Ontdek nog meer van jouw Kamado met dit heerlijke vegetarische recept: flespompoen, gevuld met rijst, linzen en feta.
Heerlijk flespompoen van de Kamado
Benodigdheden:
Jouw Kamado BBQ
Optioneel: Smart lighter
Houtskool
Overig keukengereedschap (mes, pannen, grote kom)
4 personen
Ingrediënten:
1 flespompoen
100 gram witte rijst
50 gram walnoten
1 ui
240 gram linzen (uitgelekt)
2 teentjes knoflook
100 gram fetakaas
30 gram verse spinazie
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Werkwijze:
Steek de Kamado aan en verhit tot 190 graden
Sluit daarna de schuiven op ¾
Snijd de pompoen in de lengte door de helft en smeer de buitenkant in met olijfolie
Leg beide helften op het BBQ-rooster en sluit de deksel voor een uur
Gebruik dit uur om de rijst te koken en de knoflook en ui te snipperen
Bak de ui ongeveer 10 minuten totdat deze bruin begint te kleuren
Snijdt de walnoten fijn en de feta in kleine blokjes
Vul een grote kom met de gekookte rijst, de linzen, de ui, knoflook, walnoten, babyspinazie en de helft van de feta en meng de ingrediënten goed door elkaar
Haal na een uur de pompoen van de BBQ, verwijder het vruchtvlees en voeg dit toe aan de gemengde ingrediënten.
Verwijder de zaden van de pompoen en vul de pompoen met het mengsel. Druk het mengsel goed aan zodat het iets hoger is dan de pompoen zelf
Verkruimel de overgebleven feta over beide helften en plaats de pompoen voor 45 minuten terug in de BBQ
Je kunt de pompoen direct serveren, eetsmakelijk!
Tip: wil je een nóg gezondere variant? Kies dan voor bruine of zilvervliesrijst!
Bronnen
Geschreven door: Iris van den OeverFotografie: Koen VandenputIn samenwerking met: De Overkappingadviseurs