Welke heater kies je in je overkapping of buitenverblijf?

Welke heater kies je in je overkapping of buitenverblijf?


Accessoires

Leestijd: 2 min.

Wil je het snel wat warmer hebben in je overkapping, op je terras of in je buitenverblijf? Dan is een heater een slimme en stijlvolle oplossing. Er zijn heel veel soorten en verschillende modellen heaters op de markt. Waar moet je op letten en hoeveel energie verbruiken ze? Levert een heater wel warmte op? Overkappingadviseurs geeft tips en uitleg.

 

Blog-heater-oktober-header
Een heater is altijd een slimme en stijlvolle oplossing.

Wat zijn de voordelen van een heater?

Op koude dagen biedt een heater veel uitkomst. Met een terrasheater verwarm je in korte tijd de ruimte waarin je je bevindt. Er zijn elektrische heaters en heaters op gas. Een elektrische terrasverwarmer geeft vaak warmte af via een infraroodlamp. Infrarood staat voor warmtestraling. Elektrische terrasheaters maken gebruik van verschillende verwarmingselementen, die zetten elektrische stroom om in warmte.

Er zijn 3 verschillende typen warmtestraling: korte, middellange en lange golfstraling.

  • Korte golfstraling is geschikt voor terrassen met veel wind, die heeft weinig invloed op de warmte-intensiteit. Deze infraroodstraling verwarmt de persoon en niet de omgeving.
  • Middellange golfstraling is meer geschikt voor besloten terrassen omdat zowel de omgeving als de persoon worden verwarmd. Is er veel wind, dan beïnvloedt dat de warmte.
  • Lange golfstraling verwarmt de omgeving en is geschikt voor besloten terrassen. Wind beïnvloedt de warmte-intensiteit van de terrasverwarmer.
Blog-heater-oktober-detailfoto-02
Blog-heater-oktober-detailfoto-01

Waar moet je dan op letten?


1. Wattage
Heaters hebben verschillende hoeveelheden wattages, hoeveel watt jij nodig hebt hangt van een aantal factoren af, zoals de ophanghoogte van de heater. Bij ieder wattage hoort een maximale ophanghoogte. Tot deze hoogte zal de straling van de terrasverwarmer goed voelbaar zijn. Als de heater dan hoger wordt opgehangen, is de warmte minder goed voelbaar want de straling wordt verdeeld over een groter oppervlakte.

2. Oppervlakte
Waar je ook rekening mee moet houden is de te verwarmen oppervlakte. Elk wattage is weer gekoppeld aan een bepaalde hoeveelheid vierkante meters om de optimale stralingswarmte te bereiken. Ook de breedte en lengte van de ruimte spelen hierin een rol. Tenslotte is het ook belangrijk om te weten of de ruimte gesloten is of open. Bij een gesloten ruimte is het zinvol om de hele ruimte te verwarmen met warme lucht en kies je voor een ander type heater dan op een open terras waar je de stralingswarmte direct op je huid voelt.

3. Model
Welk type model je kiest hangt af van je smaak, de mogelijkheid om je heater te bevestigen en de hoeveelheid watt die je nodig hebt. Er zijn allerlei verschillende modellen, mooie hangers, stijlvolle staanders, minimalistische heaters voor aan de muur een opvallende lampen die warmte geven. Het aanbod wordt steeds breder.

Een plafondheater, die je op kunt hangen boven je eettafel, zorgt voor aangename warmte tijdens het eten. De terrasverwarmer is efficiënt en zuinig omdat deze minder kracht/warmte produceert om iedereen warm te houden.

Liever een staande heater? Dan kun je die in de richting plaatsen waar je de warmte wilt voelen. Bij een groot aantal heaters kun je zelf de warmte-intensiteit instellen. De staander kun je overal neerzetten, als je daar ook over een stopcontact beschikt voor stroom. Je haalt hiermee wel een echte eyecatcher in huis! Een blikvanger met een dubbele functie.

De mooiste heaters van Overkappingadviseurs vind je in onze webshop. Meer weten? Bezoek dan een Overkappingadviseur bij jou in de buurt.

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk


Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in