Waarop moet je letten bij verlichting voor je tuin?

Waarop moet je letten bij verlichting voor je tuin?


Leestijd: 2

Met de juiste verlichting maak je het in de tuin supergezellig en heel sfeervol. Denk aan een wandlamp aan de muur, ledspotjes in het dak van je overkapping of in je vloer, of allebei. Een snoer of een lichtslang langs de schutting of de schuur. Een wandlamp bij de achterdeur. Met de juiste verlichting zet jij gegarandeerd je tuin in de schijnwerpers en geniet je nog meer van het buitenleven.

 

Overkappingadviseurs-verlichting-1
Een lichtsnoer geeft een extra feestelijk gevoel

Sfeerverlichting

Als je verlichting wilt aanbrengen in je tuin, is het belangrijk dat je eerst besluit wat je graag wilt verlichten en wat voor sfeer je tot stand wilt brengen. Met wandverlichting kun je jouw huis een sfeervolle of juist een indrukwekkende uitstraling geven. Spotjes in de vloer van je overkapping zorgen voor zacht licht en een lichtsnoer langs je schutting geeft een extra feestelijk gevoel. Vaak is de combinatie van meerdere lichtbronnen het leukste en het mooiste!

 

Avondverlichting

Verlichting is niet alleen mooi, maar ook veilig. Als je de paden in je tuin, verlicht kun je 's avonds en 's nachts ook goed de weg vinden. Grondspots of tuinpaaltjes zijn heel geschikt op je pad uit te lichten, met lantaarns kun je de hele tuin uitlichten. Zeker als je bij de voor- en achterdeur ook nog verlichting plaatst. Handig is dan een lamp met een bewegingssensor, zodat de lamp direct aangaat als je erlangs loopt.

 

Accentverlichting

Heb je speciale hoekjes in je tuin of je terras die je wilt uitlichten? Kies dan voor accentverlichting, zoals met grondspotjes of verlichting in je vijver. Op je terras kun je een lichtsnoer ophangen, met lantaarns en met tafellampen werken. Een lichtsnoer onder je overkapping is het hele jaar door heel sfeervol en feestelijk. Lichtsnoeren zijn er in alle kleuren en vormen. Tegenwoordig zijn bijna alle lichtsnoeren van ledverlichting, dus ook nog heel zuinig in verbruik. Heb je een balkon, ook dan is een lichtsnoer superfeestelijk.

 

Solar verlichting

Wil jij voor je verlichting liever de zon zijn werk laten doen? Kies dan voor solar verlichting. Heel veel buitenverlichting werkt tegenwoordig op zonne-energie, dat is een duurzaam alternatief, snoerloos en makkelijk te verplaatsen.

 

Conclusie
Zo zie je dat er veel soorten en heel veel mogelijkheden in buitenverlichting zijn. Jouw Overkappingadviseur helpt je graag op weg als jij met verlichting in je tuin wilt starten of wat advies en ideeën kan gebruiken.

 

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!