De Overkappingadviseurs | Glazen overkapping schoonmaken
Glazen overkapping schoonmaken

Glazen overkapping schoonmaken

Je overkapping als nieuw

Als jij een glazen overkapping hebt, wil je vast wel weten hoe je deze het best kunt schoonmaken. Over het algemeen vergt een overkapping weinig onderhoud, maar zeker een overkapping van glas heeft af en toe wel een schoonmaakbeurt nodig. Hierdoor ziet je overkapping er niet alleen uit als nieuw, het verlengt ook de levensduur. Jouw glazen overkapping schoonmaken doe je met onderstaande stappen.

Glazen overkapping schoonmaken

Stap 1

Het frame reinigen

Wanneer je je glazen overkapping gaat schoonmaken, begin je met het frame. Dit doe je heel gemakkelijk gewoon met een tuinslang waarmee je het ergste zand en vuil wegspoelt. Nog een poetsronde nodig? Gebruik dan een zachte doek of spons en een sopje van lauw water met een zeep die niet ontvettend werkt. Dit is belangrijk om beschadigingen aan de laklaag te voorkomen. Wanneer je het laatste restje vuil verwijderd heb, spoel je het hele frame van je glazen overkapping nog een keer na met water. 

Wanden en accessoires

De mogelijkheden om je overkapping met lamellendak uit te breiden zijn eindeloos. Van glazen schuifwanden tot zonwering tot de inrichting met sfeervolle meubelen. Laat je inspireren! 

Glazen overkapping schoonmaken

Stap 2

Het glazen dak van je overkapping schoonmaken

Vervolgens kun je aan de slag gaan om het dak van je overkapping te reinigen. Dit lijkt op het eerste gezicht ingewikkeld, maar dat is het niet. Staan op de glazen dakplaten raden we af, maar je kunt wel een houten plaat over de liggers leggen. Hierdoor wordt het gewicht verdeeld en kun je overal goed bij. Bij het reinigen van het glazen dak van je overkapping begin je met het schoonmaken van de glasplaten met water. Vervolgens kun je aan de slag met een sopje en zeem. Heb je ook glazen schuifwanden? Deze kun je op dezelfde manier schoonmaken als de ramen van je huis.  

Glazen overkapping schoonmaken

Stap 3

Een frisse goot

Ook de goot mag je niet vergeten tijdens het schoonmaken van je glazen overkapping. Door alle bladeren en takken uit de goot te halen, voorkom je dat deze verstopt raakt. Zo kan het water goed weglopen. Ook ziet je overkapping er natuurlijk schoner uit wanneer de afvoer niet vol met bladeren en takken ligt!

Wil jij ook een glazen overkapping aanschaffen nu je weet hoe makkelijk deze te reinigen is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij ons of vind zelf een Overkappingadviseur in de buurt.

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in