Extra veel plezier tijdens je winterbarbecue
We gaan de goede kant op. De echte donkere dagen zijn voorbij en de dagen worden langzaamaan steeds een beetje langer. We richten ons weer steeds meer op de tuin. Want op koude kun je je kleden en in de tuin maken we het ook behaaglijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een winterbarbecue of lekker aan de slag in je buitenkeuken?
De winterbarbecue
Zit je beschut en uit de wind? Dan is het in de tuin of op je terras al snel aangenaam en een terrasheater doet wonderen. En tijdens een goede winterbarbecue laat de kou je gegrilde gerechten alleen maar lekkerder smaken. En wat dacht je van de geur. Voor je het weet kloppen de buren bij je aan of ze ook aan mogen sluiten.
Warm welkom
Om van jouw winterbarbecue een succes te maken, geven we je een aantal praktische tips. Een winterbarbecue organiseren is niet ingewikkeld. Nodig je ook nog gasten uit? Ontvang ze dan in je tuin met een warm drankje, zoals glühwein of warme choco met slagroom.
Vuurkorf
Steek een vuurkorf aan voor wat extra warmte, dat is meteen een gezellige plek om met elkaar in gesprek te gaan. Kies voor meerdere vuurkorven als je veel gasten verwacht. Stook de vuurkorf niet te hoog op en gebruik aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes om je vuurkorf aan te steken. Heb je voldoende licht in je tuin? Hang sfeervolle lampjes op, zoals een lichtsnoer langs de schuur, je buitenverblijf of schutting en kies voor tuinfakkels op donkere hoeken of langs je pad. Zo creëer je nog net een beetje extra sfeer.
De plek van je barbecue of buitenkeuken
In de winter is het kouder dan in de zomer. Het kost een barbecue of buitenkeuken daarom meer moeite om op temperatuur te komen en te blijven. Plaats je barbecue daarom uit de winden zorg ervoor dat je genoeg brandstof voorhanden hebt om extra te kunnen stoken.
Wat leg je op je barbecue of buitenkeuken
Is het vlees op kamertemperatuur als je ze op je winterbarbecue legt? Vlees dat direct uit de koelkast komt verliest gauw z’n smaak en kan eerder taai worden. Kies voor vleessoorten die dunner zijn en eerder klaar. Dikker vlees heeft een langere bereidingstijd nodig. Natuurlijk zijn vis, groenten, vegetarische en vegan gerechten ook heerlijk op een winterbarbecue.
Neem de tijd
En heel belangrijk, neem de tijd voor je bbq en hou de barbecueër gezelschap. Of wissel elkaar af. Zorg dat je als je stil staat, je wel lekker warm bent aangekleed en je geen verkoudheid oploopt. Serveer tijdens de barbecue alvast wat lekkere warme dingen.
Buitenverblijf
Heb je een buitenverblijf? Dan kun je daar behaaglijk zitten of zet stoelen om je vuurkorf of terrasheater en met warme fleecedekentjes blijft het comfortabel. Pas wel op voor de vlammen en blijf met kleding en dekentjes uit de buurt.
Met deze handige tips, kan alleen het weer nog roet in het eten gooien. Maar op een frisse en droge winterse dag kan jouw winterbarbecue in je buitenkeuken niet meer stuk!
Bronnen
Geschreven door: Marlou van Dijk
Gerelateerde berichten
De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?
Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!