Wat doe je met jouw muren en wanden in je overkapping?

Wat doe je met jouw muren en wanden in je overkapping?


Laatste trends

Leestijd: 3 min

Je hebt een pracht van een overkapping, maar de muur waar je tegenaan kijkt is saai of steekt volledig af bij de uitstraling van je meubels. Misschien passen de bakstenen niet bij de stijl in je tuinkamer of heb je gewoon een héél groot vlak dat wel wat kraak én smaak kan gebruiken.

De wanden van jouw overkapping kun je helemaal naar wens aanpassen met allerlei soorten wanddecoraties, handige wandrekken, planten of houten panelen.

 

Blog-wanddecoratie-september-header
De wanden van jouw overkapping kun je helemaal naar wens aanpassen.

Mix en match
Een kale muur tover je om naar een inspirerende wand met organische wanddecoraties. Houd je van een vaste stijl of heb je liever diversiteit? Mix en match dan verschillende thema’s en stijlen door elkaar voor verrassende resultaten.

 

Mediterraan
Een mediterrane sfeer ontstaat in je overkapping door voor sfeervolle manden te kiezen en die op te hangen aan je muur. Geweven manden zijn in allerlei verschillende kleuren en patronen te vinden. Weet je niet wat je moet kiezen? De wereldwinkel heeft een kleurrijk assortiment, ook leuk andere accessoires en het geld komt goed terecht.

Blog-wanddecoratie-september-slider_bamboe
Blog-wanddecoratie-september-slider_mix-en-match-01

Naturel tinten
Liever naturel tinten? Muurdecoratie van bamboe in ronde vormen als decoratie past eigenlijk altijd. Een bamboewandrek vervult meteen een extra functie, omdat je in het rek leuke accessoires en planten kan plaatsen. Zo vul je meteen de muur op. Ook heel sfeervol zijn wandkleden aan de muur, bijvoorbeeld verwerkt op bamboe of denk eens aan een bamboe vliegengordijn of van gerecycled plastic dat je als versiering ophangt.

 

Bamboestokken
Met bamboestokken tegen je muur, geef je jouw overkapping een tropische uitstraling. Bamboestokken kun je tegen de muur plaatsen of tegen de zijkant. Heel decoratief.

 

Verticale tuin
Houd je van groen of wil je meer planten? Maak van je saaie muur een verticale tuin met mooie houten kratten, vrolijke bijzettafeltjes en kleurrijke bloempotten. Stapel of hang ook bakjes, bloempotten of hangers op. En wist je dat ladders en pallets ook ideaal zijn om mee in de hoogte te werken. Zo maak je er met al deze onderdelen één leuk geheel van. Door je planten af te stemmen op het seizoen, heb je in elke maand decoratie aan en voor je muur. Kruiden lenen zich ook heel goed als wanddecoratie, en die zijn in je keuken ook nog eens ideaal. Geniet ervan!

 

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk


Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in