Ontdek de voordelen van zonwering in je overkapping

Ontdek de voordelen van zonwering in je overkapping


Overkappingen

Leestijd: 3

Wil je in je overkapping het zonlicht temperen en op warme dagen de controle over de temperatuur hebben? Zonwering biedt uitkomst. Voor jouw overkapping en tuinkamer zijn er verschillende soorten zonwering leverbaar, die niet alleen in de zomermaanden handig zijn, maar waarvan je eigenlijk het hele jaar plezier hebt. Zo houdt onderdakzonwering bijvoorbeeld in de winter en in het voorjaar de warmte langer vast, zodat het er aangenamer van temperatuur blijft. Ook op een zomerse avond als het buiten afkoelt, kan het met onderdakzonwering nog lang aangenaam zijn in je overkapping of tuinkamer.

Grip op de temperatuur
Heb je een overkapping of tuinkamer aan je woning met een glazen of polycarbonaat dak? Als de zon daarop staat wordt het eronder gauw warm. Om grip op de temperatuur te krijgen, zijn er verschillende mogelijkheden, zoals onderdakzonwering, bovendakzonwering en screens. Of nog beter: combineer zonwering voor het beste resultaat!

 

 

Blog-zonwering-Mijn-Veranda_bovendakzonwering-header
Genieten met zonwering op maat van de zon, schaduw en van onbeperkt uitzicht.

Bovendakzonwering
In zomermaanden als je zon fel brandt, houdt bovenzonwering de zon tegen, want zonwering wordt boven het dak gemonteerd. Het zonnedoek houdt daardoor de warmte van de zon tegen, voordat het zonlicht het dak van je overkapping bereikt. Zo houd je altijd de temperatuur in je overkapping laag. Bovendakzonwering is elektrisch bedienbaar met een schakelaar of met een afstandsbediening. Bovendakzonwering is wel gevoeliger voor wind, regen en uitwerpselen van vogels. Wil je onbezorgd genieten van je zonwering? Kies dan voor automatische zonwering met wind- en zonsensoren, dan hoef je er niet meer over na te denken of je zonwering open of gesloten is, mocht het weer veranderen. Wat een extra voordeel is, is dat bovendakzonwering verder uit kan steken dan je overkapping en zo de lichtinval naar binnen nog beter kan tegenhouden.

Onderdakzonwering
Onderdakzonwering is ontwikkeld voor binnen in je overkapping en bevindt zich onder het dak. Daardoor blijft je doek mooi en schoon. Het wordt niet blootgesteld aan regen en wind. Het doek van de zonwering kan niet buiten de overkapping uitsteken zoals bovendakzonwering. Onderdakzonwering geeft ook sfeer aan je ruimte en dempt het geluid in de ruimte, net als een vloerkleed.

Combineren
Kies je voor beide typen zonwering, dan heb je op elk moment de juiste zonwering, zowel direct als indirect. Zonwering is in allerlei kleuren en dessins verkrijgbaar, dus er is altijd wel een stijl die bij jouw wensen past. 

Blog-zonwering-Frelu_onderdakzonwering-detail
Blog-zonwering-Gerve_bovendakzonwering-detail

Ritsscreens
Wil je meer privacy of heb je ook regelmatig last van een laagstaande zon in je overkapping. Dan zijn ritsscreens een waardevolle aanvulling. Screens voor je overkapping of tuinkamer plaats je aan de zij- of voorkant. Ze zakken verticaal naar beneden naar de door jou gewenste hoogte. Het screen hangt over de hele lengte, daardoor zit het scherm perfect. Je kan ritsscreens gewoon naar beneden doen op een stormachtige dag.

Samengevat:

  • Onderdakzonwering en bovendakzonwering bieden bescherming tegen de zon en schadelijke Uv-straling.
  • Onderdakzonwering en bovendakzonwering bieden schaduw en zorgen voor een lagere temperatuur in je overkapping en tuinkamer.
  • Ritsscreens zakken verticaal naar beneden en blokkeren de lichtinval en bieden je zo ook meer privacy.
  • Combineer je ritsscreens in je overkapping of tuinkamer, dan heb je op elk moment de beste zonweringsopties bij de hand.

Wil je meer weten over zonwering? Vraag jouw Overkappingadviseur naar de mogelijkheden in jouw overkapping.

De foto's zijn gemaakt bij projecten van de Overkappingadviseurs Willem Wierda, Frelu Buitengewoon, Gervé Veranda's en Mijn Veranda.

Bronnen


Fotografie: Overkappingadviseurs Met medewerking van: Willem Wierda, Frelu Buitengewoon, Gervé Veranda's en Mijn Veranda


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in