De 7 voordelen van een tuinkamer

De 7 voordelen van een tuinkamer


Overkappingen

Leestijd: 3

Wanneer je de veranda dicht maakt met wanden, spreken we van een tuinkamer. Overkappingadviseurs zet de voordelen van een tuinkamer voor je op rij!

Blog-trends-kleuren-tuinkamer-wit-header-1
In een tuinkamer kun je nog tot laat in het jaar comfortabel buiten zitten

1. Extra leefruimte. Met een tuinkamer voeg je extra vierkante meters toe aan jouw woning. Dankzij de wanden zit je beschut en wordt de overkapping een verlengstuk van je woonkamer. Een heerlijke plek om met de familie te eten, ’s avonds te chillen of te sporten.

2. Natuurlijk licht. De tuinkamer is de lichtste ruimte van jouw woning. Het licht valt vrij binnen door de glazen pui. Dat is zeker in het najaar en de winter ontzettend fijn. Heb je een dak van glas of polycarbonaat, dan heb je via deze weg ook veel lichtinval. Wanneer je een tuinkamer van hout hebt, kun je daklichten laten plaatsen voor extra lichtinval.

3. Bescherming tegen regen en wind. Door jouw overkapping af te sluiten met wanden, heb je geen last meer van regen en wind. Je kunt aluminium zijwanden combineren met glazen schuifwanden of een schuifpui. Wil je optimale tochtwering? Kies dan voor een schuifpui.

4. Makkelijk bij te verwarmen. Wil je extra comfort op koude dagen? Dan kun je de tuinkamer verwarmen met een heater of elektrische kachel. Je kunt kiezen voor een heater aan de wand, een (design) heater op een staander of een sfeervolle elektrische kachel. Houd je van echte vlammen? Dan kan jouw Overkappingadviseur ook een kachel inbouwen.

> Lees verder onder de foto's <

Blog-heater-oktober-header
Glazen schuifwand tuinkamer

5. Verbondenheid met de natuur. In de tuinkamer voel je je verbonden met de buitenwereld, zelfs als je binnen zit. Dit komt door de grote glazen wanden, waardoor je vrij zicht hebt op de natuur om je heen. Je kunt vanuit de tuinkamer het hele jaar door van de natuur genieten, zonder hinder van insecten, regen of kou. Dit vermindert stress en vergroot het gevoel van welzijn.

6. Besparing op je energiekosten. Een tuinkamer is een overgangsruimte van buiten naar binnen. Het zorgt ervoor dat de wind niet meer direct op (een deel van) de achtergevel staat en dat er niet meer zo veel kou binnen komt als de achterdeur ’s winters open gaat. Hierdoor koelt het in huis minder af en bespaar je op je stookkosten.

7. Planten en tuinieren. In een tuinkamer kun je heel goed planten, bloemen en groenten kweken. Je kunt een klimaat creëren dat hier gunstig voor is. Je hebt daarnaast ook meteen een goede plek om niet winterharde tuinplanten in te laten overwinteren.

Overweeg je om van jouw overkapping een tuinkamer te maken? Ga naar de Overkappingadviseur bij jou in de buurt en laat je adviseren over de diverse mogelijkheden. Vind nu direct de adviseur bij jou in de buurt!

 

 

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in