lamellendak.

Een overkapping met een lamellendak is een geavanceerde terrasoverkapping, waarvan het dak bestaat uit onderling verbonden lamellen van stevig hout of aluminium. Met een afstandsbediening open je de lamellen eenvoudig zo ver als je wilt. Je bepaalt zelf hoeveel zonlicht je doorlaat. Hierdoor heb je altijd volledige controle over de lichtinval en ventilatie.

Bescherming tegen regen
Een gesloten lamellendak biedt volledige bescherming tegen de regen. Het dak is waterdicht en beschermt net zo goed als een glazen dak of een dak van polycarbonaat. Een lamellendak heeft daarnaast nog een licht isolerende werking. Daar heb je zeker in het najaar en in de winter profijt van.

Wanneer je de overkapping uitbreidt met glazen schuifwanden, kun je het hele jaar rond van jouw buitenverblijf genieten. De schuifwanden beschermen jou tegen invallende regen en houden de wind buiten.

 

Lamellendak-blog1
Lamellendak-blog3

Jacuzzi
Denk je eens in… je zit ’s winters in de jacuzzi in de overkapping. De glazen schuifwanden gesloten zodat je geen last hebt van koude wind. De zon breekt door. Met één druk op de knop kantel je de lamellen en geniet je van de natuurlijke warmte van de zon! Dat is nog eens het goede leven toch? 

Flexibel
Met een lamellendak overkapping heb je de meest flexibele overkapping. Een dak van glas of polycarbonaat is altijd dicht, een lamellendak kun je zo ver openen als jij wil. Er zijn zelfs lamellendaken die je volledig kunt openen door de lamellen allemaal naar één kant te schuiven! Je hoeft ook geen zonwering te kopen; de lamellen zijn immers dak en zonwering in één. Zo profiteer je van het beste van twee werelden. Met een lamellendak ben je volledig in controle over jouw buitenleven.

Bronnen


Geschreven door: Marijke Jansen-Verhoef Fotografie: Koen Vandenput


Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in