Hoe hou je de muggen en vliegen uit je tuin?

Hoe hou je de muggen en vliegen uit je tuin?


Overkappingen

Leestijd: 2

Je zit lekker onder je overkapping of op je terras in de tuin, maar je wordt geplaagd door vliegen, ze landen op je eten, in je drinken en zoemen om je heen. Net als met de muggen die komen zodra het begint te schemeren. En nog vervelender, ze steken, met hinderlijk jeukende muggenbulten als gevolg. Buiten zitten is heerlijk, maar soms brengt het ook wel wat ongemak mee. Muggen en vliegen komen op warmte en geuren af. En als de temperatuur dan ook nog daalt, zoeken ze beschutting onder jouw overkapping of in je buitenverblijf.

Bij Overkappingadviseurs weten we hoe hinderlijk muggen en vliegen kunnen zijn, daarom zetten we een aantal tips op een rijtje die je tegen overlast helpen.

OKA-glas-muggen1
Hou in je buitenverblijf de glazen wanden dicht om de muggen tegen te houden

7 tips om muggen en vliegen onder jouw overkapping weg te houden.

Met de volgende tips hou jij vliegen én muggen op afstand: 

  1. Plaats een ventilator onder je overkapping. Vliegen en muggen hebben een hekel aan wind. Extra voordeel, je geniet zelf lekker van de koelte als het warm is.
  2. Maai regelmatig het gras in je tuin. Overdag bieden lange grassoorten en planten voor muggen een geweldige plek om te overleven. Houd deze planten kort en je gras ongeveer 3 cm hoog.
  3. Kies voor planten in je tuin waar muggen een hekel aan hebben, zoals rozemarijn. Extra gunstig is dat rozemarijn heerlijk is om mee te koken op jouw barbecue of in een cocktail met gin. Hetzelfde geldt voor goudsbloemen, die zijn onaantrekkelijk voor muggen, maar kun je zelf door de salade doen, gezond en heel decoratief.
  4. Stilstaand water trekt zowel vliegen als muggen aan. Heb je stilstaand water in je tuin, gooi dan alles leeg. Heb je een vogelbadje? Ververs het water dan dagelijks. Heb je een vijver? Plaats er dan een fonteintje in. Muggen hebben een hekel aan stromend water.
  5. Ben je uitgegeten? Breng direct je drink- en etensresten naar binnen en ruim goed op. Poets nog even de tafel zodat je zeker weet dat alle restjes en kruimels weg zijn. 
  6. Dek je afvalcontainers, emmers en prullenbakken goed af of zet ver weg van je terras of overkapping. Dan heb je er geen last van.
  7. Producten met citronella, zoals citronella kaarsen of olie bieden helaas geen bescherming tegen de muggen. Wil je echte bescherming, maak dan gebruik van DEET. Een middel dat in de tropen ook tegen malariamuggen wordt ingezet.
OAK-fan
Oka-kruiden-geenmuggen

Extra tip: Heb je een walnotenboom in je tuin? Nee? Misschien moet je er toch maar één planten, want muggen houden niet van de geur van walnootbomen. Een paar verse bladeren van de boom, licht gekneusd op tafel of op je nachtkastje helpt. Daarom staan er bij boerenerven met vee vaak walnotenbomen, die houden de vliegen en muggen op afstand van het vee.

Heb je een tuinkamer of buitenverblijf? Hou dan als het gaat schemeren de glazen deuren dicht om de muggen tegen te houden of kies voor horren. Heb je in huis ook last van muggen? Dan biedt een klamboe uitkomst.

 

Bronnen



Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in