Hoe houd je het warm in de tuinkamer?

Hoe houd je het warm in de tuinkamer?


Overkappingen

Leestijd: 4

’s Winters kan het in de tuinkamer flink koud zijn, zeker wanneer de temperaturen zoals nu onder het vriespunt duiken. Het is daarom aan te raden de glazen schuifwanden zoveel mogelijk dicht te laten, om warmteverlies te voorkomen. Wat kun je nog meer doen om het in de tuinkamer warm te houden?

Vuurtafels-LR--4

Vuurtafel

Hij is niet alleen gezellig, maar geeft ook warmte! De vuurtafel. In deze tafel zit een gasfles verstopt, waarmee de tafel wordt voorzien van brandstof. De vlammen zijn een feest om naar te kijken en geven een behaaglijke warmte af. De vuurtafels zijn verkrijgbaar als salontafel en als hangtafel. Zeker voor het winterseizoen is de hangtafel een aanrader, omdat je dan lekker dicht bij het vuurtje staat.

 

Design heater

Het oog wil ook wat. Daarom zijn wij fan van de designheaters. Ze zien eruit als hanglamp of lamp op een staander, maar ze geven warmte in plaats van licht. Het grote voordeel van een staande heater is dat je deze eenvoudig kunt verplaatsen. Je zet hem neer waar je hem op dat moment nodig hebt. Wanneer je een wat grotere tuinkamer hebt, kan het lonen om meerdere heaters te plaatsen, zodat de ruimte goed wordt verwarmd. Je kunt ook een elektrische heater aan de buitenmuur bevestigen, bijvoorbeeld boven de loungeset. Het kacheltje straalt warmte naar beneden, zodat je behaaglijk kunt loungen!

 

Kachel

Een houtkachel is ’s winters het toppunt van gezelligheid. Wist je dat het ook mogelijk is om een houtkachel in de tuinkamer te plaatsen? Je overkappingadviseur kan de kachelafvoer integreren in de tuinkamer, zodat je plezierig en veilig gebruik kunt maken van de houtkachel. Daarmee heb je de tuinkamer in een mum van tijd lekker warm.

Blog-heater-oktober-header
Overkappingadviseurs-Vloerkleed

Barbecue!

Verwarm de tuinkamer met hulp van de barbecue! Als dat geen goede reden voor een winterbarbecue is? Met de kamado kun je gerechten heerlijk langzaam laten garen, waardoor het vlees extra sappig blijft. Bijkomend voordeel: je verwarmt meteen de tuinkamer een beetje mee!

 

Geïsoleerde vloer

In de winter trekt de kou op vanuit de grond. Wanneer je graag het hele jaar gebruik maakt van de tuinkamer, is het verstandig om een isolerende vloer te leggen in de overkapping. Dus niet de gewone tuintegels, maar een isolatielaag met topvloer. Topvloeren zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, bijvoorbeeld als pvc in houtlook.

 

Vloerkleed

Met een vloerkleed creëer je een extra isolatielaag tussen de vloer en jouw voeten. De vloerkleden van OrangeVie zijn speciaal ontworpen voor buiten en zijn tweezijdig te gebruiken. Bijvoorbeeld in de zomer de ene kant, en ’s winters de andere kant. Zo heb je twee keer per jaar een nieuwe look, met hetzelfde kleed. En nog warme voeten ook!

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in